Рецидивиращ херпес по време на бременост

• 374
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
От 3 години имам генитален херпес или поне така си мислех. Ходила съм къде ли не и пиех Валтрекс или Ацикловир, както и мехлеми локално , но всичко приключваше, а на следващия месец отново излизаше.
Забременях, в 12г.с. направих TORCH тестове и херпес 2(генитален) излезе отрицателен. В 19г.с. , лежах в болница ,заради болки ниско в корема и настинка, сред като установих ,че нещо не и наред , смених лекарката,която ми следи бременността.
 Та новата лекарка ми пусна изследвания за варицела заостерис на която IgG  при норма 160 , на мен е 1450- положителен, а IgM-0.39отрицателин, съмняваше се ,че не е херпес 2.
А на мен отново ми изби по интимните части, Вече започвам сериозно да се паникьосвам, изчетох какво ли не и всичко ми е стряскащо. Страх ме е да не навредя на бебчо, а толкова много го искам.
Интересувам се някоя от вас дали не се е сблъсквала с това ? Мога ли да съм спокойна или оставащите месеци ще ме подлудят? Моля за съвети и помощ.
П.С. в момента пия изопринозин 3х1 + магнезии,нош-па и добавките за бременни.

# 1
  • Sofia
А изследвала ли си се за херпес, но тип 1? Той също може да се появи в интимните части.

# 2
А изследвала ли си се за херпес, но тип 1? Той също може да се появи в интимните части.

Не , днес и това се чудех ,дали и възможно да и херпес симплекс 1. То и там поражения има, предвид ,че предното АГ ме третира само локално с крем, а новата пък ми изписа изопринозин да повиши имунитета.
За жалост съм в малък град , но в понеделник това ще бъде първата ми работа, да изследвам и хс1

# 3
Заразата нали е от 3 години?

# 4
  • Sofia
Братовчедка ми се зарази с генитален херпес преди бременностите й. Износи си живи и здрави деца, раждането беше секцио. Но не знам дали е избивал по време на самата бременност.

# 5
Заразата нали е от 3 години?
Да.

# 6
Не би трябвало да има проблем тогава. Просто по време на раждането ако има избил херпес се прави секцио.

# 7
Първо, както са ти писали, херпесът може да е 1, а не 2.
Второ - за мен е абсолютно задължително да раждаш секцио, независимо дали имаш активен херпес или не. Доводите затова са, че ти ще си особено заразна точно преди да избие, а нямаш идея кога може да се случи това и дали няма да е точно, когато тръгнеш да раждаш. При положение, че херпесът избива и от стрес, а раждането си е голям стрес, напълно е възможно точно тогава да се появи. А херпес при новородено е толкова супер опасно, че изобщо не искам да говоря.
Аз самата не посмях да раждам нормално заради HPV, а тъй като вече имам и херпес, никога не бих си позволила да подлагам бебето на такъв риск. Между другото, аз лично не съм се тествала какъв е моя херпес, но съм абсолютно сигурна, че е 1, защото ме зарази мъжа ми, който има на устата.

# 8
Първо, както са ти писали, херпесът може да е 1, а не 2.
Второ - за мен е абсолютно задължително да раждаш секцио, независимо дали имаш активен херпес или не. Доводите затова са, че ти ще си особено заразна точно преди да избие, а нямаш идея кога може да се случи това и дали няма да е точно, когато тръгнеш да раждаш. При положение, че херпесът избива и от стрес, а раждането си е голям стрес, напълно е възможно точно тогава да се появи. А херпес при новородено е толкова супер опасно, че изобщо не искам да говоря.
Аз самата не посмях да раждам нормално заради HPV, а тъй като вече имам и херпес, никога не бих си позволила да подлагам бебето на такъв риск. Между другото, аз лично не съм се тествала какъв е моя херпес, но съм абсолютно сигурна, че е 1, защото ме зарази мъжа ми, който има на устата.
Мислех да тествам 1 , но вече имам и на устните. Естествено ,че ще бъде секцио , страх ме и да не се зарази вътреутробно.

# 9
Да, безмислено е да се тестваш вече.
За вътреутробно - честно казано много се съмнявам, то нали излизат по лигавиците.
АГ на какво мнение е?

# 10
Да, безмислено е да се тестваш вече.
За вътреутробно - честно казано много се съмнявам, то нали излизат по лигавиците.
АГ на какво мнение е?
Мога да родя нормално ако херпеса не е активен, иначе секцио. Каза ,че ще направи всичко възможно да не го прехвърля вътреутробно на бебето

# 11
ОК, но за мен - не рискувай с нормалното раждане. Не се знае никога дали няма избие точно, когато не трябва.

Общи условия

Активация на акаунт