МНОГОДЕТНИ МАМИ 11

• 12 502
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Много благодарим на всички за поздравленията и хубавите пожелания!   Two Hearts
Този път поради болести и други причини прзнувахме в тесен семен кръг, но точно това установихме, че кръгът никак не е тесен, а е напълно достатъчен за да стане чудесен купон! Това е едно от многото предимства на многодетните семейства, които все повече започваме да откриваме! Утре на свежа глава ще се опитам да кача някои снимки, че сега вече е доста късно.
Съжалявам, че отдавна не съм писала  Embarassed   Embarassed  Embarassed Ще се опитам да се включвам отвреме на време поне, но нещо нямам много вдъхновение, а и когато се появи все го изпускам  Sick

ЧРД и на другите рожденници! Много здраве и усмивки!  newsm59

# 151
Цоцоланке, с удоволствие, ама те изпревариха едни приятели. И дори няма да изчистят у нас, сама ще се мъча. Sad

Мъчи се, като не взе мен!

Мами, ще ви препиша част от статия в сп. Ел от миналата година - за съжаление намерих при чистенето само 1 част от нея и ще ви напиша това, което имам:

28 начина винаги да обитавате слънчевата страна на планетата:

1. Бъдете доволни от себе си - Аз съм умна и интелигентна. И дори сега да не съм се справила добре, следващия път ще бъда перфектна!
2. Срещайте се често с хора, които обичате - От тях можете да очаквате най-искрените и най-доброжелателните съвети.
3. Променяйте периодично нещо в обкръжението си - Новата обстановка винаги раздвижва мисълта, ражда нови идеи и вкус към живота.
4. Направете списък на всички ваши силни страни - Ще се изненадате колко много плюсове притежавате и ще си дадете сметка колко стойностна личност сте. Списъка го допълвайте, разбира се!
5. Направете нарочно нещо, с което се справяте успешно - После се поздравете с Браво, много ме бива!
6. Научете се да дишате - ди-шай-те, из-ди-шай-те,ди-шай-те..... Това е движението на живота.
7. Правете любов...бавно - Да се гледате в очите, да нашепвате любовни слова, да се галите спокойно, да вдишвате аромата на другия, да се преоткривате, да правите паузи.....
8. Препрочитайте любими книги,гледайте любими филми
9. Открийте радостта от живота в малките неща - животът ни е низ от толкова приятни изживявания, на които трябва да се научим да се радваме като на Божи дарове.
10. Правете едно нещо наведнъж - Ако парвите няколко неща наведнъж - ядете пред компа напр- не се наслаждавате напълно и имате усещането,че се надбягване с времето.
11. Не драматизирайте - Всяко нещо може да бъде разглеждано относително. Няма абсолютни нещастия.
12. Разчистете терена - Направете го както по отношение на предмети, така и в личните си отношения. Ще видите колко много пространство и време ще се освободи за нещата и хората, които наистина харесвате. Когато се освобождаване от ненужното ще изпитате невероятна лекота.
13. Давайте от себе си - Не е важно какво, важно е да се прави нещо за другите
14. Играйте - Така отново ще се потопите в света на безгрижния свят!

Другите 14 ако ги намеря ще ви ги препиша и тях. На първо време и това да направим - не е малко. Пък ако някой я има статията - да я сподели с нас!

Днес гледах филма за близнаците - В утробата. Какво установих - трябва да стана нигерийка - те раждали най-много близнаци, да съм в края на репродуктивната си дейност или в началото - това скоро ще стане - за края става въпрос, взимане на стимуланти - ъ, не искам да се тровя..... И друго - високите жени по-лесно износвали близнаци - ами май не съм дребна.  Така че какъв е извода - ставам нигерийка в края на репродукцията си! Там колко ли са детските  newsm78 и дали има Клуб на многодетните  newsm78

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 10:32 от Мама Цоцоланка

# 152
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
 bdbaloni Йоана  на hatchi    baloni  Христо   на bybss    baloni  Марио и Ивайло   baloni   на Кристал  newsm59
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РОЖДЕННИЦИТЕ
отивам да спя.......утре ще пиша

# 153
Ред е вече на  JuliS да почерпи - Галин има днес рожден ден! Да е здрав, да те слуша, да те обича и да се радвате на внуци и правнуци заедно!  nbirthday

Отивам вече да спя!

# 154
  • usa
до сега не съм писала в тази тема. и аз се водя по бг стандартите за многодетна мама - майка съм на три деца, но честно казано не мисля, че ние - така наречените многодетни майки, сме някаква специална порода - майки сме като всички останали - грижим се, обичаме, притесняваме се за децата си и заслужаваме оценка за непосилния си труд, както и майките на едно или две деца. обаче от известно време ме мъчи една вина и се чудя дали и на някоя друга многодетна майка и е хрумвало да я гризе съвеста по същата причина и вие сте единствената аудитория, на която може да и е минала същата мисъл през главата. та замъчил ме е въпроса, че ние, многодетните майки, допринасяме за пренаселването на планетата. освен че сме родили две деца, които да възпроизведат двамата родители, родили сме и поне още едно допълнително дете, което да консумира ресурсите на нещастната земя и да я докарва до изнемога в опитите и да изхрани, напои и задоволи прищевките на всичките тези 6 и все повече увеличаващи се милиарди човеци... та какво мислите вие? трябва ли да се чустваме отговорни или съм сама в тази си вина?

# 155
Добро утро,момичета!Честит празник на рождениците днешните и вчерашните,с малко закъснение nbirthday Tada
Досега писах и давах инструктаж как се прави козунак на изпнските мамчета,те са младички,не знаят .
Давид пак е с температура...миличкият,мъка ми е да го лекувам каtо не приема никакви медикаменти
Миз,добре дошла в темичката ни,после ще ти пиша мнението си,сега да хвърча да правя закуска...

# 156
Чезстит Празник на Юлето! Да и е жив и здрав рожденника! И да не се скатава - а да почерпи!
Габи, ако не пие нищо като медикаменти - кисело мляко, къпини имат свалящ Т ефект. Колко е? Аз на по големите до 39 - не давам нищо! Ако е по ниска остави организма да се пребори сам...
Миз, здравей - добре дошла! Сложни въпроси те терзаят! Но май малко късно си се сетила да се притесняваш...Пък и ми е много интересно какво мислят китайците и индийците по въпроса! И дали на твойте правнуци ще им е все едно да са малцинство, когато те (споменатите раси) залеят света...Ако научиш децата си да пазят и уважават това което ни е дадено - пак ще си една крачка напред! Мисля че е доста по добре -100 които живеят природосъобразно, срещу 1 който произвежда уранови (примерно) бомби или дори дезодорант ако щеш! А в глобален мащаб цифирите са далеч по сериозни.
Свате, може у нас да дойдеш за чистенето....Като си се амбицирала - няма да ти троша хатъра, я!

# 157
ЧРД на рожденника! Да е жив и здрав и много щастлив! newsm59

Наде, много са хубави снимките , а и вие на тях- голяма рода, голям купон. А кое е това тихо място на теферич където сте се снимали всички. Ако съм пропуснала нещо в разказа-сорри.

Дидуш, ако си разглеждала албума, сигурно имаш предвид една обща снимка с много хора - това е при свекърва ми, в едно родопско село до Кърджали. Страхотна природа и спокойствие. Там имам едно специално за мен преживяване, което бях сънувала преди да отидем и никога няма да забравя. Има нещо там, което ме привлича страшно много, още първия път като отидох. Не мога да си го обясня. А светът им там е толкова различен от нашия във всяко отношение - може и това да е. newsm41

А относно съмненията на мама Миз - напълно подкрепям мнението на Кланг, не е важно колко деца раждаш, а дали ще ги възпиташ така, че да пазят и обичат природата. newsm10

Габи, можеш да пробваш и със студени кърпички на челото, ръчичките и крачетата. Аз така успявам, ако не е много висока температурата за около половин час да  я сваля. Hug

Целувки на всички!
Two Hearts

# 158
ГабиС, кърпите ги мокри с вода с малко оцет и лекичко го разтривай - по ръцете, крачетата и челото. Аз в краен случай давам 5 капки течен аналгин (въпреки мнението на лекарите). Иначе като КланГ - под 38 нищо не давам, а след това - само ако детето не може да я търпи. Гери са разхождаше с 39,5 все едно, че нищо й нямаше. И така по 5 дни, а после е здрава. Малкият сега, обаче, при 37,4 е като труп. Не може да търпи и му давам парацетамол.
Миз, мисля, че се тревожиш в неправилна посока. С 2 деца не се репродуцираме. Има много хора, които не могат да имат деца, умират млади, и т.н. Мисля, че с 3 точно запазваме бройката! Пък и промишлеността съсипва природата (те пак хора я правят), а не пренаселването!

# 159
Ох, какво съм сврака!
Права е Теди! Бездетните семейства са далеч повече от многодетните! Май ще трябва още да наваксваме с бройките, за да има баланс!

# 160
   Как успявате?!Вече съвсем му изпуснах края...  bouquet...       
   Честито на всички празнуващи!Целият живот да ви е голям празник!!!

# 161
Здравейте и от мен.Честито на всички празнували и празнуващи все още.Много любов да окрилява  дните ви.

Медийните звезди да не си мълчат ,а да разкажат повече за снощното предаване по ТВ Здраве. Naughty
Браво момичета ,бяхте на ниво.Теди,много мило,спокойно и задружно изглежда семейството ти.А Йоан е такъв бонбон  Hug

Цоцоланке ,имам си и аз миялна , днес я купихме, но е малка защото нямаме място за по-голяма.Казвайте момичета ,дали вършат работа малките миялни,че нещо взех да се съмнявам.
Габи,стискам палци по-скоро да оздравее малкият сладур.
Нещо днес не ми е много пролетно ,не знам за какво пролетно почистване се гласите момичета,ама на мен едни прозорци ми са трън в очите цяля зима.

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 15:35 от nevi

# 162
Благодаря Ви момичета  за поздравленията!
Много сте мили! Hug
Ще почерпя подобавощо, макар и по права пладня.. Mr. Green

пък за тези от вас които не им разрешават биричка в работно време...ето

# 163
nevi Честито миялна!  Дай линк да я видим..... Все ще ти е от полза, да знаеш! Тя СуперТеди е компетентна по малките, казва,че независимо,че е малка и върши страхотна работа и я отменя! Ама сега да ти я свържат бързо и да влиза в действие!

То и моите прозорци цяла зима са ми трън в очите, ама да  видя кога ще им се ядосам!

То само аз ли нямам  ТВ Здраве? Ама не разказват, нищо не казват участвалите... Ще има бой!

JuliS вкусно беше, благодаря! Да си изкарате добре довечера!

Свате, нали знаеш колко си ми на сърце......  да  мия прозорците обаче , ще ми дойде в повечко! Иначе съм в твоя фен клуб, да знаеш!

# 164
Да ти е жив и здрав рожденника, JuliS! Много да те радва и ти да му се радваш!
 nbirthday  newsm67   Gift  newsm38

gaby_s, на мен една възрастна лекарка, която много уважавам, ме научи така: до 38 - панадол, ако детето го иска. Над 38 - до 10 капки течен аналгин (върху бучка захар или в малка чашка вода). На ръчичките слагаш ръкавички с оцет, на крачетата - чорапки с оцет, а на челото - кърпа с оцет. Това обаче, моят малкият не го търпи. За температура над 38 аз съм си направила една вариация на увиването с мокър чаршаф: просто събличам детето и го пъхвам под душа, като температурата на водата е съвсем малко по-ниска от тази, с която го къпя. Сваля температурата с до половин градус (т.е. става 37.5)! Опитай, ако искаш, а после чакаме информация за сладуранко. Пожелавам ви бързо оздравяване.

Добре дошла, МИЗ. Не се тревожи, научи децата си да обичат и пазят природата и тя ще им се отблагодари. Кой знае, може именно твоите деца да открият начин да увеличим ресурсите на земята и да не я "измъчваме" толкова с присъствието си върху нея?!

Общи условия

Активация на акаунт