Стомашен вирус при дете на 2 години

• 621
  • 11
  •   1
Отговори
Дъщеря ми лепна вирус с разстройство и повръщане. Педиатъра ни предписа вомитусхил капки и адирекс бебе. Давам и достатъчно вода за да няма обезводняване,вчера е спала 5,6 часа обеден сън,проблемът обаче е че тотално отказва да се храни. Тя е на почти 2 години и не иска да хапне нищо. Дайте съвет какво да правя,вече обмислям вариант за болница и системи

# 1
  • София
Нормално е да не иска да яде в това състояние. Въобще не съм карала детето ми да яде насила, като е с такъв вирус, особено с повръщане. Евентуално няколко хапки нещо съвсем леко. Ако иска.

# 2
И аз първоначално не си помислях да я карам насила,обаче минаха 48 часа и се притеснявам

# 3
  • Countryside
Щом са минали 48ч, острата фаза на вируса вече е попреминала и може да хапне детето. Пробвайте с нещо, което обича и мислите, че не би отказала. Предполагам, ако пие АМ са ви казали да го спрете, докато премине вируса. Принципно предложете нещо по-леко, без месо и прясно мляко. Ако обича препечена филия, солети, крекери, може картофки, опечете й, със сиренце може да поръсите. И без сурови плодове, ядки и зеленчуци няколко дни.  Принципно съм против, но ако изобщо не иска да се храни, пробвайте с книжка или ТВ да отвлечете вниманието и да дадете няколко хапки.

# 4
  • Sofia
Следете тонуса на детето. Ако започне много да се успива, се свържете с лекаря.

Дъщеря ми беше на 2г, когато хвана Ротавирус (доказано с изследване) и не искаше да се храни. Пиеше много вода, но това не помагаше. Една сутрин спа до 12-13ч, едва я събудих и пак искаше да спи. Е, ние стигнахме до болница.

ПП : само с вода не се получават нещата. Разтваряйте и електролитни прахчета.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 16:17 от Brin de muguet

# 5
  • София
Скрит текст:
Следете тонуса на детето. Ако започне много да се успива, се свържете с лекаря.

Дъщеря ми беше на 2г, когато хвана Ротавирус и не искаше да се храни. Пиеше много вода, но това не помагаше. Една сутрин спа до 12-13ч, едва я събудих и пак искаше да спи. Е, ние стигнахме до болница.

ПП : само с вода не се получават нещата. Разтваряйте и електролитни прахчета.
С две ръце съм "за" този съвет.

Освен това не бързайте с яденето. По-добре да хапне две хапки и да ги задържи, отколкото да хапне 10 и да ги повърне.

# 6
Синът ми изкара този вирус септември-5 дни беше ужас. Много помагат електролитните прахчета. И той не искаше да яде.

# 7
  • София
През октомври ме сполетя тази гадост и аз не исках да се храня, хем че съм възрастен човек. Сега е за солети, филийки препечени, гризини и пр. И хидратиращи разтвори. Заведете детето на лекар, за да му прецени общото състояние, защото е много гаден вирус.

# 8
Благодаря на всички. Водих я на лекар ,каза че за 3,4 дни ще отшуми. Яде солети,което е някакъв напредък,но спи доста. Надявам се да разминем болница и възможни усложнения.

# 9
  • Countryside
Принципно, знам, че не е добре да спи доста, може да е леко обезводнено детето. Както вече са ви казали тук, а може би и доктора, давайте електролитни прахчета, има такива без вкус и се разтварят във вода. Да пие поне по едно на ден.

# 10
В крайна сметка постъпихме в болница,тъй като прецених че не успявам да се справя вкъщи. CRP ми казаха,че е 5 и има ниско ниво на ацетон в урината,което ще се овладее с вливането на системата. Надявам се всичко да мине по най - лекият начин.

# 11
  • Sofia
Правилно сте преценили.
Обезводняването при толкова малко дете трудно се овладява в домашна обстановка и положението бързо може да се влоши.

И дъщеря ми я бяха сложили на система и бързо я вдигнаха на крака. А вкъщи само спеше.

Общи условия

Активация на акаунт