Плексит

• 722
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте от 2 дни съм с болка в дясна плешка ,започнах физиотерапия заради шийна лордоза,която е установена от няколко години.Тази болка я имах като ми назначиха процедурите ,но си мислех ,че съм схваната.Но вече трети ден продължава болката мисля Дали не е плексит. Дали физиотерапията ,която правя ще ми помогне или трябва да се смени.

# 1
Пробвай да вържеш вълнен шал или елек, за да затоплиш мястото. Знам, че плексита се обостря при смяна на времето - пролет и есен

# 2
То ти си си схваната, какво мислиш, че плексита 😀. Много е вероятно да имаш такъв, а относно физиотерапията - зависи какво точно ти правят. Мазането, хм, хм, много-много не помага. За затоплянето съм съгласна, важното е да не изстива врата.
Най-добре е да се свържеш с ЛЛ или невролог, за да ти изпише и един курс с противовъзпалителни. Междувременно, можеш да си вземеш Милгамма Н да попиеш.

# 3
То ти си си схваната, какво мислиш, че плексита 😀. Много е вероятно да имаш такъв, а относно физиотерапията - зависи какво точно ти правят. Мазането, хм, хм, много-много не помага. За затоплянето съм съгласна, важното е да не изстива врата.
Най-добре е да се свържеш с ЛЛ или невролог, за да ти изпише и един курс с противовъзпалителни. Междувременно, можеш да си вземеш Милгамма Н да попиеш.
Някакъви  два вида ток,магнит,поморийска луга,лимфен дренаж на ръцете(масаж)

# 4
Къде я правите? И необходимо ли е лекар да ни изпрати?

# 5
Звучи добре, само това с лимфния дренаж на ръцете не знам колко е ОК и за какво е изобщо.

# 6
Звучи добре, само това с лимфния дренаж на ръцете не знам колко е ОК и за какво е изобщо.
като масаж е много е приятно,🙂но колко помага

# 7
  • Варна
Затоплянето помага, но само временно. А масажите доколкото са ми казвали физиотерапевтите, специално за плексит не са  много удачни.
Аз лично, освен противовъзпалителни и физиотерапия ползвам едни кинезитерапевтични ленти. Локализираш точно мястото, заставаш на "ф" и някой ти я залепя, като се опитва да нацели най - точно линията на болката.

# 8
Физиотерапия по време на плексит?! Консултирайте се с лекаря, който ви я е назначил. Най-вероятно ще ви спре физиотерапията, докато не се излекува плексита.

# 9
  • Свети Влас
На мен ми откриха Увреждания на брахиалния плексус, някои знае ли колко време трае болката ? Иначе ми предписаха обезболяващо с морфин  и Уримил Форте плюс. На 23.07 съм на физеотерапия, някои знае ли дали помага? Благодаря!

# 10
А нещо противовъзпалително не изписаха ли? И чак морфин? На мен дори в болницата не ми изписаха морфин, а Трамадол… 🙄
Иначе - това с болката е индивидуално. Мен след 7 дни в болницата изобщо не ми беше минало, отидох си при моя иглотерапевт и той за няколко процедури ме оправи.
Физиотерапия, ако си в остра фаза не се прави.

# 11
  • Свети Влас
Обезболяващото е Паракофдал и като четох листовката му пишеше, че има кодеин, демек има наркотик и се превръща в морфин. Неврологът ми препоръча физеотерапия...

# 12
Кодеин не е равнозначно на морфин. Подобно е, но далеч не е същото и Слава Богу, защото това води до пристрастяване, а да не говоря за страничните ефекти. Мен ме друсаха с Трамадол, което пак е подобно, няма да казвам с каква абстиненция излизах от болницата, 2 дни не знаех къде се намирам.
Тъй че тези лекарства не са шега.
Съветвам те да посетиш друг лекар за второ мнение. При остра фаза първо се третира възпалението и едва след това се прави физиотерапия. От години ходя на всякакви такива неща, тъй че говоря от опит. Самите физиотерапевти, ако са добри специалисти ще ти откажат да ти правят процедури в остра фаза.

# 13
  • Свети Влас
Ходих на Спортен лекър и той потвърди диагнозата... само това и ми изписа още Магнезий.

# 14
Чудесно, но реално те не те лекуват. Изписали са ти хранителни добавки Уримил и магнезий и болкоуспокояващо.
Нищо повече.
Аз за остър плексит лежах 7 дни в болница на кортикостероиди и какво ли не и пак не ми мина напълно.
Физиотерапия направих - след 2 месеца, иначе не ми дадоха самите лекари.

Общи условия

Активация на акаунт