Хамбург

• 463
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

Не намерих никъде информация за пътувания до Хамбург. Предстои ни след няколко дни пътуване до там и ще ми е интересно, ако някой сподели впечатления за града и пътуванията си до там. Също така ми е интересно за транспортни карти, видях че може да се купи дневна или седмична карта за метрото и дори да се ползва от няколко човека. Попринцип ще разполагаме и с кола, но ми се иска да съм информирана и за градския транспорт.

# 1
Здравейте, пътувала съм до там през пролетно време, много приятен за разходка немски град. За градския действително има такива карти като местата, от които могат да се закупят започват от летището и стигат до всяка спирка на въпросния градски транспорт. Системата си е автоматизирана, заплащането става с карта.

Здравейте,

Не намерих никъде информация за пътувания до Хамбург. Предстои ни след няколко дни пътуване до там и ще ми е интересно, ако някой сподели впечатления за града и пътуванията си до там. Също така ми е интересно за транспортни карти, видях че може да се купи дневна или седмична карта за метрото и дори да се ползва от няколко човека. Попринцип ще разполагаме и с кола, но ми се иска да съм информирана и за градския транспорт.

# 2
  • HH
Здрасти,

Аз живея в Хамбург над 10 години.
Не ви се бъркам, но ако ще обикаляте  туристическите дестинации, колата може по-скоро да ви попречи. С градският транспорт ще можете да стигнете навсякъде.
Може да пътувате с дневна групова карта, за до 5 възрастни важи.

Свалете си приложението на градският транспорт „hvv“ там може да се регистрирате и да си взимате билети, плаща се и с пейпал. Тази карта не важи само за метрото, а за целият градски транспорт вкл. и малкоте корабчета на пристанището.

Някои от коледните базари отварят в сряда, има и winter dom в момента ако сте почитатели на такива атракции.

# 3
Много благодаря за информацията! И аз така смятам, че няма да имаме кола в Хамбург и е в пъти по-добре да се предвижваме с градският транспорт. Ние ще нощуваме извън Хамбург, ще сме в Neumünster, но видях, че има влакове до Хамбург и ще е в пъти по-добре отколкото да търсим и плащаме паркинги.
Коледните базари са ни една от причините да отидем в студените месеци.

Само ме интересува чекират ли се картите за транспорта някъде и ако е групова, всеки човек ли трябва да я маркира?

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 12:23 от Chonsi

# 4
Коледните базари в Германия са уникални и прекрасни, благородно завиждам, че ще им се насладите!

По спомен нямаше чекиране, но дамата, която живее в Хамбург ще знае със сигурност.

Много благодаря за информацията! И аз така смятам, че няма да имаме кола в Хамбург и е в пъти по-добре да се предвижваме с градският транспорт. Ние ще нощуваме извън Хамбург, ще сме в Neumünster, но видях, че има влакове до Хамбург и ще е в пъти по-добре отколкото да търсим и плащаме паркинги.
Коледните базари са ни една от причините да отидем в студените месеци.

Само ме интересува чекират ли се картите за транспорта някъде и ако е групова, всеки човек ли трябва да я маркира?

# 5
  • HH
Картите не се чекират. Ако ви е дигитална в приложението, при евентуална проверка показвате нея. Ако си купите от автомат, ще си покажете хартиеното билетче.
Единствено имайте напредвид, че в автобусите вече не продават билети. Но вие щом ще дойдете от Neumünster ще слезете на централната гара и ще си вземете  билет за ГТ от автоматите там.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 15:25 от К@тя

Общи условия

Активация на акаунт