WIZZAIR - 49

• 38 274
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
А дава ли ти опция в лева? От ОАЕ не дава ли само цени в дирхами?
Ако София-Абу-Даби-София дава в лева, ако е само Дубай-София в дирхами...

# 391
винаги каквато ти даде по подразбиране, по-добре да превалутира банката, отколкото Уиз, курса им е лош.

# 392
Гледам сайта на летище София, но не съм видяла, че има и в 6.30 за Лондон, после в 6.35 за Айндховен. Ще гледам в 4.50 да сме там, струва ми се достатъчно 1 час и 20 минути. Благодаря ви за съветите!
А относно ваканциите - напоследък забелязвам, че по време на пролетната ваканция за нито една дестинация няма евтини билети. Ще наблюдавам като наближи дали ще се появи нещо в последния момент. За съжаление същата тенденция се очертава и между 01.09 и 15.09. Тогава имам рожден ден и обичаме да си направим една кратка самолетна почивка на море. Предните години успявах да открия нещо, но чак през август, явно ако са останали повече места за някои дати. Отрано цените са космически за всички дестинации в този период. След 15.09. вече има варианти.

за съжаление е така, ваканция - цени поне двойни, ако имаш късмет, ако нямаш 3-4 пъти.
след ковида се лети много повече от преди, а капацитета като полети не се е увеличил, даже напротив
винаги е добре да видиш още като пускат сезона какви са цените и да действаш, или поне да следиш
аз вече много съжалявам, че за полети през юли почнах да гледам към нова година, трябва още от август

# 393
  • София / Виена
Момичета, някоя летяла ли е с 3-годишно и как се процедира с количката? Доколкото четох отново ще я вземат на стъпалата и не се заплаща за нея. Но все пак ако има някой опит как се случват нещата, ще ми е много полезно да сподели.
П.п. ще я мъкнем в случай, че уж се измори.

# 394
Момичета, някоя летяла ли е с 3-годишно и как се процедира с количката? Доколкото четох отново ще я вземат на стъпалата и не се заплаща за нея. Но все пак ако има някой опит как се случват нещата, ще ми е много полезно да сподели.
Носите си я с вас, ние винаги си я чекираме, безплатно е. Може да и сложат лепенка и на гейта, ако сте само с ръчен багаж. Единствено предупредете дали е една или две части в сглобено положение. До стълбите я оставяте сглобена и се качвате. На слизане - на лентата за багаж в 90 процента от случаите.

# 395
  • София

В далечната 2008 година летяхме с тригодишно до Прага и до ден днешен таткото и аз помним колко носене сме видяли (най-вече той), защото не взехме детската количка тип чадър. Вземайте я, децата не издържат много ходене, а за вас е шанс да видите повече вместо да се връщате в хотела или в апартамента.

# 396
  • София / Виена
Много ви благодаря, момичета, за съветите и насоките! Не сме летели с него от една година и не знаех какви са вече разликите след т.нар "бебешки билет 0-2 години".
Именно за да не го носим, купих количка в последния момент от олх. Отделен въпрос е дали шугавият дребосък ще склони да седне, но по-добре да носим количката отколкото да носим него на врата.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:49 от АниИ

# 397
и над 2 г позволяват количка

# 398
  • София / Виена
Има ли някакви рестрикции във връзка с храна и вода за децата над 2 годинки? По спомен можеше до 2 години да носиш в ръчния багаж вода/мляко/чай.

# 399
пътуваме от София до Барселона на 28.03. и да се върнем от там на 07.04.  Периода съвпада с пролетната ваканция на учениците в България. Мислите ли, че това е причината в този период цените да са завишени...
Не би трябвало да е това...пролетната ваканция е от 12.04 до 21.04.

# 400
  • София
Е, стига де, разбира се, че ваканцията е в началото на април.
Даже човек може да се ориентира за почивните дни по цените на самолетните билети. 😂 Когато разцъквам календара на Уиз, попадна ли на неестествено високи цени, си знам - ваканция, Великден, 1-6 май, сливане на почивни дни, начало-край на сесии или евентуално някой тамошен (на дестинацията) празник. Примерно карнавал във Венеция, във Валенсия и тн.

# 401
пътуваме от София до Барселона на 28.03. и да се върнем от там на 07.04.  Периода съвпада с пролетната ваканция на учениците в България. Мислите ли, че това е причината в този период цените да са завишени...
Не би трябвало да е това...пролетната ваканция е от 12.04 до 21.04.
Съвпада и със Семана Санта - 13-19.04.
Не са актуализирали цените. Не бързайте да купувате, според мен.

# 402
Има ли някакви рестрикции във връзка с храна и вода за децата над 2 годинки? По спомен можеше до 2 години да носиш в ръчния багаж вода/мляко/чай.

Не съм сигурен колко е твърда границата, за малко дете дават да носиш пюрета, мляко... И над 2 години сме пътували така, на секюрити не гледат паспорта на детето за да видят дали можеш да носиш. Имайте предвид, че може да трябва да ги опитвате, тоест да не разчитате, че ще останат затворени.

# 403
Интересна статия за премахване на импулсния телефон на Уиз. https://varnautre.bg/2025/01/20/639050-wizz_air_premahna_visokot … poi52HD4HxxaAJgyA

# 404
Билетите за същата дата за София - Барселона и обратно ги следях още преди два месеца. Като гледам цените вече са нагоре. И няма да паднат според мен.
На круиз ли ще се качвате? Ако е така нямате избор никакъв.

Общи условия

Активация на акаунт