Спасено коте от улицата

• 586
  • 5
  •   1
Отговори
  • плевен
Здравейте.  Ще споделя накратко моята история и ще се радвам на съветите ви.  Грижех се за няколко котки пред блока , вода,  храна , къщи,  за съжаление не ваксинирани и кой да помисли за последствията . Загубих ги всичките в рамките на 7 дни,  като се оказа панлевкопения,  която ги е убила . Успях да спася само 1  от тях , излекувано , обезпаразитено , предстои първа ваксинация.  Прибрах да го гледам на таванска стая , защото е мъжко , а вкъщи имам персийски мъж на 13 години с бъбречна недостатъчност.  Направих му стаята топла , чиста   , уютна за живеене , вода , храна , тоалетна,  легла , играчки,  но всеки път като си тръгвам от него сърцето ми се къса . Според вас има ли шанс да го сваля в апартамента при персиеца,  дали има шанс да се разбират някак и да съжителстват заедно ? Ако остане котето на таванската стая засега ще има ли проблем евентуално с това , че няма да има движение , да не атрофират мускули , макар , че съм му поръчала сега различни играчки и занимания.
Ще се радвам на всеки съвет и мнение . Благодаря от сърце . Да кажа че  според лекарите е на около 9-12 месеца не повече , защото той се появи пред блока ми от някъде и то от скоро , нямам идея кога е роден 😊😊😊

# 1
Здравей. Гледането на котка на тавана може да ти навлече неприятности от съседите. Може вече и да си имала такива проблеми.
По добре намери топъл дом на котето, щом е млад все някой ще го вземе да се грижи у дома.

# 2
Аз какво бих направила? Щом котето е улично и е свикнало пред блока, бих го научила и навън и на тавана. Разбира се, първо да мине ваксината!
Не бих разваляла рахата на сениора. При всеки стрес креатининът скача.
Друг вариант е да са в отделни стаи, ако имаш такава възможност. Просто да не си навлизат в териториите. Но сървайвъра ще почне да маркира скоро. Имай го едно на ум. Двама мъжки, от които единия не е бебе, ще е много трудно и за трите страни - може да се окаже и невъзможно или пагубно. Или в отделни територии в апартамента, или сървайвъра ваксиниран да излиза навън и да го прибираш през нощта в таванската.

# 3
Туй коте си го пускай да си живее... Как ще го затвориш цял ден да мяучи и да ака и пика навсякъде...
Нищо няма да му атрофира, но наистина ще си докараш неприятности с комшиите.
Това си е голямо коте на годинка, не новородено. Има си вече хайванчето територии, запознанства изградени .. ти ще го затваряш 🙄

# 4
Ще го кастрира сигурно. То не може на момента понякога. За ваксинацията се изчаква след заболяване, трябва да е възстановено животното. Кастрацията също не се прави веднага след ваксиниране. Не му пречи да е на тавана. Котка, която има тоалетна с подходящ материал, си върши нуждите само в нея. Те не си вършат нуждите на местата, където ядат, пият вода и спят. Щом се посещава редовно и се почиства помещението, сменя се тоалетната, няма никакви проблеми. Отделяй известно време редовно да го галиш и да му обръщаш внимание. На котката не ѝ е нужно нонстоп внимание. След време, котаракът ти е възрастен и болен, може да прибереш котето при теб.

# 5
Две некастрирани мъжки котки не бих събирала под един покрив. Ако възрастият котарак не е кастриран, то с тези проблеми с бъбреците вече е късно за това. Надявам се таванското помещение, в което гледате младия котьо е само ваше, че иначе няма да продължи дълго това.

Общи условия

Активация на акаунт