Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 653
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Аптт е притеснително, не е хубаво да пада под 24 за бременни. Но антиХа е същевременно ок, както и другите показатели. Което е странно толкова ниско аптт при условие че се приема и аспирин (може би има връзка със завишените тромбоцити).
Моят съвет е контролно изследване в друга лаборатория (не Рамус) и по възможност болнична. След това консултация с хематолог. Ако не се лъжа Бодимед пращаха антиХа изследването в чужбина? Ако е така, то въобще може да не е реално.
Точно така. Ще пусна в друга лаборатория. Много благодаря за коментара ❤️. А отново да пусна всичко заедно 4 часа след clexane добре ли е?
Добре е. Пусни изследванията в Токуда.

# 721
  • Замък сред облаците
Да, 3,5-4 часа след инжекция Simple Smile

# 722
Здравейте не се намирам в България с PAI 4/4 съм.
Хематолог от държавата в която съм  каза че не трябва никаква терапия ,Хематолог от България каза че трябва ,Края на юни се прибираме и най-вероятно ще започна Фраксипарин ,но тук никой не препоръчва да следя или да пия нещо .
Та дотогава ще полудея ,пуснах на своя глава изследвания на кръвта (Д-димер , протромбиново време и АПТТ) за сега няма нищо притеснително ,други жени с моята мутация на каква терапия сте били ? В 13 г.с. + 4 дни съм

# 723
Дами, къде в Пловдив мога да пусна анти ха до колко време излиза резултата?

# 724
Здравейте, понеже ми предстои да правя Анти ха и искам да попитам дали не го правят и в болница Надежда. От провинцията съм и ще пътувам за преглед до там и ще се радвам да ги съчетая на едно място , а не да обикалям болниците. Благодаря ви!

# 725
  • Благоевград
Здравейте, понеже ми предстои да правя Анти ха и искам да попитам дали не го правят и в болница Надежда. От провинцията съм и ще пътувам за преглед до там и ще се радвам да ги съчетая на едно място , а не да обикалям болниците. Благодаря ви!

Правят го, аз там го пускам. Слагаш си инжекция и точно на 4-я час отиваш да ти вземат кръв. Например, ако сложих Фракси/Кликсан в 08.00 ч сутринта, 11.45 ч вече да се редиш на опашка пред лабораторията, за да те боцнат в 12.

# 726
Благодаря от сърце! Това много ще ме улесни, ще трябва само да пресметна точно с пътуването как да го наглася. Пътя ни е 4 часа горе долу, но на влизане я София понякога има трафик и ще помисля кога е най- удачно да се боцна. Дано успея да го наглася и да съм навреме в болницата. Лека вечер.

# 727
  • София
Следи АПТТ, Д-димер и фибриноген. Ако са в норма за бременни, би трябвало всичко да е наред. Ако излиза от норми, трябва да ти назтачат терапия. Кръвотокът на маточните артерии как е? Бебето в норма ли е според срока на бременността?

Аз съм с хомозигот по PAI и при успешната ми бременност бях на терапия с нмх 0.4 ежедневно до 2 седмици след раждане.

Хематолог от държавата в която съм  каза че не трябва никаква терапия ,Хематолог от България каза че трябва ,Края на юни се прибираме и най-вероятно ще започна Фраксипарин ,но тук никой не препоръчва да следя или да пия нещо .
Та дотогава ще полудея ,пуснах на своя глава изследвания на кръвта (Д-димер , протромбиново време и АПТТ) за сега няма нищо притеснително ,други жени с моята мутация на каква терапия сте били ? В 13 г.с. + 4 дни съм

# 728
  • Замък сред облаците

Със същата мутация съм и аз като Дели бях на 0.4 НМХ до раждането плюс 1 месец след него.

# 729
Бебето е в норма не съм сигурна че тук мерят кръвотока на 23-ти ще питам доктора ,прегледите същи така са рядко.Надявам се всичко да е наред още 3 седмици , докато се приберем . По препоръка от гинеколожката ми пия Натаспин 2 пъти на ден.
Общо взето не проумявам ,как може тук и у нас да са на такова различно мнение .
Благодаря ви .
Следи АПТТ, Д-димер и фибриноген. Ако са в норма за бременни, би трябвало всичко да е наред. Ако излиза от норми, трябва да ти назтачат терапия. Кръвотокът на маточните артерии как е? Бебето в норма ли е според срока на бременността?

Аз съм с хомозигот по PAI и при успешната ми бременност бях на терапия с нмх 0.4 ежедневно до 2 седмици след раждане.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 07:25 от the_true_flower

# 730
  • Варна
Привет, момичета! След секциото имам назначена терапия за  2-3 седмици на Фраксипарин. Колко време след това е удачно да мине, за да пусна кръвни изследвания да видя дали са наред нещата?

# 731
  • Замък сред облаците
2-3 дни макс. Принципно бих пуснала на следващия ден след последната инжекция.

# 732
  • Варна
2-3 дни макс. Принципно бих пуснала на следващия ден след последната инжекция.
Благодаря ти🌷

# 733
Мартинче, защо да се увеличава? АнтиХа е ок по която и да е скала (че в някои лаборатории варират). Коагулацията е важно как е?

Кускус, метилирани форми на Б витамините е редно да приемаш, а не масовите синтетични, тъй като не само не се усвояват, а могат и да блокират усвояването на правилните форми. Може да се консултираш и с хематолог, да.

Благодаря,
ще направя консултанция защото ми предстой нова стимулация и искам да запълня дефиците. От първи трансфер имах кухо яйце, втори без имплантация.

# 734
Здравейте,
Някой може ли да ме насочи какъв риск при бременност имам с тези резултати?

Назначиха ми изследването след биохимична при ИКСИ. Може ли тромбофилия да е причината?

Общи условия

Активация на акаунт