СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 451
  • 806
  •   1
Отговори
# 480
  • ту тук, ту там
И у нас сме от спокойните. Домашни нямат за ваканцията дадени, аз само намилам “реши поне някой тест”, ама няма кой да чуе. Ми да си бере гайлето. 🙄

# 481
За много години, мами!
Да сме здрави всички, да оцелеем след тази одисея, пък вярвам всеки ще намери неговото си място!

Някой дали има отговорите на ПИ от Ния, ОТ, СМГ?
Иначе моето не спи до обяд, но това не значи , че решава....домашните още не е написал.... Вече почвам да се съмнявам, че ще оцелея сред толкоз мързел.

# 482
  • София
Моето решава, защото съм го заплашила, че ще го запиша на школа или на уроци. Другите си ходят на школа и са решавали вече през срока. Та сме на равно, не завиждайте.
Решил е два ПИ (със зор) и 2 теста от Архимед (домашно от училище).

Много ясно, че ще спи до обед, то като се играе до полунощ, има нужда и да почине. Все е много уморен, особено като трябва да помага нещо.

Ама аз съм спокойна. Всеки ще си иде на мястото. Не драпаме за училища с бал над 450, защото няма място там, не е от децата, които учат много. Имам опит с училище от топ 10 и от топ 20, и мога да твърдя, че не само децата са други, а и учителите. Къси клечки има дори в НЕГ.

Та дишайте! Въпреки нас, ще станат хора.

Ако някой иска, да ми прати снимка на решени задачи от някой ПИ, ще му кажа грешките.

# 483
  • София
Току-що получих имейл от "Междучасие", че седмокласниците от седмичните групи ще имат занятия в неделя. Трябва да ходят в НПМГ-то. Първо по мат. от 9.15 в стая 46 и малко след това – от 11.30 по БЕЛ в стая 37.
Това го пиша за тези, които не получават имейлите.

# 484
  • Куциндрел
Хоп, привет. За много години, живи и здрави.
Да се набутам тук аз, че съм леко в унес покрай кандидастването след 7ми клас.
Детето не знае какво иска, аз каквото искам той не иска, общо взето искане му е майката:)))))))
За сега сме се ориентирали към 125 СОУ с математика и АЕ, дано да е читаво. Изборът ни се влияе от - дали има АЕ първи език, горе долу да е с бал от миналите изпити над 300 и да е удобно като транспорт.
Ходи детето на уроци - срещу над по математика, а по БЕЛ идва учителката в нас. Мързи го като всеки средностатистически тинейджър, аз се опитвам да го стягам, ама само с опитите си оставам. Ако реши, че нещо няма да направи, не го прави. Та каквото стане накрая, важното е да сме живи и здрави и да не му скъсам ушите до изпитите!

# 485
Цеце, драго ми е да те видя тук! Мини и през наш'та темичка, че липсваш....

# 486
  • София
Междучасие по график съботите групи започват/продължават след празниците/ на четвърти

# 487
За много години на всички!
Така ми се искаше ей така сама да реши да порешава, щото и без това много почивка, но уви. Удари го на уволнение:)

Малко ми е гадно, че трябва все да ръчкам и че толкова се нервирам. Някак нямам спомен някой навремето да ме е карал да уча за изпити. Учих си, имаше един вестник "Гимназист" - задължително четиво... Имах си и желано училище. От сегашната ми позиция на родител, ми се струва, че само аз имам амбиции и цели...

# 488
  • София
Моето, преди малко дойде да недоволства, че всяка седмица сякаш бил на матура, защото имал тест със преразказ от школата по БЕЛ. Все си нещата уж за да пише. В момента чувам престрелка от детската стая, значи само е показал намерение да учи. Ама и аз се мотам в бг-мамма, вместо да стана да сготвя.

Някой да има готини текстове за корекция на пунктоация?

# 489
Имам това помагало. Не е пипнато 😆 Мога да снимам някой текстове.

Здраве и късмет за всички да донесе Новата година!

Няма да се оплаквам от наборката. Всичко набелязано (клонящо към минимум) свърши. Другата седмица чакаме резултати от първите пробни. Почти съм сигурна, че ще трябва да се положат допълнителни усилия.

# 490
За много години, момичета!
Да е здрава, мирна и успешна Новата 2025 Година!
Отдавна не съм влизала тук, сякаш инстинктивно игнорирам настоящето...No Mouth
Синко не е далеч от "симптомите", за които чета тук. Далече сме от средата дори, по МАТ. Оказва се, че имаме доста пропуски от предходните години и лека по лека започвам да се настройвам за другия т.нар. ешелон училища. В този смисъл,  Гита, много леко звучат постовете ти и въпреки, че не ми е първо дете пак е хубаво да ги чета и да се отрезвявам Simple Smile След миналогодишния цирк очаквам тази година да е още по- "зрелищно", та напъването за Топ 10 ми изглежда въображаем мираж. Това- за нашето семейство, не го обобщавам за всички Wink Та, по- скоро трябва да работя върху своите очаквания, децата ще имат своето място, да са живи и здрави.

# 491
В темата ли е било "цирк" миналата година или принципно?

# 492
  • София
Моят не знае ден ли е, нощ ли е, така му се отразява ваканцията. От утре почват тренировките, да влиза в час вече, че ме дразни.

# 493
Децата, които са в математически гимназии или паралелки как протича подготовката по МАТ за НВО и има ли такава?
Моето голямо мрънкане мрънка относно задачите от първи модул. Каза, че не може да решава задачи от един тип до откат. Чакам с нетърпение в наше село да проведат ПИ и да лъсне истината.

# 494
  • Бургас
Моя абсолютно нищо не е пипнал до сега. Ни учебник, ни домашна ни нищо...

Общи условия

Активация на акаунт