Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 227
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!
Попрехвърлих темите и изчетох информацията, но не попаднах на информация за начините на заразяване с ЧПВ. Последните писания по въпроса, които съм чела, бяха, че се предава само по полов път.
Последните няколко години ходя на профилактични изследвания и прегледи при един от най-добрите гинеколози в Истанбул. Взех това решение поради ред причини тук в БГ - немарливо отношение, некомпетентност, незаинтересованост и т.н. С това не искам да обидя вашите лекари. Вероятно аз не съм попаднала на точния.
Върнах се миналата седмица и при разговора с доктора засегнах темата за заразяването с ЧПВ. Каза ми, че през октомври е бил на научна конференция в Лион/Франция и гинеколозите на база опит и изследвания, са излезли със заключение, че вируса се предава не само по полов път. При въпроса ми, какви са начините на зараза, отговори, като най-тривиални - басейни, тоалетна чиния. Може би ще е полезно да го знаете, макар че не знам как могат да се избегнат тези неща в ежедневието.
Поисках и да категоризира раковите заболявания според степента им на опасност. Каза, че най-опасни са раковите заболявания на яйчника и почти нямат лечение, следва - шийката на матката и матката. Разказа много интересни случаи от практиката си, но за него са ежедневие, а аз трудно преглъщам такива трагедии.
Та, това исках да споделя и може би ще е полезно да се качи на първа страница.
Ходете редовно и не отлагайте! Желая ви здраве!

# 46
Много интересно, Irene Alis, благодаря, че сподели! Аз също се задълбах в начина на заразяване, извън по полов път и попаднах на теорията с басейните. От това, което прочетох, ако басейнът е хлориран, е почти невъзможно. По отношение на повърхностите, мисля, че не издържа дълго време върху тях.
Ако някой друг е чел нещо по темата или имате конкретни наблюдения, ще е любопитно.

# 47
Пак съм аз с още един въпрос. Тъй като явно ще ми се наложи биопсия и последваща интервенция, съм пред голяма дилема на кой специалист да се доверя.
Единият е д-р Иван Димитров от Люлин Мед, а другият д-р Янчо Делчев… имате ли наблюдения към някой от тях и кой бихте ми препоръчали?

# 48
Днес в Светът на здравето по бтв говориха за HPV вируса, което от една страна беше добре, за да повдигнат малко информираността на населението, но от друга не казаха нищо за ваксините. Това много ме озадачи. Изпуснаха съществена информацията да дадат.

# 49
Здравейте, момичета! След 22-дневно мъчително чакане, най-накрая получих резултата от цитонамазката - група 2. Не пише никаква буква след него, това не е ли странно?
Виждам, че има някакъв възпалителен процес, има ли вариант лекарката да го е видяла и на прегледа, понеже директно ми беше изписала полижинакс за 12 дни. Този резултат като цяло притеснителен ли е? По принцип бих го обсъдила с лекарката директно, но тази жена беше толкова груба, неучтива и ужасна, че не бих се върнала при нея, прекарах последните 22 дни в плач и стрес, буквално вече се бях приготвила за умирам.
Запазих си час за колпоскопия при друг лекар за четвъртък, тъй като прочетох в групата, че е важно, надявам се там да не се види нещо супер страшно. Забравих да спомена, че на прегледа лекарката видя и ектопия.

Благодаря на отзовалите се, бъдете здрави!

# 50
Не е необходимо да има буква след резултата и не е притеснителен.
Може да ви го е изписала, ако сте казали, че имате някакви оплаквания. Ако искате изчакайте и се консултирайте със следващия лекар, при когото ще правите колпоскопия.

# 51
Не е необходимо да има буква след резултата и не е притеснителен.
Може да ви го е изписала, ако сте казали, че имате някакви оплаквания. Ако искате изчакайте и се консултирайте със следващия лекар, при когото ще правите колпоскопия.

Нямах никакви оплаквания. Тя видя тази ектопия и също каза, че имам малко повече флуор и го изписа. Мерси за отговора ❤

# 52

Момичета , излезна ми биопсията! Моля за мнение,  док ми писа ,че има нужда от обгаряне . Споделете мнение , това обгаряне съм го чувала от майка ми , че го има от както свят светува май. Няма ли по- модерни начини вече или това се е запазило като изпитан модел. Какво разчитате вие в биопсията  ? Теста ми за разширен чпв 21 типа е отрицателен.

# 53
Здравейте! Вчера пуснах Фемофлор плюс в лаборатория Геника и това са резултатите. Може ли да ми кажете диагнозата, понеже не ми е ясно?

# 54
здравейте,
знаете ли колко дни е официалният срокът за цитология в Вита База 2?.

# 55
  • София

Момичета , излезна ми биопсията! Моля за мнение,  док ми писа ,че има нужда от обгаряне . Споделете мнение , това обгаряне съм го чувала от майка ми , че го има от както свят светува май. Няма ли по- модерни начини вече или това се е запазило като изпитан модел. Какво разчитате вие в биопсията  ? Теста ми за разширен чпв 21 типа е отрицателен.

Бих отишла за още едно мнение преди да предприема обгаряне. Резултатът е добър, поне доколкото разчитам аз, няма дисплазия.

# 56
здравейте,
знаете ли колко дни е официалният срокът за цитология в Вита База 2?.
На мен ми казаха 10 работни дни

# 57
здравейте, Днес получих резултата си от изследването за паппиломавирус. Всичко е отрицателно. Въпреки убеждението на доцента че ще съм положителна. КАкво следва сега момичета? нищо не ми е обяснено,смятам да отида на преглед другия месец на гинеколог -онколог за да провери как са нещата

# 58
здравейте, Днес получих резултата си от изследването за паппиломавирус. Всичко е отрицателно. Въпреки убеждението на доцента че ще съм положителна. КАкво следва сега момичета? нищо не ми е обяснено,смятам да отида на преглед другия месец на гинеколог -онколог за да провери как са нещата
. Предраковите изменения и ракът на шийката не стават единствено от ЧПВ има и генетични фактори, унаследяване и тн. Който лекар мисли, че само ЧПВ може да причини рак, да си скъса дипломата.

# 59
. Предраковите изменения и ракът на шийката не стават единствено от ЧПВ има и генетични фактори, унаследяване и тн. Който лекар мисли, че само ЧПВ може да причини рак, да си скъса дипломата.

На мен гинекологът ми каза че този рак е единственият при който наследяването няма отношение.

Общи условия

Активация на акаунт