Как тренирам -28

• 21 785
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
При нас е навалица най- вече заради спининга. Честно толкова жени не съм виждала Grinning

Обаче най-дразнещи са ми разни чичаци на по 50+, които видимо точат лиги. Ми поне да се прикриват малко как зяпат Grin

mamaLina момента в който усетя, че се разболявам спирам с тренировките. Като се почуствам по-добре ги възобновявам.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 09:49 от Nona M.

# 391
Аз днес ще ходя за пръв път през седмицата. Последно ходих в събота и определено имаше повече хора от обикновено за този ден.
Предполагам, ще е навалица, но днес ще е ок, защото имам сесия с тренера, а той не губи време и винаги ме набутва между сетовете на заетите машини. Останалите дни обаче ще е тегаво, но каквото такова. Ще изтрая до към средата на февруари някакси, после се надявам да се облекчи малко и всичко да влезе в релси.

# 392
И при нас в 7 ч. има доста нови лица, по-пълно стана, ходя толкова рано, за да няма уж хора, но както казвате, нека попият от тренировките и се задържат.

Ох, чичаците направо не искам да ги коментирам, сутрин няма толкова, обаче  17-18-19 ч. направо не искам да ги коментирам :Д

Аз си правя кръгови тренировки за цяло тяло - 4 кръга по 4 упр, повтарям ги по 3 пъти едно след друго, добре ми се отразява. Иначе от 13/01 съм се включила в някаква "трансформация" и чакам още да видя каква ще е програмата.

# 393
Ако съм болна, оставам вкъщи. При леко неразположение, мога да се е раздвижа домашно. Не е редно болни хора да ходят на обществени места, да пръскат телесни течности и вируси.

Тъй като ходя в квартален фитнес, който е с малка площ, винаги има хора - даже и през деня. Най-мъртво е времето около 2-3 следобед, но рядко ми се отдава възможност да тренирам тогава.

Всеки януари е пълно с нови хора в залите. И аз се надявам поне една част от тях да се задържат, защото физическата активност е преди всичко здраве. Българите сме от най-малко трениращите нации, нищо че залите в София се пълнят последните години, това не е особено представително.

# 394
Все още не съм била болна, че да ми се налага да го мисля, но като цяло, ако не се чувствам добре, не бих ходила. Нито тренировката ще ми е като тренировка, нито възстановяването от заболяването ще е оптимизирано.

# 395
Like_Smoke, бързо оздравяване!

И аз съм болна и си почивам. Днес вече съм по-добре, та най-вероятно пак ще правя три поредни тренировки и тази седмица (четвъртък - събота), но ще го раздавам по-леко.

Преди и аз се дразних на "нова година, ново аз" хората във фитнеса, но осъзнах колко е тъпо това. Всъщност е много хубаво, че са намерили мотивация и са се престрашили да започнат да тренират и дано поне малка част от тях продължат да го правят и през остатъка от годината.

# 396
  • София
Нашествието във фитнесите май е навсякъде. Нашият фитнес е на три етажа и трите бяха фул днес сутринта в диапазона 6:30 - 8:30ч

Много кофти вирус върлува, а и е студено, човек лесно може да настине. Аз се оправих и днес се разписах с първа тренировка за седмицата, крака:

1. Предна екстензия 4х12/15
2. Клек на смит машина със събрани крака 4х12
3. Напади на смит машина 4х12
4. Лег преса 4х15
5. Римска тяга с дъмбели 4х12/15
6. Сгъване за задно бедро от седеж 4х15
7. Сгъване за задно бедро от лег 4х12
8. Аддуктор + абдуктор машина суперсерия 4х20
9. Прасец 5х20

# 397
В залите около мен е спокойно само в диапазона 8-11 ч, а тогава нямам възможност за посещение.
Да правя излишно дълги паузи или да се чудя как да ги запълвам, да няма налични тежести и в резултат една тренировка да отнеме около 2 часа с компромиси, не ме устройва и си прекратих членството.

# 398
В залите около мен е спокойно само в диапазона 8-11 ч, а тогава нямам възможност за посещение.
Да правя излишно дълги паузи или да се чудя как да ги запълвам, да няма налични тежести и в резултат една тренировка да отнеме около 2 часа с компромиси, не ме устройва и си прекратих членството.
Мдааа. Това се случваше най-редовно в двете зали от верига фитнеси, които посещавах. Огромен фитнес и реално само 3 комплекта тежести, два лоста за свободни тежести и толкова. Вечно се чакаше за нещо и то извън рамките на нормалната пауза. Ако си с треньор от залата, те са "си вкъщи" и набързо правят организация, защото си им клиент и им плащаш на ръка едни 30 лв, но иначе се оправяш както намериш за добре.
В груповите тренировки също свършваха лостове и тежести, а те пускаха още и още хора, за които просто няма пълен комплект.
Най-редовно не работеха част от тоалетните, сешоарите, вентилацията в залата.

На моменти ми липса тренирането в по-голям фитнес, а не квартален, но като си припомня горните подробности и ми минава. Не че кварталните си нямат и те проблеми - за мен чистотата е много важна, но в сегашния определено има какво да се желае. Заради факта, че се съобразявам с детето в момента, нямам възможност да инвестирам час в придвижване от и до фитнес, така че затварям едното око и гледам да съм дзен.

# 399
Ако добавя придвижване и душ, това означава да съм напълно готова за релакс и домашни задължения след работа към 21 ч. Като добавим сутрешното ставане преди 5, излиза, че ще се прибирам вкъщи само да спя Grinning

Вече спрях да тренирам, когато усетя признаци на настинка. Доскоро дерзаех и с това си подпомагах разболяването.

# 400
Аз ходя в една малка зала до нас. На 100метра ми е. Понякога на мен ми се ходи в по-голям гитнес, обаче нямам никакво време да кисна по задръстванията 1час в посока. И ако започна да ходя там все ще си намирам оправдания, че нямам време. В този малкия днес имаше много нови момичета. Бяха бая хора, но си направих тренировката. Отидох малко след 16ч., напълни се малко преди да си тръгна. За мен е важна локацията на този момент, като порастне деня може да си взема карта във фитнеса, в който ходи детето. Ще видим за сега тук ми е супер.

# 401
Моята зала е средно голяма и ми е най-близката и удобна в района, така че нямам намерение да я сменям. Както и очаквах, беше фраш. Нямам кога по друго време да ходя обаче и няма никакъв шанс да стана в 5ч., за да ходя на фитнес. Аз съм вечерна птица. Сутрин единствено служебните задължения си изпълнявам, но за друго не ме търси.

Май съм си преразтегнала rectus femoris на левия крак. Ей този мускул и точно там където сочи линията ме боли при натиск от възглавницата на машината за лег ектеншъни като си правя стречинга, там по средата на бедрото направо си ме боли и не мога да се изпъна толкова колкото с десния крак. 

# 402
Включвам се и аз в темата Grinning

По принцип имам две съвсем различни тренировъчни програми. Едната си я правя във фитнеса с тежести, но не толкова, че имам особено желание да направя големи мускули, а просто за сила. Другата е домашен пилатес за стягане и оформяне на дупе и талия главно. Вкъщи често въртя и обръч. Пилатесът е почти всекидневен, фитнесът два-три пъти в седмицата.

Това, което никога не правя във фитнеса и изобщо, е да карам колело, да бягам по пътеки и прочие. При моите параметри - височина близо 1.70, килограми близо 50 и почти всекидневно извървяване на километри, подобни упражнения са ми напълно излишни.

Обмислям обаче да се запиша на боен спорт, такъв, който би ми помогнал евентуално при улучни схватки. Имате ли предложения? Rolling Eyes Казвали са ми, че бягането е най-добрият вариант в критични ситуации, но не мисля, че това винаги е възможно, а и искам да развия координацията си и рефлексите си.

# 403
Да ,запиши Джиу джицу -страхотно е и като натоварване и като комплексност ,не е скучно  изобщо ,а като полезност в реални ситуации за самозащита е абсолютен топ ,според мен .
Тренирах две години ,като започнах на 42 ,прекъснах защото скъсах менискус на ски.Но този спорт ме промени коренно физически и ментално.

# 404
Извинявай, но на тази височина и тези кг мускули изобщо имаш ли? Не питам с ирония, просто ми стана интересно, защото аз съм 170см и съм била 49кг веднъж и картинката не беше приятна. Имам и снимки - тапициран скелет.

Бойните спортове са хубаво нещо, но като всичко друго, трябва да си постоянен и да тренираш упорито дълго време, за да има някакъв значителен резултат по отношение на улични схватки или измъкване от застрашителна ситуация.
Тренирала съм кикбокс преди доста години, не помня нищо. Явно не съм била достатъчно постоянна и практикувала достатъчно дълго.

Общи условия

Активация на акаунт