Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 015
  • 710
  •   2
Отговори
# 690
В Малинов ме пращат. Леле, ми то ако от 5 гр има странични ефекти, какво остава за 10 гр. А аз все съм от тия, дето теглят късата клечка. Е ми, ако ми е много пък само 5 гр ще има кажа да влеем.
На мен ми предстои също за първи път, нямам представа как вливат. Чух че с кортико, но аз ще съм с антихистамини, защото и към кортико имам реакции.

Аз имам вливка и 5гр и 10гр. При 5гр имах съвсем лека температура около 30мин (37.2) , при 10гр нямах никакви симптоми. С тези 5гр обаче нещата не бяха ок и ако не бях сложила нови 10гр в момента нямаше да съм на този етап на напреднала бременност. Успех Blush

# 691
Salsera, не се настройвай негативно. От всяко нещо дето си пъхаме/слагаме в тялото може да има някакви странични ефекти. Знам, че преди вливане на имуноглобулин понякога дават противоалергични. Защо не звъннеш в Малинов да ги разпиташ по-продробно и да споделиш притесненията си? Сигурно са имали подобни случаи досега и ще имаш яснота.
Мога да споделя, че в спешното на Александровска ми отказаха вливката. Тя беше и тотално безсмислена, тъй като  се провали трансфера и такъв няма да има в обозримо бъдеще, ама каквото такова.

ani92_3, радвам се, че най-после сте открили разковничето! Честита и лека бременност!

# 692
До колкото си спомням преди вливката в Малинов ми сложиха орбаз0н или нещо подобно, със сигурност ще процедират адекватно.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 11:03 от Moni442

# 693
  • София
ani92_3, много се радвам за теб, стискам палци за успешна бременност и здраво бебе след още малко 🍀🌺❤️

Salsera, правила съм вливки имуноглобулин и със, и без Кортикостероид. В Малинов беше без, но отдавна. В момента ми вливат желязо, с кортикостепоид в началото и края на вливката. Стандартен протокол е.

# 694
Ани, мен го се радвам да прочета, че си бременна и този път всичко е наред, все така да е до края!
Зачудих се обаче, кога до установихте този проблем - реално ти си пуснала имунологични чак при положителния тест и тогава са лъснали тези многократно завишени стойности? Преди това не е имало индикации за проблем в имунологията?

Отговарям на теб и NaniG Simple Smile Както казах - бях правила всички възможни имунологични предварително и никъде нямаше проблем, само занижено на Надежда ИМПО+, което обаче не можеше да се тълкува по никакъв начин и проф. Михайлова беше много ядосана на такива затворени изследвания и каза, че няма как да го вземе предвид, при положение, че си няма представа какво е и че всички изследвания са ми в норма. При теста в Александровска, преди бременността, Th17/Treg съотношението излезе в норма, но в горна граница. Проф. Михайлова каза, че няма как да ми изпише лекарства за нещо такова, но при положителен тест - веднага пак да се изследва. Ние, сед цялата история, започнахме да правим кръвни този път много рано (следена и леко стимулирана овулация с много добър отговор, знаехме, че има голям шанс този месец) и хванахме бременността буквално 2 дена след имплантация, в първия възможен при производство на HCG. И там лъснаха нещата - съотношението беше на критично ниво, което показваше, че имунната система се подготвя за ново отхвърляне, все едно приема бременността като сериозен възпалителен процес. За щастие наистина го хванахме много рано и още нямах никакви симптоми (най-важното при такъв проблем, да се хване преди стартиране на отхвърляне). Проф. Михайлова реагира веднага на паническия ми спешен имейл и ми изписа сериозен протокол - всъщност същия, с малко по-малки дози, който пият хората, които са с трансплантиран орган. Започнах ги още същата нощ и така я докарахме до тук. В 9 седмица имах нов тест и отново съотношението беше високо, но много по-ниско от почти 6, до малко под 3. Та сега ще ги пия, за да се подсигурим, до 13 седмица и след това пак тест, за да се направи план как да се спрат лекарствата, но, както знаете - когато плацентата поеме напълно функциите, имунологията спира да е проблем.

# 695
ani92_3, стискам палци до края всичко да е наред и накрая да се радвате на здраво и пухкаво момченце Blue Heart

Момичета, откъде сте намерили Zarzio? Търся навсякъде по аптеките, но нямало в складовете. Търся в Гърция - там също няма Sad

# 696
  • Sofia
ani92_3, много благодаря и аз за изчерпателната информация! Много здраве и успех до края и здраво бебенце!

FleurÉtoile, направо почвам да се чудя какво има по тия наще български аптеки. Каквото търся последните дни все го няма Grinning. Днес един елементарен конкор не мога да си намеря за ускорения пулс. Плакенил няма по таз България, Програф няма никъде.. то направо не знам какво има по тия аптеки вече.
Иначе за зарзио чух онзи ден, че имат в Надежда понеже някой им звъня да ги пита в манипулационната докато ми даваха лекарства, но не знам дали дават на външни лица, а и не знам от къде си.

# 697
Rouina91, благодаря ти, от София съм, но в три аптеки търсих, казват, че навсякъде е изчерпано по складовете. Не пречи да пробвам в Надежда, все пак и Михайлова ми го е изписала.

Да кажа (че днес бях при Михайлова), че от февруари Флебогамма ще има и в Надежда. Преди две седмици им звънях информативно за вливката и казаха, че трябвало да си я купя, но могат да ми я пуснат. Така че да знаете, че от февруари, ако решите, ще може всичко на едно място. Но нямаше информация от кой февруари точно.

# 698
  • Sofia
Rouina91, благодаря ти, от София съм, но в три аптеки търсих, казват, че навсякъде е изчерпано по складовете. Не пречи да пробвам в Надежда, все пак и Михайлова ми го е изписала.

Да кажа (че днес бях при Михайлова), че от февруари Флебогамма ще има и в Надежда. Преди две седмици им звънях информативно за вливката и казаха, че трябвало да си я купя, но могат да ми я пуснат. Така че да знаете, че от февруари, ако решите, ще може всичко на едно място. Но нямаше информация от кой февруари точно.

За всеки случай се обади да попиташ, но мисля, че щом е изписан от Михайлова, ако имаш рецепта, като нейна пациантка би трябвало да ти го отпуснат или просто да я помолиш да ти го изпише от болницата. По спомен ако не се бъркам чух, че го имали.

# 699
Роуина, програф си купих миналия вторник от Надежда, казаха ми че имат големи количества. Да не са свършили там за една седмица? Намерих и в една люлинска аптека, но бяха по 1мг. На мен ми останаха два блистера, ако не успееш да намериш, а ти трябват, пиши.

# 700
  • Sofia
Роуина, програф си купих миналия вторник от Надежда, казаха ми че имат големи количества. Да не са свършили там за една седмица? Намерих и в една люлинска аптека, но бяха по 1мг. На мен ми останаха два блистера, ако не успееш да намериш, а ти трябват, пиши.
Любе, от там си го взех, както и Плакенила и много други лекарства, ама като цяло идеята е, че  не всички пациенти са от Надежда и могат да се сдобиват с лекарства от там. Самия факт, че важни лекарства няма по наще прекрасни български аптеки ме побърква и вбесява. Днес съм обиколила сума аптеки да си търся бета блокерите, които до преди месец ги имаше навсякъде.

# 701
Здравейте!
Моля препоръчайте ми друг репродуктивен добър имунолог освен проф. Михайлова!
Благодаря предварително!

# 702
  • На изток от Ада
Здравейте!
Моля препоръчайте ми друг репродуктивен добър имунолог освен проф. Михайлова!
Благодаря предварително!
Великова,  може и в healee

# 703
Ани 92, помня те. Радвам се, че сте хванали нещата навреме и сте открили причината. А причина винаги има и трябва да се търси! Затова и аз се ровя във всичко и навсякъде, докато не открия откъде идва нещо.

Дели, вливката, която беше без кортико подейства ли ти?
Мони, 10 гр си вляла на следващ трансфер или веднага след тези 5 гр? т.е. успех имахте с 10 гр?
Лубаник, ако се отложи трансфера какво става с вливките, действат ли за определен период или на следващ ЗЕТ пак вливаш? А защо се отложи, може ли да попитам?

# 704
Salsera, ефектът е едни 770лв дадени на вятъра. Доколкото четох, флебогамма действала макс до 3-4седмици, като пикът бил 3-4дни след вливането.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 17:46 от Lubanik

Общи условия

Активация на акаунт