ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 51

• 48 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!

Вдигнал се е рейтингът от миналата седмица.
В две от категориите е на първо място.
Но зрителите се разпръсват между много сериали и трудно ще се вдигне повече от това рейтингът.
И това да запазят, пак е добре.

Прекрасна финална сцена.
Уникално изпълнение на Берг на песента.
Започва от 00.03.10.

Сто пъти я слушах.

Много хубави бяха сцените между Бурак и Зухал.

Зухал: Намерих бележката ти.

Бурак: Коя бележка?

Зухал: Онази, която беше оставил под възглавницата. (предсмъртната бележка, Бурак направи опит за самоубийство)

Бурак: Може ли да говорим за нещо друго?

Зухал: Не, няма. Няма да бягаме, няма да се крием. Даже, знаеш ли какво ще направя? Ще пазя тази бележка цял живот. И после всеки път ще ти я показвам. Когато успееш да влезеш в университета, когато завършиш, когато започнеш работа, когато си купиш къща, кола, когато създадеш семейство. И всеки път ще ти казвам: „Какво стана, г-н Бурак? Нали не можеше? Нали не издържаше?“.  Бурак, без да паднеш поне веднъж, не можеш да се научиш да се изправяш на крака. Затова падай, плачи, смей се, бий се с живота. Колко снимки имаш в албума си, Бурак?  Знаеш ли с колко още щастливи мигове ще изпълниш празните страници в него? Не можем да уловим щастието, ако бягаме от живота. Не става с „омръзна ми, уморих се, до гуша ми дойде“. Научи се  да падаш и да се изправяш на крака. А в това време заедно ще плачем и заедно ще се смеем. Това е животът, Бурак. Толкова е просто.

Епизод 3, фрагман 1

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 10:00 от varna_2

# 106
Момичета, за такъв конкурентен ден, това според мен е един страхотен рейтинг. Само с 2 серии е най-гледаната продукция в 2 от категориите. Мисля, че това е голямо постижение и голям успех. Радвам се наистина👏
Надявам се все така да продължават🍀

"Гледах този епизод и сега чета вашите красиви съобщения."🤍

# 107
Варна Heart  благодаря за превода.

Рейтингът е добър, даже много добър, защото конкуренцията е жестока.

Много хубава тъжна песен.
Тъжна Зухал, тъжен Бурак, само малките не разбират какво се случва и по- добре...
И все пак Зухал запали свещите за РД... с поканата....страхотно замислена сцена, браво Hands Clap
Всяко предателство боли. Зухал е преживяла много  предателства на Хасан.
Но сега е различно, Зухал се зарадва искрено на Назан, явно са близки, така и не разбрах колко са близки и от къде се познават.

Серията с руски превод

https://turkrutv45.com/moya-mama-ankara-2-seriya.html

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 15:22 от Lilims

# 108
Момичета, пускам и превода на Нерон на епизод 2🌹

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2024/11/2-neron-angelov-nov_28.html

# 109
# 110
Хубави почивни дни на всички! Heart Eyes

# 111
Здравейте!

Момичета, благодаря за всичко  интересно което пускате...новини, преводи, снимки....
Да изпратим Ноември с много настроение.

Андреевден е 💐
С едно зрънце повече надежда, светлина и обич в дните!

От латинофеновете Hands Ok Hand

Уютен и споделен следобед! Hearts

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 16:22 от HELEN60

# 112
Привет!
Изгледах и втората серия с превод!
Благодаря много за възможността!
Със сигурност турците обичат такива сериали.
Всъщност, изключително  фина работа на екипа. От една страна представените отношения са много техни, типични за съседите.
От друга, не манталилетът пробива екрана, а животът - пътят, който всеки човек трябва да извърви, с изборите, които е направил, с невъзможността да избира своите родители, братя, сестри, с хората, които е срещнал на някой кръстопът...
Зрителят вижда всичко, което по един или друг начин, под една или друга форма го има във всеки от нас, във всеки дом или в дома на съседите ни, в семействата на братята, сестрите ни.
Колко е вярно, че  всяко дете в едно семейство си има своята съдба.
Представено е и  чрез семейството на Зухал - нейните сестри и братя,  и чрез растящите и деца - различни като характери.
Бурак - по-експресивен, по-импулсивен, но и много чист, чувствителен, нефалшив. Башар - съзерцателен, състрадателен, тъй мъдър за годините си - един малък/бъдещ поет. И малкият - безпомощен, невинен, тъжен, белязан от зачеването си - да преживява детството, което никое дете не заслужава.
Докато гледаш злините, които се изсипват върху главата на Зухал, със сигурност - или благодариш за всичко, което имаш, или виждаш своята съдба, или се сещаш за някой близък преживял подобни събития. Колко е пъстър животът, но и колко е кратък! Стига ли, за да събереш разпилените парчета, когато сам си изтървал юздите? Може ли нещо, което си разбил, някой, който си наранил, изоставил, пренебрегнал да бъде като преди?
Как се събираш след подобна драма?
Какво остава от теб?
Кой и какво ти дават сили?
Даа, невероятен разговор между Зухал и Бурак...
Падаш, ставаш, от по-ниско, от по-високо.
Нямаш право да се предаваш. Първо си помагаш сам.
Ставаш, танцуваш го този живот. И плачеш по възможност под дъжда, "за да не се виждат сълзите ти."
Особено, ако си майка, защото "усмивката на майката е тази, която дава най-голямата надежда" за едно по-добро утре.
На пръв поглед, една банална сериална  история - мъж-женкар, разбито семейство, страдащи жена и деца, мизерия, беди, жена-демон...
Права е Берг. Много етично поднесена драма.
Радвам се за повишения рейтинг.
Любимото ми дете е Бурак. И другите, но той е много истински.
Разбира се, че актьорът има основната заслуга.
На моменти Берг е самата Зухал.
Така се е врязала в образа, особено в моментите с децата.
Просто, защото е Берг - любвеобвилна, суеверна, тревожна, всеотдайна.
А г-н Хасан - Мехмет Гюнсюр е точно в десeтката - без много реплики, актьорско майсторство, но най-вече игра с интелект.
Със сигурност ще разводнят сериала в някакъв момент, ще има и невъзможни неща, но каквото и да стане,  очакват ни много послания във всяка серия. Карат те да вземеш молива и да си записваш. Предизвикват те да ги запомниш.
Както правихме преди много години, докато четяхме книги.
Благодарности за всичко, което се споделя в темата , за преводите, за снимки, фрагмани и  случки от живота на актьорите! Heart

# 113
Mydream,  благодаря за хубавия коментар. Heart

Още когато започна да се говори, че Берг ще участва в сериала, започнах да следя профила на сценариста.
Когато разбрах, че това е историята на неговата майка, ми стана любопитно и прегледах профилите в ИГ на двамата му братя и на майка му.
Тя  не е активна в собствения си профил, но винаги оставя много мили, изпълнени с любов думи под публикации на синовете си.
Изключително силна връзка между тримата братя и нея.
Възхищавам се на тази жена, защото въпреки изключително драматичната си съдба, е успяла да направи от децата си хора.
Няма начин обстоятелствата, при които са израснали, да не са оставили рани в психиката, душите и сърцата им.
Но в крайна сметка не са били фатални.
Мисля, че от решаващо значение е било това, че е успяла да им осигури не само хляб и покрив над главата, а им е дала и е една вдъхновяваща философия за живота  , която беше синтезирана в разговора й с Бурак след опита за самоубийство.
Специално за Башар (второто дете, сценариста като малък) голяма роля е изиграла и неговата начална учителка, която с много точния си подход на емоционално интелигентен човек успява да го откъсне от драмите в семейството му.

Впечатлена съм колко много хора откриват себе си в тази история.
Под видеото с първа серия има близо 4500 коментара, под втора серия за два дни бяха 2700. В много от тях хората споделят собствените си спомени на деца, израснали в подобни семейства, други са имали съдбата на Зухал като майки и съпруги.
Много ми е приятно да чета прекрасните коментари за Берг.
Едно чудесно завръщане.
Дано имат късмет с рейтинга и нататък.
Там е абсолютна руска рулетка.
Всеки ден свалят сериали, едва направили два-три епизода и хайде, в коша.
Много хубав екип са, много сплотени, вдъхновени от историята, която представят.
Ще бъде жалко усилията им да да отидат на вятъра.

Децата са прекрасни, чудесна хармония е постигната между тях и Берг.
Днес тя пусна едно клипче от записа на песента в нейно изпълнение, с което завърши втора серия и "Башар" й написа в коментарите "Много те обичам, како Бергюзар".
Искам тази хубава емоция, която й носи на Берг работата върху сериала и реакциите на зрителите да продължи по-дълго.

Ето клипчето, за което споменах.

https://www.instagram.com/p/DDACJIfIVcE/

И клипче от заснемането на фото сесия за вестник "Хюриет".
Ще има и интервю.

https://www.instagram.com/p/DDAPfnMIrbH/

# 114
Привет

Mydream Gift Heart много ми липсваха коментарите ти.

Варна Gift Heart благодаря за информацията.

Сериалът на Халит ще се излъчва в четвъртък, такова решение са взели от  StarTV .
Ще се конкурира с Безгранична Любов, Черно сърце, Холдинг и Перлени зърна. Всички те имат добър рейтинг, предстои тежка битка за рейтинг.

30.11.2024

# 115
Привет, момичета🌺

Нови снимчици от Берг.

Има интервю с журналиста Hakan Gence, което до колкото разбирам ще бъде излъчено днес в Hürriyet Pazar, където ще говори за ММА, живота, любовта и кариерата. Ще бъде интересно, надявам се да го видим някъде и ние.

Благодаря за хубавия анализ на епизода. Аз все още не съм успяла да го изгледам с превод, но до сряда, когато предстои следващата серия, надявам се смогна😊

Пожелавам ви прекрасна почивна Неделя и един празничен, уютен и приказен месец Декември🎄❄️☃️🎅

# 116
Интервю на Хакан Гендже с Бергюзар

Тя е една от най-добрите актриси на Турция. Шехерезада, Фериде, Азизе… Дала е живот на много известни героини от телевизионния екран. Сега, когато се връща към началото на кариерата си, казва: „Бях на 23 години тогава и изживях истински шок, бях много изненадана от всичко, което последва.“ Със съпруга й актьора Халит Ергенч са една от най-хубавите семейни двойки в нашата страна. Сега е на екраните ни с новия сериал на Канал Д „Майка ми Анкара“ Казва ми, че е прочела сценария на един дъх. Героинята й Зухал ни връща към 90-те години. Тя самата си спомня онова време така: „Сещам се за къщата ни с печка на дърва и въглища в Нишанташъ. Стаята, чийто под беше застлан с мокет. Имахме един син магнетофон с ролки, подобен на този, който се вижда в началните кадри на сериала. И най-отчетливо си спомням песните на Нилюфер, които постоянно се носеха от него.“ Срещаме се с Бергюзар и разговаряме за живота, проектите, майчинството и брака.

Първо се чухме чрез видео връзка за интервюто. В този момент беше на фризьор, за да се подготви за новия си телевизионен образ. Много сърдечна и искрена, отговори на всичките ми въпроси, въпреки всички хора, които тичаха около нея. След това се срещнахме лично за снимките. Въпреки успешната й кариера, е останала недокосната от егоцентризма. Отстрани може да изглежда резервирана и държаща дистанция, но когато я опознаете, разбирате, че това е привидно. Усмивката и непосредствеността й стоплят душата ви.  И е много красива, както винаги.

Хакан: Намирам те при фризьора. С всяка героиня променяш прическата си. Важно ли е това, когато се опитваш да изградиш нов образ?

Берг: Не ми се получава да пресъздам един персонаж, когато тръгна от външния вид и после мина към вътрешния свят. Първо прочитам сценария и след това си създавам някаква представа за героинята, виждам я в мислите си. Ако тази моя представа съвпада с виждането на режисьора, продуцентите и екипа, започваме да изграждаме персонажа. Например, в „1001 нощ“ косата на Шехерезада в повечето време беше прибрана, сплетена по някакъв начин, защото е с болно от рак дете и няма много време да ходи по фризьори и да обръща внимание на тези чисто женски неща. В „Ти си моята родина“ почти през цялото време играех без грим и там изобщо не мислех за прически. Героинята ми в „Дилема“ беше коренно различна. Настоявах да бъде руса, мисля, че това е силен, открояващ се цвят. Ако погледнете най-известните телевизионни водещи са руси. Така е и с Есра Ерол, която ми е много близка приятелка. Затова исках да опитам. В началото, когато им казах, получих доста отрицателни реакции, но след това видях, че се получи много добре.

Хакан: Този път каква беше мотивацията ти?

Берг: През 90-те на мода са късите коси, особено прическата боб. Но Зухал е продавачка на хляб, няма време да си издухва всеки ден косата, да я боядисва, да ходи на фризьор. По онова време е много модерно и къдренето, ролките. Моята естествена коса е къдрава. Решихме, че така ще изглежда най-добре.

Хакан: В шапката на сериала, докато вървят началните надписи, виждаме характерните за 90-те магнетофони, ламповите телевизори, телефонните слушалки и кабели, захаросаните ябълки..Ти какво си спомняш от онези години?

Берг: Сещам се за къщата ни с печка на дърва и въглища в Нишанташъ. За стаята ми, застлана с мокет. Стаята с печката беше в края на коридора, най-топлото място в къщата. Излизахме от банята и си сушахме косите там, спяхме край печката. Имахме един син магнетофон с ролки, подобен на този, който се вижда в началните кадри на сериала. И най-отчетливо си спомням песните на Нилюфер, които постоянно се носеха от него.“

Хакан: Коя ти беше любимата й песен?

Берг: „Кажи, нaмери ли я“. В припева се пееше „От дълго време тъгувам по лицето ти“, там майка ми запяваше с пълно гърло. Харесвах също „Теменужка“. И до днес като я чуя, долавям аромата на онази стая от детството ми.

Хакан: Би ли искала да живееш отново в 90-те?

Берг: Много. Спомените, които нахлуват в главата ми, когато се заговори за тези години, разтварят душата ми,  изпълват ме цялата с носталгия. Отново бих искала да изживея онези години с всичките им хубави страни и трудности. Тогава изобщо не се питахме даже щастливи ли сме или не. Бяхме деца и това беше достатъчно да се чувстваме щастливи. Бяхме се научили да се радваме на всяко нещо, което ни поднася животът.

Хакан: Героинята ти се казва Зухал, което означава „изоставена, оставена на заден план“. Имаше реплика, че името е сложило отпечатък върху съдбата й. Твоето име Бергюзар означава „дар, подарък, нещо за спомен“. Доколко то се е отразило върху живота ти?

Бергюзар: Винаги съм си харесвала името. Казвах си „аз съм подаръкът, оставен за спомен от татко на мама“. Освен това, единственото ми желание винаги е било да оставя хубави спомени на децата си. Когато някога се връщат към детските си години, да виждат майка си щастлива.

Хакан: За теб какво е семейството? Този въпрос се задава и в сериала.

Берг: Семейството за мен е като родина. Където е семейството ми, там е моята родина. То е всичко за мен- радост, веселие, спокойствие, спорове, сблъсък на мнения.  Нищо не стои над и пред семейството ми. Няма по-важно нещо. Когато всички в семейството ми са здрави и щастливи, имам чувството, че съм в състояние да постигна всичко.

Хакан: Говореше се, че сте се преместили в Лондон. Доколкото знам, с единия крак бяхте постоянно в Турция. Каква беше причината да отидете там?

Берг: Основната причина беше образованието на големия ни син. Ние и преди това често пътувахме до Лондон и решихме да опитаме. Но като цяло даже 6 месеца в годината не ми се събираха в Лондон, повечето време бях в Турция. Децата ходеха на училище там и през по-голямото време аз бях с тях. Халит пътуваше често в двете посоки.

Хакан: През този период ли получи предложението за „Майка ми Анкара“?

Берг: Да. Изпълнителният директор на BKM Зюмрют Бекче ми е много близка приятелка. Тя често пребиваваше в Лондон и се срещахме. Веднъж дойдоха с мениджърката ми Айше Баръм, бяхме се уговорили да ходим на театър. Тогава Айше за пръв спомена за този проект. След няколко дни получих сценария. Но смятах, че заради децата и многото ангажименти ще ми бъде трудно да снимам от дългия тип телевизионни сериали.

Хакан: Какво промени мнението ти?

Берг: Историята. Ако започна да чета един сценарий и по някое време го оставя, отида да хапна нещо или да взема децата от училище, или си кажа „ще го дочета довечера“, значи не е добър. Но с „Майка ми Анкара“ сценарият не слезе от ръцете ми докато не го прочетох. Бяха ми изпратили първите четири серии, прочетох ги на един дъх, обадих се на мениджърката ми и казах: „Няма нужда да обсъждаме подробностите, искам да участвам в този проект“.

Хакан: Какво те впечатли?

Берг: Може да прозвучи като клише, но автентичността на историята. Разбира се и това, че имаше неща, които са важни за дългите телевизионни сериали. Те си имат своя специфика. Тяхната аудитория харесва силните, непреклонни, недопускащи грешки жени. Но на мен в характера на Зухал най-много ми харесва това, че въпреки цялата болка, тя запазва  своята забавна страна,  обича да се шегува с живота.

Хакан: Да, за пръв път пресъздаваш персонаж, в който има и комични нюанси.

Берг: От 20 години си мечтая за героиня като Зухал.

Хакан: Познаваме се от години. Може би заради ролите ти досега понякога те възприемат като по-резервирана, дистанцирана. А всъщнист си доста забавна и сърдечна.

Берг: Да, аз съм от типа хора, за които се казва „като  я опознаете по-добре, ще я заобичате“. Дълги години се говореше, че съм студена, строга. Ти ме познаваш, малко ми е неловко сама да си правя характеристики, но по принцип най-много обичам да се шегувам със себе си. Понякога съм много непохватна, все правя някой гаф. Обичам да се смея, да завържа разговор с хората на съседната маса, когато отида в някой ресторант. Единственото, което не понасям е безцеремонността и липсата на уважение.

Хакан: Твоята героиня Зухал има съпруг, който дълги години й изневерява. Тя непрекъснато му прощава, но накрая не издържа. Ти на нейно място би ли простила изневяра?

Берг: Аз съм се научила вече да се пазя от гръмките думи, от големите приказки. Това е животът, всичко се случва. Съвсем откровено ти казвам, не знам как бих постъпила. Изневярата е нещо болезнено, много наранява, но в същото време Зухал и Хасан имат чувства един към друг. Ако той я хване за ръка, тя отново би тръгнала с него. Не знам дали аз бих могла да простя до такава степен. Като млада бях много по-крайна и категорична- това ще направя, онова ще направя. Но вече се научих да не коментирам живота и решенията на другите, ако не съм била никога в техните обувки.

Хакан: Активно използваш Инстаграм. Пишеш за неща, които ти харесват, но често и критикуваш, протестираш. Често това е ставало повод за критики към теб. Съжаляваш ли за нещо, което спонтанно си написала?

Берг: Мисля, че това не се отнася само за мен. Щом като използвам платформа, в която написаното от мен, достига свободно до всички, няма какво да се оплаквам, че получавам и критики за определена своя позиция. Не знам аз ли не се изразявам понякога достатъчно добре или дали защото използвам остър език, но често написаното от мен се разбира превратно. Случва се понякога препрочитайки стари мои постове  да си кажа: „Защо е било нужно, по-добре да не бях го писала“. Но когато вляза в диалог с хората, дори и тези, които ме критикуват, успяват да разберат позицията ми.

Хакан: Успяваш ли да установиш такава връзка?

Берг: Да, особено по време на земетресението, отговарях на всяко съобщение, много активно използвах социалните медии и видях колко полезни могат да бъдат. Имаше една жена, постоянно ме ругаеше за нещата, които споделям. Написах й: „Защо ми казвате такива неща, натъжавате ме, защо го правите?“ Тя ми отговори: „Г-жо Бергюзар, много сме изнервени, не исках да ви обидя“. Затова вече се отнасям с по-голямо разбиране към хората.

Хакан: Защо станахме такива?

Берг: Светът се промени. Всички сме много чувствителни, лесно се засягаме. Заради социалните медии всяка новина вече достига до нас. Тези новини ни разстройват, натъжават, изнервят. И аз понякога се ядосвам. Но си имам своите червени линии, които не позволявам да бъдат прекрачвани.

Хакан: Години наред си сред най-известните актриси в Турция. Било ли ти е трудно?

Берг: Струва ми се, че във всяка професия е по-трудно, когато си жена. От една страна мисля, че сме станали по-силни, повече се подкрепяме, по-солидарни сме. Но и трудностите се увеличават. Все пак вече се обръща повече внимание на тези проблеми,  повече се говори за тях. Сега ако започна да говоря с какво съм се сблъсквала, ще излезе, че се оплаквам и пак ще полетят критики. Но мога да кажа, че когато на 23 години започнах тази професия, преживях истински шок.

Хакан: Защо?

Берг: Вярно е, че родителите ми бяха актьори, но въпреки това ние си бяхме едно средно статистическо семейство, съвсем обикновено. Израснах в много по-затворено и консервативно семейство от това на съучениците ми, чиито родители бяха с т.нар. нормални професии. Затова си мислех, че да, ще стана известна, всички ще ме познават, но ще си върша работата и после ще си живея живота като всички хора. А се сблъсках с желанието на всеки да надникне в личния ми живот. По онова време нещата бяха много по-тежки. Нямаше социални медии, камерите на репортерите непрекъснато ни следваха по петите. За един млад човек това е трудно, но след това постепенно се научаваш да се справяш. В крайна сметка, аз съм си я избрала тази професия. Не е редно да се оплаквам. Благодарна съм, че мога да упражнявам спокойно професията си, да съм щастлива с работата си, да създавам нещо.

Хакан: Али е на 14 години, Хан на 4, Лейла на 3. Едното дете е тийнейджър, другите много малки. Тази голяма разлика във възрастта не ти ли създава трудности?

Берг: Хан и Лейла растат като близнаци. С тях започнах всичко от нулата. След 10 години отново всичко отначало. И физически, и психически се изморявам, но съм много щастлива. Не се оплаквам. А Али, разбира се, е първата ни любов.

Хакан: Какви отношения имате с Али?

Берг: И  хората от близкото ни обкръжение, и родителите на приятелите му казват толкова хубави неща за него. Това е най-голямото ми богатство и щастие. Той е дете, което е много наясно със себе си, знае какво иска. Има дълбочина в него, спокойно можем да разговаряме за всичко, което се случва в живота му. Много спорим и много се смеем. Това е първият сериал, при който идва с мен на снимачната площадка. Много добре се разбира с екипа.

Хакан: Ти си много педантична, обичаш да ти е подредено, всичко да е изрядно, точно. Не полудяваш ли вкъщи с три деца?

Берг: Да, педантичен човек съм, но не ги притискам. Имам си свои много ясни правила, глезя ги, но не в лошия смисъл на думата. Не търпя липсата на уважение, на възпитание, грубостта. За мен няма нищо по-важно от щастието на децата ми. Никога не им казваме „Искам еди каква си оценка от теб“ или „Сядай да учиш, че ще получиш двойка“. Казвам им „ Поеми своята отговорност, тя е само твоя“.

Хакан: Как три деца се отразяват на любовта?

Берг: Ние никога не сме се въздържали от това да показваме пред децата си своята любов. Прегръщаме се пред тях, целуваме се. Никога не крием от тях и това, че спорим, че имаме разногласия по дадем въпрос. Винаги са били свидетели на всичко това. Понякога когато спорим, Хан ни гледа учудено. Казваме му: „Това е нормално. Да,  спорим, но ние много се обичаме“. Разбирам смисъла на въпроса ти. Любовта винаги я има, има я и сега, когато сме с три деца, но тя се превръща в нещо друго.

Хакан: В какво?

Берг: Другият човек става вече твоя неотменна половинка. Спътник в живота. Ние с Халит много си обичаме ролята на родители. Даже понякога тя повече ни харесва от тази на „гаджета“.  Страхотно се забавляваме с децата и сме много щастливи с тях. Това направи и нашите отношения по-забавни и още по-щастливи.

Хакан: В момента любовта ви с Халит в какъв етап е?

Берг: Любовта ни е зряла. И двамата сме много по-спокойни, уравновесени, по-безметежни.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 13:29 от varna_2

# 117
Варна Heart, прекрасно интервю! Благодаря!
Шармантна Бергюзар!!!

# 118
Varna, благодаря за превода на интервюто🌹

# 119
Здравейте!

Прекрасен нов месец Декември, най-празничният!
Подарете си нежност,усмивки и красота🎄
Споделен, преливащ от Обич и Вълшебства! Уютен и Цветен!

Mydream, Heart Много, много ми липсват коментарите ти.
Варна. Heart благодаря за превода на интервюто!

Общи условия

Активация на акаунт