Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 754
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Сф
Пак съм аз с още един въпрос. Тъй като явно ще ми се наложи биопсия и последваща интервенция, съм пред голяма дилема на кой специалист да се доверя.
Единият е д-р Иван Димитров от Люлин Мед, а другият д-р Янчо Делчев… имате ли наблюдения към някой от тях и кой бихте ми препоръчали?

И при двамата съм била, с по-добри впечатления съм от Делчев. Доста повече обяснява и обръща внимание, Димитров претупва.

Искам само да се похваля, че след 2,5г борба с 2 високорискови щама на ЧПВ, най- накрая съм чиста Simple Smile

# 76
И аз останах с такива впечатления. Делчев някак говори по-успокоително, въпреки че не им е това работата да ни успокояват, но все пак Димитров изглеждаше по-лежерен.

Единственото, което не ми харесва е, че доколкото разбрах от форума при Делчев за конизация трябва да се постъпи и остане 2 дни в болница 🙁
Ако има някой с конизация при него, моля да сподели опит.

Скрит текст:
Пак съм аз с още един въпрос. Тъй като явно ще ми се наложи биопсия и последваща интервенция, съм пред голяма дилема на кой специалист да се доверя.
Единият е д-р Иван Димитров от Люлин Мед, а другият д-р Янчо Делчев… имате ли наблюдения към някой от тях и кой бихте ми препоръчали?

И при двамата съм била, с по-добри впечатления съм от Делчев. Доста повече обяснява и обръща внимание, Димитров претупва.

Искам само да се похваля, че след 2,5г борба с 2 високорискови щама на ЧПВ, най- накрая съм чиста Simple Smile

# 77
  • София
Аз съм с конизация от него, да, бях в болница. Гладко ми мина възстановяването нямах проблем, и с персонала нямах проблем всички бяха отзивчиви и условията в болницата са хубави.
Честно казано, говорейки не само за гинекологични процедури, съм много против правенето им в амбулаторни условия така че не ми е било проблем на мен лично.

# 78
Момичета, цитонамазката ми е готова. Перфектна е, не мога да повярвам, а очаквах 3-та група…

Как става тази работа… Уреаплазма + йод негативен участък на колпоскопия и 1-ва група… нямам обяснение?

ПП. Meredith_Grey, аз също никога не бих се съгласила за конизация в амбулаторни условия, дори тръпки ме побиват при мисълта за подобно нещо 😨 но и не очаквах, че се преспива в болница. На моя близка един от най-добрите АГ и премахна полип сутринта и към обяд си тръгнахме от болницата, затова не предполагах.

# 79
Darling, близка дълго се бореше с уреаплазма, а цитонамазките й все си бяха първа група.

# 80
Да споделя и аз мнение за лекарите. Обиколила съм доста, при Карагьозов също съм ходила. Последно отидох при д-р Крумов от неговия екип. Много е внимателен, обяснява и отговаря на въпроси, дава препоръки. Внимателно извърши прегледа. Препоръчвам го. Може да се каже, че най-накрая се успокоих, понеже все бях с идеята, че нещо ми има, но лекарите не го виждат.

# 81
А за Крумов как се запазва час? И колко време чо -рано?

# 82
А за Крумов как се запазва час? И колко време чо -рано?

Аз запазих през супердок,след седмица беше часа.Останах също с добри впечатления, чакам цитонамазката.

# 83
  • София
Darling, да, те обикновено пак се водят в болницата просто те пускат. Но си е риск за самата болница ако е по НЗОК приема. Иначе разбирам те, но ако се решиш да знаеш че в Доверие не е типично болнично, поне сравнявайки с няколко други болници. Където и да е пожелавам да не се налага първо и второ ако се наложи да мине много леко!

# 84
KrisstiA, вашата близка имаше ли промени в колпоскопията?

Meredith, благодаря! 🙏🏻
Тоест да разбирам ли, че при Делчев няма как да стане да ме пусне да си ходя след това или ти дори не си го повдигала на въпрос?

Скрит текст:
Darling, близка дълго се бореше с уреаплазма, а цитонамазките й все си бяха първа група.

# 85
  • Сф
Darling, по едни време аз също бях с уреаплазма+ 2 щама ЧПВ и 1ва група на цитото.
Колпоскопът мие бил винаги чист, въпреки всичките бактерии, щамове и т.н.

# 86
Darling, не знам дали е имала изменения.

# 87
  • София
Аз бях с проблем с кървенето преди конизацията, та не съм питала беше си ме страх. Но и беше преди 7 години, може нещо да се е променило. Иначе впечатлението ми е, че не пуска така хората да си ходят, предпочита по правилата да се случват нещата.

# 88
Много интересно, Irene Alis, благодаря, че сподели! Аз също се задълбах в начина на заразяване, извън по полов път и попаднах на теорията с басейните. От това, което прочетох, ако басейнът е хлориран, е почти невъзможно. По отношение на повърхностите, мисля, че не издържа дълго време върху тях.
Ако някой друг е чел нещо по темата или имате конкретни наблюдения, ще е любопитно.
Моята обобщена информация е , че всеки полово активен човек има тази инфекция .
1) При  здрав имунитет, силен , пълноценен живот - инфекцията спи и не прави поражения.
2 ) При нисък имунитет , лош начин на живот , стрес , смяна на партньори , наличие на раничка също е предпоставка - вируса се активира и тогава трябва да ни предупреди , да ни светне лампичката както се казва и да се вземат мерки
3 ) Вируса преминава в онкогенен характер и не е приятно по натам развитието .

Аз за първа година си правя HPV изследване.  До сега никой лекар не ми е обръщал внимание към това .
Женският кръг около  мен също не е информиран за това . Допълнителни изследвания не им се пускат . Една цитонамазка и това е .
Профилактиката и  превенцията са много важни.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 19:20 от This_season

# 89
Чакам резултат от цитологията. Май наистина ще ударят 10 работни дни.

Някой друг чака ли резултат от лабораторията на Вита 2? Има ли забавяне при вас?

Почват да ми минават мисли, че са ми изгубили пробата

Общи условия

Активация на акаунт