Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите и реакциите при прием на преднизолон и клексан по време на трансфер?
Каква е терапията за бременност при повишени NK клетки?
Какви са стъпките за извършване на хромозомен анализ и колко време отнема да се получат резултатите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите и реакциите при прием на преднизолон и клексан по време на трансфер?
Приемът на преднизолон и клексан може да причини различни странични ефекти. Лекото зацапване, което се споменава, може да не е свързано с клексана, тъй като такова зацапване е често срещано и по време на хормонална терапия. Важно е да се консултирате с вашия лекар, за да се изключат възможни усложнения.
-
Каква е терапията за бременност при повишени NK клетки?
-
Какви са стъпките за извършване на хромозомен анализ и колко време отнема да се получат резултатите?
-
Къде мога да получа вливания с октомвриам в България и как да осигуря необходимото количество?
-
Какви странични ефекти могат да възникнат след прилагане на имуноглобулин?
Както казах - бях правила всички възможни имунологични предварително и никъде нямаше проблем, само занижено на Надежда ИМПО+, което обаче не можеше да се тълкува по никакъв начин и проф. Михайлова беше много ядосана на такива затворени изследвания и каза, че няма как да го вземе предвид, при положение, че си няма представа какво е и че всички изследвания са ми в норма. При теста в Александровска, преди бременността, Th17/Treg съотношението излезе в норма, но в горна граница. Проф. Михайлова каза, че няма как да ми изпише лекарства за нещо такова, но при положителен тест - веднага пак да се изследва. Ние, сед цялата история, започнахме да правим кръвни този път много рано (следена и леко стимулирана овулация с много добър отговор, знаехме, че има голям шанс този месец) и хванахме бременността буквално 2 дена след имплантация, в първия възможен при производство на HCG. И там лъснаха нещата - съотношението беше на критично ниво, което показваше, че имунната система се подготвя за ново отхвърляне, все едно приема бременността като сериозен възпалителен процес. За щастие наистина го хванахме много рано и още нямах никакви симптоми (най-важното при такъв проблем, да се хване преди стартиране на отхвърляне). Проф. Михайлова реагира веднага на паническия ми спешен имейл и ми изписа сериозен протокол - всъщност същия, с малко по-малки дози, който пият хората, които са с трансплантиран орган. Започнах ги още същата нощ и така я докарахме до тук. В 9 седмица имах нов тест и отново съотношението беше високо, но много по-ниско от почти 6, до малко под 3. Та сега ще ги пия, за да се подсигурим, до 13 седмица и след това пак тест, за да се направи план как да се спрат лекарствата, но, както знаете - когато плацентата поеме напълно функциите, имунологията спира да е проблем.

. Днес един елементарен конкор не мога да си намеря за ускорения пулс. Плакенил няма по таз България, Програф няма никъде.. то направо не знам какво има по тия аптеки вече.