Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 862
  • 744
  •   2
Отговори
# 135
Не. Не съм правила колпоскоп. Само изследвания за щама на HPV, биопсия, плазмена цитонамазка, за хламидия.

# 136
  • Сф
Ама имаш ли други причини за биопсия? Цитонамазката каква група е?

# 137
  • София
Daniela, какъв е резултата от биопсията?

# 138
  • Дубай
Даниела, какъв Ви е резултатът от цитото, хламидията?

# 139
То половината човечество носи Hpv... Конизация се прави ако имащ дисплазия и предраковии изменения. Направи колпоскопия

# 140
  • София
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с HPV 51?   Положителна съм и съм много притеснена. Изписаха ми Papilocare и Hupavir. Гинеколога ми препоръча конизация.

Аз имах такъв тип, бипсията беше Цин1.
Според резултатите се действа, при мен след конизацията повече не се е завръщал, скоро се тествах отново. Но ако нямате атипизъм и лош резултат от биопсия може да се лекува консервативно, според възрастта и предпочитанията.

# 141
Благодаря ви за отговорите.
Пише следното:
Цитонамазка - PAP 3Б - клетки от пвку, преходна зона с тежка степен дискариоза. Да се биопсира.
Биопсия - ПВКУ: преходна зона, хроничен цервицит и метаплазия. Плосък епител с папиломатоза, койлоцитоза и cn1 до cn2 огнищно.

# 142
И аз бях така цин 2 цин 3. Конизация трябва в такъв случай м

# 143
Така каза и гинекологът. На 19.12. имам час за консултация при друг гинеколог, който е специалист в онкогинекологията. Ще видя какво ще каже той, но мисля, че е по-добре да се премахне. Инъче постоянно ще го мисля и ще се побърквам.

# 144
  • София
Daniela, чрез конизацията ще премахнат засегнатия участък и ще си живеете живота. Процедурата не е тежка и възстановяването ви ще е бързо. Стискам палци да изрежат всичко до здраво и да бъдете спокойна!

# 145
Daniela, чрез конизацията ще премахнат засегнатия участък и ще си живеете живота. Процедурата не е тежка и възстановяването ви ще е бързо. Стискам палци да изрежат всичко до здраво и да бъдете спокойна!
Buni, много Ви благодаря за куража. Надявам се да се отърва от "това нещо" и повече да не се сблъсквам. Ще пиша какво се е случило и как са преминали нещата.

# 146
Здравейте , на майка ми (63год.)са и правили цитонaмаска и резултата е следният PAP ||| A ..
казали са и да дойде в София във "СБАЛОЗ София област" до 5 градска за доуточняване на резултата защото не е бил чист...
Доктор в тази болница я прегледа и и назначи биопсия , но пък нейната лична лекарка и била казала че трябвало да се повтори тази цитонамаска задължително, този доктор не и е направил  втора , но я е погледнал със "нещо" 10 минути и е казал че до там докадето е видял няма нищо притеснително , но не виждал канала и затова предлага биопсия за всеки случай, да сме сигурни с точност
Моля за мнение ,дали е правилно и уместно това, пиша от нейно име

# 147
Доколкото разбирам - била в Онкология.
“Нещото”, с което са я гледали 10 Мин. вероятно е колпоскоп, което е съвсем правилно. Освен това съвсем правилно е да се вземе не цитонамаЗка (а не цитомаСка, прощавай, но трябва да те коригирам за правописната грешка, защото бъркаш термина), а именно биопсия. Тя е далеч по-информативна.
Тъй че - изчакайте резултатите от биопсията и лекарят ще каже на майка ти какво е крайното заключение.
По принцип 3А група може да дойде и от някаква друга инфекция, затова са необходими по-принцип и други изследвания, най-малкото - една микробиология.

# 148
Доколкото разбирам - била в Онкология.
“Нещото”, с което са я гледали 10 Мин. вероятно е колпоскоп, което е съвсем правилно. Освен това съвсем правилно е да се вземе не цитонамаЗка (а не цитомаСка, прощавай, но трябва да те коригирам за правописната грешка, защото бъркаш термина), а именно биопсия. Тя е далеч по-информативна.
Тъй че - изчакайте резултатите от биопсията и лекарят ще каже на майка ти какво е крайното заключение.
По принцип 3А група може да дойде и от някаква друга инфекция, затова са необходими по-принцип и други изследвания, най-малкото - една микробиология.
Благодаря Ви много , относно правописната грешка , не бих желал да отделям време .Мъж съм и не съм запознат, съжалявам !

# 149
ПАП III А - не е възможно най-лошата находка, но наистина е добре да се направят други изследвания. Тоест биопсия. Възможно е да е тежко хронично възпаление , но е възможно да има промяна на клетките, която да изисква по-сериозно лечение. Правилно са ви насочили да направите биопсия.

Общи условия

Активация на акаунт