Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 088
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте отново ...
Направихме втора консултация ,и ни препоръчват ,,хистероскопия ,, Този метод ще установи какво има в матката , и какви точно е усложнението .Това бяха думите от втората консултация .Казаха ,ни 500 лв.Ето това е решението на 2 гинеколог .Не знаем какво да правим.Обмисляме варианта ,да направим това нещо : хистероскопия.

# 256
Защо хистероскопия, вижда ли се полип или нещо друго в матката? Отидете най-добре при Карагьозов.

# 257
Royalty, имам чувство, че или не знаете точно за какво се съмняват, или нещо не предавате вярно цялата информация тук.
Още този цин 2 от биопсията на шийката и веднага препоръка за хистеректомия е доста странно.

# 258
Аз предавам мнението на двамата гинеколога...Става дума за ,, хистероскопия,, а не за ,,хистеректомия ,,Аз също недоумявам.Предавам това ,което те казват ...и влизам в лек спор с тях ,особено с първия...който иска направо  операция ...Втория казва ,че преди да се прави операция,което е най - лесното ,по добре да огледаме матката и ако има  полип или нещо друго ,хистероскопа ще го отстрани.Този резултат до CIN 2 ,добавя втория гинеколог,може да е от полип или някакви други сраствания там вътре.

Хистероскопията е минимално инвазивна операция, представляваща директен оглед на кухината на матката с помощта на хистероскоп – инструмент, съчетаващ оптична система и осветително тяло. Използва се като диагностично средство и хирургичен метод, позволяващ извършването на редица гинекологични операции.

# 259
Здравейте
с конизация съм от 2020г
не съм раждала имам 2 неуспешни инвитро опита. Нямам тръби.
Имам няколко папилома по врата, но не съм се изследвала и не знам и как за човекшкия папилома вирус. Цитонамазката преди конизация беше 4та, след нея все съм 1ва или 2ра. Ще ходя на горя папиломите по врата, но какво се пусна за рисков и не рисков папилома вирус и има общи с конизацията нали? Не съм запозната...

# 260
Love dogs,
Папиломите на врата ти най-вероятно нямат нищо общо с това, което имаш (евентуално) на шийката.
Тези на врата отиваш и ти ги горят с лазер, с което приключваш въпроса.
За HPV на гениталиите трябва да се вземе проба от шийката на матката, т.е. цервикален секрет. Всеки АГ може да ти вземе, най-добре си го занеси в Геника и пусни пълния пакет за вируси.
Неуспешните инвитрота също нямат нищо общо с папиломите или изобщо HPV според мен.

# 261
Много ви благодаря♥

# 262
Полип в матката няма нищо общо с изменения по шийката на матката. На ехограф видяло ли се е нещо със съмнение за полип? Или да имате други оплаквания от цикъл, кървене извън цикъл и тн?
Звучи ми като да са видели полип и да искат с една пълна упойка да го махнат него и да ви отстранят изменения участък на шийката..

Здравейте отново ...
Направихме втора консултация ,и ни препоръчват ,,хистероскопия ,, Този метод ще установи какво има в матката , и какви точно е усложнението .Това бяха думите от втората консултация .Казаха ,ни 500 лв.Ето това е решението на 2 гинеколог .Не знаем какво да правим.Обмисляме варианта ,да направим това нещо : хистероскопия.

# 263
  • София
Какъв цикъл при жена на 63 г?
Според мене да махат всичко за да и е мирна главата.
Нито ще ражда, нито яйчници работят вече.

# 264
  • Дубай
Съгласна с Айша!

# 265
И аз го писах още преди това.
Дето ще треперят...

# 266
Според мен пък преди да махат каквото и да е, трябва да са наясно за какво го правят. Най-малкото за да може да се прецени отворена операция ли е необходима, или може  с Да Винчи робот.
Консултирайте се с Карагьозов и с Томов от Плевен. В София може би някой може да препоръча друг онкогинеколог, който работи с Да Винчи. Карагьозов прави само отворени операции.

# 267
Като цяло прилича на развален телефон цялата работа.
Първо било операция..второ тя била за махане на матката...трето било скопия...
Аз лично не разбрах какво точно.

# 268
Пояснявам на всички.
Първият гинеколог взе биопсия , защото цитонамазката й беше с резултат PAP 3 А.
Резултата от биопсията показа :,, Дисплазия на многослойния плосък епител до CIN 2 с койлоцитоза - малък кондилом,,.  ....,и той казва ,че според него било редно да се извади матката   ,защото това състояние се водело за предраково .При наше запитване,няма ли друга алтернатива,и редно ли е да се стига до там - той отвърна отново ,че препоръчва това ,и че според него ще си решим всякакви други идващи проблеми оттук нататък.
Вторият АГ - каза ,че не е необходимо да се стига да никакво вадене ,без да е направен ехограф ,и хистероскопия.
На ехографа АГ каза ,че има нещо в края ,но не може да каже какво точно,и препоръча хистероскопия.Т.е с този метод се прониква навътре ,и и се оглежда много добре кухината ,шийката и всичко друго.Възможно е ,да има полип или в кухината ,или на шийката ,който ако е наличен , независимо къде ,ще бъде отстранен от ,, хистероскопа,,,което от своя страна ,може да е и причина за резултата от взетата биопсия.Това е всичко .

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 20:40 от Royalty3

# 269
Така вече е ясно. CIN 2 на шийката и евентуален полип в матката са две различни неща. Хистероскопия изглежда добър вариант да се види има ли полип, а на шийката - най-вероятно ще трябва да се направи lletz/конизация.

Общи условия

Активация на акаунт