Хормонални изследвания - 12

• 6 411
  • 188
  •   1
Отговори
# 45
Може ли да ми кажете дали всичко е нормално.🥺🫶🏻

# 46

Резултатите на чинка ми на 43г., след два неуспешни опита за инвитро. Мисля че са на трети ден от МЦ.

# 47
  • София
Скрит текст:
Може ли да посочиш възраст?

# 48

Здравейте! Помагайте, че ще се пръсна! Още не съм минала при АГ, имам час за края на седмицата

# 49
  • София
Скрит текст:
Резултатите на чинка ми на 43г., след два неуспешни опита за инвитро. Мисля че са на трети ден от МЦ.
За тази възраст, са сравнително добре. ФСХ е висок и може да показва НЯР, което също е нормално.
Ако се цели зачеване, на ЕЦ, може да е малко трудно, но не е невъзможно. Консултирайте се със специалист по репр. медицина.
ТСХ е малко висок, добре да се провери заедно с Т3 и Т4 и лекар да прецени, дали сега или по-късно ( след зачеване) да е на медикамент.

Скрит текст:
Здравейте! Помагайте, че ще се пръсна! Още не съм минала при АГ, имам час за края на седмицата
Здравей! и Спокойно! - за всяко отклонение, си има лечение Simple Smile
Имаш няколко генетични мутации (т.н. вродена тромбофилия) , които трябва са се вземат под внимание ( при бременност)  и лекар да прецени, дали и каква терапия да назначи.
Приемай метилирани форми на вит. В комплекс ( ФК, В12, В6...)
ЛХ е висок и показва ПКЯ - трябва да се търси причината и да се лекува.
Провери ТСХ, Т3 и Т4, направи тест за ИР... провери за дефицити на вит. и минерали ( посочени са на 1 стр.)

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 15:02 от denis©

# 50
Скрит текст:
на 21 съм

# 51
  • София
Скрит текст:
ЛХ е висок и показва ПКЯ. АМХ може да е изкуствено, малко или много, повишен от самата ПКЯ.
Желателно е да се провери Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ) - той е по-обективен.
Другите са добре.
Зачеването с ПКЯ става по-трудно и затова е по-добре да се търси причината и тя да се лекува.

# 52
Денис, какво мислиш за моите изследвания от днес?
Пуснати на 3 ден, на 41г и се мъча да забременея.
Еутироксът май ще трябва да се вдигне, сега съм на 25мг, но ме притеснява завишения пролактин, дали не ми потиска овулацията Anguished .
Скрит текст:

# 53
  • София
Денис, какво мислиш за моите изследвания от днес?
Пуснати на 3 ден, на 41г и се мъча да забременея.
Еутироксът май ще трябва да се вдигне, сега съм на 25мг, но ме притеснява завишения пролактин, дали не ми потиска овулацията Anguished .
Скрит текст:
ТСХ е висок, Т4 нисък, а Т3 е под долната граница, а това е активния хормон.
Според мен, дозата трябва да се коригира - Т4 да е над средните рефер. граници.
Да, Пролактинът  може да е по-висок от Хипофункцията на ЩЖ и респ. да потиска и О.
ЛХ и Е2 са високи, показват ПКЯ.
АМХ е много добре, но много вероятно, да е изкуствено повишен от ПКЯ.
Вит. Д може да е по-висок.
Провери и останалите вит.и минерали, защото дефицитите се отразяват и на конвертирането на Т4 в Т3.

# 54
Мерси за изчерпателния отговор, Денис.
Кои витамини и минерали се отразяват на конвертирането на фт 3 и 4? Този месец пусках б9 и б12, добре са ми. Железният панел също е ок, нямам чак дефицити.
Селен и магнезии ли има смисъл да проверя също?

# 55
  • София
Мерси за изчерпателния отговор, Денис.
Кои витамини и минерали се отразяват на конвертирането на фт 3 и 4? Този месец пусках б9 и б12, добре са ми. Железният панел също е ок, нямам чак дефицити.
Селен и магнезии ли има смисъл да проверя също?
Селенът е много важен и участва в конвертирането (преобразува T4 в T3 /дейодиране на T4, а дефицита намалява нивата на Т3 и т.н.), Биотин, Вит. А, В6, Б9, В12 - да са на горна граница... цинк и мед, вит.Д да е над 60ng/ml

# 56
Здравейте, пиша тук поради аменорея. Преди няколко месеца си направих изследвания и те показаха, че LH e 1.4, а FSH е 7. Естрадиолът тогава ми беше 17. Това беше през септември.
Днес си направих нови изследвания и ги прикачвам тук. Притеснява ме, че естрадиолът ми е още по-нисък, но пък виждам, че LH се е увеличил почти четворно. Бих искала да попитам на какво може да се дължи това. Също така дали витамин Д има връзка с нивата на естрадиол. Трябва ли да приемам витамин Д или е по-подходящо витамин Д3?
Благодаря ви за отговорите, които получавам всеки път когато ви попитам.💞
П.С. Напоследък промених начина си на хранене, като увеличих приема на калории. На 18 години съм.

# 57
Здравейте, получавам сърцебиене и ми се вие свят, освен щитовидни хормони какво още бихте ме посъветвали да пусна?

# 58
  • София
Здравейте, пиша тук поради аменорея. Преди няколко месеца си направих изследвания и те показаха, че LH e 1.4, а
Скрит текст:
FSH е 7. Естрадиолът тогава ми беше 17. Това беше през септември.
Днес си направих нови изследвания и ги прикачвам тук. Притеснява ме, че естрадиолът ми е още по-нисък, но пък виждам, че LH се е увеличил почти четворно. Бих искала да попитам на какво може да се дължи това. Също така дали витамин Д има връзка с нивата на естрадиол. Трябва ли да приемам витамин Д или е по-подходящо витамин Д3?
П.С. Напоследък промених начина си на хранене, като увеличих приема на калории. На 18 години съм.
Здравей!
Е2 е много нисък -  или МЦ ще бъде много дълъг или ановулаторен. Добре е да те видят на УЗ.
Провери всички базови хормони - посочени са на 1 стр. на темата.
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш:
вит. Д3 - 9-10 000IU + вит. K2 ( MK-7) 200mcg = прием  2 месеца + 20 дни почивка => контрола
Много вероятно да имаш и други дефицити - провери всички, които са посочени на 1 стр.
За Желязо, пусни го заедно с Феритин и Хемоглобин, поне - тълкуват се заедно.

Здравейте, получавам сърцебиене и ми се вие свят, освен щитовидни хормони какво още бихте ме посъветвали да пусна?
Здравей!
Консултирай се първо с ЛЛ, за да те насочи към съответния специалист - кардиолог, УНГ ( виене на свят може да е от вестибуларния апарат), невролог, съдов хирург...
Изследвания: ТСХ, Т3 и Т4, ТАТ и МАТ...провери/следи  кръвното налягане

# 59
Здравейте, пиша тук поради аменорея. Преди няколко месеца си направих изследвания и те показаха, че LH e 1.4, а
Скрит текст:
FSH е 7. Естрадиолът тогава ми беше 17. Това беше през септември.
Здравей!
Е2 е много нисък -  или МЦ ще бъде много дълъг или ановулаторен. Добре е да те видят на УЗ.
Провери всички базови хормони - посочени са на 1 стр. на темата.
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш:
вит. Д3 - 9-10 000IU + вит. K2 ( MK-7) 200mcg = прием  2 месеца + 20 дни почивка => контрола
Много вероятно да имаш и други дефицити - провери всички, които са посочени на 1 стр.
За Желязо, пусни го заедно с Феритин и Хемоглобин, поне - тълкуват се заедно.

Здравей!
Консултирай се първо с ЛЛ, за да те насочи към съответния специалист - кардиолог, УНГ ( виене на свят може да е от вестибуларния апарат), невролог, съдов хирург...
Изследвания: ТСХ, Т3 и Т4, ТАТ и МАТ...провери/следи  кръвното налягане
Благодаря, само не разбрах дали трябва да приемам витамин Д3 от 10000IU всеки ден, защото в аптеката ми казаха, че това е доста висока доза и се приема веднъж на няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт