Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 855
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
А през деня как спи?
Защото и това е важно. В момента я кърмя след баня и масаж. Вече е заспала, та я ръчкам да яде още малко, защото почти веднага припадна😀 До 20 ч. ще съм я сложила в леглото, после към 3 ще яде, докато спи, после към 6-7. И към 8 ч. се събужда. Иначе и при нея вече става сученето преход към заспиване, независимо в коя част на деня, но вечер е абсолютно задължително. Знам, че уж не трябва, ама как да го променя?😬

# 526
Преди сам си направи три дремки, сега пак се върна на четири. След сутрешното ядене в 6 подремва за около час, час и нещо, после около 12 има втора дрямка 30-40 мин, в добрите дни прави обеден съм около час и половина-два и около 6 пак спи 30-40 мин. Рядко минава 4 часа, но преди вечерното лягане си мисли, че пак го слагам за дрямка и това не мога да го оправя.

Не прави асоциация със сученето, може да спи на различни места, заспива по различни начини през деня, зависи дали е на кеф. Честно казано не знам дали не е плюс да прави асоциация на кърменето със заспиването. Лъчезар като се наяде му идва някаква енергия и иска да играе вместо да спи.

# 527
Miliva и ние сме по абсолютно същия начин. Наистина със Stiliana все едно за едно и също бебенце говорим 😄и при нас понякой път работи повечето будуване, но друг път става много крива и още по-зле. Опитвала съм да правя вечерната рутина към 6,7 или 8 и по същия начин заспива на гърда и след 30 минути е будна. Прави си го като дрямка. После към 9 отново й се доспива, приспивам и отново дрямка… И тази вечер е така. Ние също сме на минимума за общ сън. През деня да й се събере най-много 3 часа сън (с четири дремки,като една или две от тях са след 5 часа следобед), а през нощта 9 часа (непробудни). От както е това късно заспиване си махна нощното хранене. И предните дни заспиваше към 1 и се събужда сутринта в 10. Честно казано бих предпочела както преди да се събужда в 3 през нощта и да я храня, но да заспива в 9-10 вечерта.

# 528
С три часа дневен и 9ч нощен сте с поне 2 часа под минимума сън за денонощие, явно проблемът ви е преумора през деня и от там се разваля целият режим.
Иначе асоциацията гърда-сън е за нощния само при нас, през деня все по-рядко съвпадат хранене и сън

# 529
Старая се да не я преуморявам през деня. Проблема е, че заспива трудно и след това се събужда след 30 минути. Опитвам се да доприспя, но не винаги се получава. А вечерта ако продължа да доприспивам след като се е събудила, заспива за около 10 минути и се събужда отново. Не знам как да й удължа нощния сън.
Днес например се събуди в 9:30 и заспа към 11. В момента все още спи, вече 2 часа и половина. Всеки ден е напълно различно.

# 530
Вашите деца обръщат ли се? Нашия се опитва,но не успява.

# 531
А не може ли да няма дремки след 17 ч.? Да я държите будна до 19ч., после баня, масаж, тоалет, хапване и заспиване. Аз я будя най-късно 17:30, независимо кога е заспала.

# 532
Нирвана опитвала съм се, но тя пак си я прави като дрямка и се събужда след 30 минути.  Ще опитам отново тази вечер, но не мисля, че ще е по-различно.
Elif9685 преди няколко седмици започна да се обръща от корем по гръб, но оттогава не се е обръщала.

# 533
Маги ....за чашата и зъбите : вземам стъклена чаша(неот съвсем тънко стъкло..да не стане беля) слагам я върху венеца все едно ще отпива от нея детето и през стъклото ясно прозира има ли зъб или не ,вижда се като на прозорец какво се случва от другата страна Simple Smile-  Моят човек също прави дрямка след банята и се буди понякога в 19-19,30 (по принцип стоя до него и се опитвам пак да заспи) ,тогава играем оше 1,30 и пак почвам процедура приспиване, но тя трае дълго и заспива трудно. Смени си режима защото сутрин вече се буди в 7,30 а до сега спеше до 8,30-9. Винаги преди сън играем тихи игри,на притъмнено почти не му говоря..и винаги нежна музика, като почна приспиване бял шум.

# 534
Нирвана опитвала съм се, но тя пак си я прави като дрямка и се събужда след 30 минути.  Ще опитам отново тази вечер, но не мисля, че ще е по-различно.
Elif9685 преди няколко седмици започна да се обръща от корем по гръб, но оттогава не се е обръщала.
Ние днес правим 4м, и до сега все още не се е обърнал. Опитва се,но без успех.

# 535
Усещам, че новата ни тема ще е...... ЗЪБИ!😬😬😬😅 Днес вече съм убедена. Мрънка по цял ден, текат лигиии, бърка с ръце, пъха всичко в устата, пълна програма 😀 Мажа с мама натура, а сега дадох и една доза Панадол, че и двете не издържаме. Дано нещо да подейства, че ѝ е голяма мъка. Само носене помага и да се правя на клоун.🤡

# 536
Бебка е на 4м и цял ден само св обръща нищо друго не прави, обръщане нон стоп.

# 537
Лъчезар не се обръща.

Пробвала съм всякакви варианти на тихи игри и съм махала дремките след 18:00. Нямаше никаква полза. Може и да се преуморява знам ли вече. Ще пробвам отново. Нова фикс идея ми е да му махна поне едното нощно хранене. След цяла седмица заспиваме в 12-1 през нощта, след три часа дондуркане, две събуждания и будуване по час, няма как да се случат нещата. Аз се чувствам като пълен парцал.

Сигурна съм, че го мъчат зъби, като допълним, че само при мен се успокоява и иска да заспива, сгушен до мен. А през деня са лиги и ядене на ръце.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 23:19 от Stiliana16

# 538
Да.. и при нас е мама истерия. Много е гадно, защото дори да е с баща си, ако изляза от стаята започва да се дере. Вероятно е нормално, де, обаче днес беше върхът. Постоянно ме следи и в момента, в който не ме вижда и се почва. 😀 Досега така не е било. Исках да попитам дали някое от бебетата се буди с плач? От няколко дни често се буди така през деня, през нощта не. Дори не се и буди, а спи и плаче и това я събужда.

# 539
Stiliana, ама 1:1 🤭
Значи и предния път децата ни правеха едно и също и сега пак… Абсолютно цялото това нещо го прави вече седмица. Снощи започнах да приспивам в 21:00 и успях в 1:00, а в 2:00стана да яде и до 4 мрънкаше със затворени очи нонстоп, заспа в 4:30 и стана в 5:45 да яде.. и така с мрънкане до 7..8. Мажа с мама натура Дентокид, сега ще и дам и панадол тази вечер. Зъби са убедена съм вече, точно там си кара пръстчетата и трепери докато ги хапе и гризалките по същия начин.. Жал ме е много, а те първа започват тези зъби.
Баща ѝ се опитва по абсолютно същия начин да я успи, както аз, но НЕ И НЕ.. Никой не може и да ми помогне.

Общи условия

Активация на акаунт