Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 118
  • 596
  •   1
Отговори
# 75
  • София-България, Израел - където си поискам
Не, не бих.

# 76
НЕ! Макар да считам, че съм вярваща, не смятам, че трябва да живея с норми от Средновековието.
baibibi, идеална формулировка! Няма да се напъвам, само се присъединявам.
deshtovidi, не, направо си избродирай на всички дрешки алената буква! Wink
Воден дух отдавна е ясен на всички, УРИЕЛ - също.

# 77
  • София
Не, категорично НЕ БИХ подкрепила.
Според мен по-малкото зло в случая е да се направи аборт в 2-3 месец от бременността, отколкото да се роди дете и да се изхвърли на боклука или да се захвърли в някой дом. Ако ще трябва някой да умре по-добре това да стане, когато е още ембрион, отколкото да умира по малко цял живот ( в дом, на улицата сред всички престъпници или под някой мост).  Все си мисля, че греха е по-малък, ако направиш аборт, отколкото ако изоставиш току що роденото си бебе.

А, че трябва да се направи нещо, за да намалеят абортите - това е така. Но то няма да се постигне по този начин. Според мен единственият начин да намалеят абортите е хората да бъдат по-грамотни относно предпазването от бременност ( чрез лекции в училище, по телевизията и т.н.)  и чрез по-добри условия на живот и съответно по-големи възможности да се гледат деца.

# 78
  • Sf
Не!
А и това не е твоя кауза!

Както също и не сме в тъмното и безпросветно средновековие Simple Smile

Не налагай на другите граници, догми и лични виждания  Peace

# 79
О, вярно, бе - как ще се разгласява изповед?! Баси попа! Що не кажат какво е неговото наказание в случая?
И да, Църквата определено трябва да се съсредоточи върху съвсем други занимания, свързани със сираци, бедни и стари хора, вместо да води борба точно с абортите. Мястото й в обществото, както и престижът й, са повече от очевидни, предвид нашествието от секти. 2-та Синода и битките за имоти изобщо няма да коментирам.

# 80
 Thinking
А какво беше мнението на Църквата относно противозачатъчните мерки?

То жената си е преценила, и е взела решение.

# 81
Воден дух отдавна е ясен на всички, УРИЕЛ - също.

мери си приказките маце. кой на кого е ясен са грозни изявления.
имам убеждения различни от на масата, грешни или не - мои са си. не те карам да живееш според тях.

# 82
ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА

Кълна се в Аполон-лекар и Хигия, и Панакея, и всички богове и богини и, като правя всички свидетели, ще извърша поемането върху себе си тази клетва и този документ според способностите си и решението си.

Аз ли съм в грешка или това по принцип противоречи на една от десетте божи заповеди - да не почиташ други богове, освен мен?
Не съм специалист, но съм сигурна, че изповедта се предполага да е нещо тайно...  Май свещеникът трябва да бъде анатемосан, а не докторката.
А пък християнската църква според мен няма никакво морално право да се изказва по въпроса, това е висша форма на цинизъм, защото колко народ е избит в името на нейния бог...

# 83
Не, няма да я подкрепя. Да се забрани аборта със закон? Това никога няма да стане. Лекар, който се отказва да практикува професията си, от страх да не бъде анатемосан, няма място в болницата. Или църквата ще се заеме да отглежда всички нежелани , но въпреки това родени деца, когато те бъдат подхвърлени по  кофите за боклук или изоставени по домове за сираци...?

В Хипократовата клетва лекарят обещава и да не помага на жена да абортира - това известно ли ти е?

Баща ми е лекар-няма такова нещо в Хипократовата клетва.А ти на ясно ли си с гадостите,дето е вършила Църквата и най-вече католическата през вековете и в най-ново време също с РОДЕНИТЕ деца?Вземи прочети,образовай се и тогава говори.

# 84
Църквата да си мери приказките, че се храни от такива като нас. Може да й секнат приходчетата. Всъщност, като се замисля, тя вече достатъчно е натрупала благинки, та може да си позволи да поизнерви народа.

# 85
Не, няма да я подкрепя и такива безумия изобщо не ми се четат.
Аз съм за абортите, жената трябва да има право на избор.
А най- обичам мъже да решават дали жената има право на аборт или не, ай сиктир Stop

# 86
Не, няма да подкрепя.

А и църквата е една смехотворна театрална институция.

# 87
не!  Naughty това е личен избор и право на жената. после църквата ли ще гледа нежеланото и родено дете  Crossing Arms

# 88
  • Сливен
Хайде стига популизъм беее  Close
Анатеми - глупости
Що църквата не се анатемоса сама, като има в предвид какви я вършат служителите божи  Sick

# 89
  • София
Да, бе! Само това оставаше! Няма да подкрепя връщането в Средновековието!

Общи условия

Активация на акаунт