Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните

• 36 626
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря Зизи, утре ще направя акция в супермаркета по повод масовото присъствие на забраненото Е123 в продаваните от тях бои за яйца и призовавам всички да направят същото - през този уикенд и следващия ще се правят повечето великденски покупки и ако повече хора се оплачат, повече хора ще ни видят и чуят.
Привет, Мецанка!
Виждам, че сме от една порода - случайно открих Горичка и ми стана един от любимите сайтове - има много какво да се научи от него и много полезни външни линкове. Въобще е супер страничка Hug Peace

# 166
 Ами този новият сос на "Маги" (Унисос) какво ми го рекламират толкова? Правел всяко ястие тоооооолкова вкусно. Ами като са го набъкали с мононатриев глутамат.... Twisted Evil
 Те май почти всички сосове го съдържат, но вчера попаднах на един соев сос (Дерони), в чието съдържание липсваше. Може и просто да не са го вписали, но сега от него купувам с надеждата, че няма МНГ. Praynig

# 167
Мис Бу и Venitex, разбирам ви напълно! И аз отначало като почнах да преглеждам пакетите и ужас, почти всичките ми любими чипсове пръчици царевиюни, булъони с MSG!!!  Ужас!! Обаче това е много нормално явление при положение, че MSG-то ти отваааря апетита и храната става толкова по-апетитна, това си му е главната роля! И ти ядеш, ядеш, ядееш...ох ужас.

А за предаването за маргарина и аз го хванах и съм много разтревожена, че много хора след като го гледат съвсем ще заменят маслото с маргарин. Sad

За боите още утре и аз отивам в пикадили, така да видят те и даже ще взема и мъжа ми, пък ако могат да се оправят на английски с него! Wink

Благодаря за рецептата за торта! Simple Smile Супер изглежда!  А аз като говорех за рецепти имах в предвид рецепта за супер закуска като мюслите пакетираните, която можеш да заливаш със студено млако сутрин.

Ето линк ако харесвате такава закуска.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=175962.0

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 19:53 от Bonbonesa

# 168
Купих бои.... не съм гледала за Етата в магазина... защото бях с дечурлята...
Съдържат вода, Е270, 110, 524, 122, 104,131, 200, 415,151, 410 и сух глюкозен сироп...
Производител - Brauns Heitmann
Опасното е Е131 - оцветител - син...просто няма да го ползвам Grinning

Купих и бг бои - на Пет ЕООД - лилавото и червеното съдържат Е123 Confused , а на зеленото не пише съдържание Shocked но пък синьото става Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 21:03 от Maktub

# 169
  • софия
записвам се да следя...благодаря на всички Hug...страшно полезна тема

# 170
Запис и от мен,направо съм потресена Shocked ooooh!
Доста неща знаех но и много не знаех ooooh!
радвам се че живея в малко градче,баба има градина,слагам си зимнина и ям домашно мляко и месо.Също мъж ми и детето.Боже колко вреден е вече тоя свят ,боже #Crazy
И после защо предпочитам малкия град ...еми то е ясно защо!

# 171
# 172
  • До хладилника, който обичам
Бу, просто си ги купувай отделно  Simple Smile много по-забавно е да сипваш всеки път според прищявката си каквото ти мирише най-добре в момента  Wink
Купувам, купувам Laughing Отдавна. Поддържам винаги огромен набор от билки и подправки за готвене - което не изключва готови миксове, разбира се.
Днес например си намерих готови миксове - български.

# 173
Къде може да се прочете кои Е-та са забранени в Бг?

# 174
Млечният шоколад Alpia (Stollwerk GmbH D- 51140 Koeln) е с масло,а не с хидрогенизирани мазнини. Дядо от Германия ми го прати и реших все пак да погледна опаковката. Чист е Wink

# 175
Млечният шоколад Alpia (Stollwerk GmbH D- 51140 Koeln) е с масло,а не с хидрогенизирани мазнини. Дядо от Германия ми го прати и реших все пак да погледна опаковката. Чист е Wink
И някои от шоколадите на Нестле също са с краве масло!

# 176
  • Шумен
http://www.ekomir.crimea.ua/activity/gmo/suspect_in_gmo.shtml
Той шоколада хубаво е с масло, ама има и някакъв соев лецитин, който май е от модифицирана соя. Ако не едното, то другото...   #Cussing out

# 177
  • София
Бисквитите на Папaдопулос са trans-fat free Grinning.  Специално е отбелязано на сайта им в частта Nutrition: http://www.papadopoulou.gr/en/.

Аууу, страхотна си.....аз наблягам на тези бисквити, макар, че не бях съвсем убедена, че не съдържат транс мазнини.Сега ще ги купувам с чиста съвест  Grinning

# 178
  • София
Хъм........да не ви разочаровам, но знам, че и мюслите не са безобидни......след престояване в ядките се образуват микротоксини, които се сещате, че не са полезни...........Абе какво да ви кажа, може би нетрябва много да се втелясваме.....знаете ли,че на Запад наред с анорексията и булимията има и такова заболяване-вманиячаване в здравословно хранене, не помня какво име са му измислили...така че -умната  Laughing

# 179
  • София
запис.
и ние сме от вашия отбор с нашия тати, смятаме и беба да я гледаме по този модел, пък дано!

Общи условия

Активация на акаунт