Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 20 712
  • 551
  •   2
Отговори
# 75
Благодаря Ви много, че споделихте! Аз също получих няколко странични препоръки точно за Мария Николова и й писах в Хийли. Надявам се, че ще отговори бързо и ще ме насочи за терапия. Аз не я бях чувала и подходих с малко притеснение, защото други имена се споменават доста често тук, а за нея не открих много и не я бях чувала, но се радвам, че имате позитиви и я препоръчвате.

# 76
  • На изток от Ада
Да пишеш при развръзка Бъстед!

# 77
Здравейте, репродуктивен скрининг панел с НК клетки може ли да се пусне по всяко време от цикъла? Преди съм пускала между 12-18 ден от мц по препоръка на имунолог, но сега репродуктивният ме насочва да пусна утре (3 ден от мц) и казва, че не е проблем

# 78
  • На изток от Ада
Михайлова препоръчва на 12*18ден от МЦ.
Била съм при доц Русев нямало е такова изискване.
АГ ми ги иска също без изискване. Но да си здрава 2седмици

# 79
Здравейте, имам назначена терапия от доц. Русев за 5гр имуноглобулин преди трансфер и интралипид след положителен тест. Тук чета, че действието на имуноглобулин е месеци, дори година, но при мен не е уточнил еднократно ли е или преди всеки трансфер. Не мога да се свържа пореден ден с него и се изнервям вече. Отделно за хомозиготна мутация mthfr ми е изписал през ден мета фолиева, а за същатата мутация на други жени е изписал всеки ден мета фолиева. И последно-терапия с аспирин през ден преди и всеки ден по време на бременност за НЯКОЛКО? Седмици плюс клексан?? Е колко точно са няколко седмици и второ и двете наведнъж ли остават или клексана вместо аспирина.. Има ли някоя с подобно предписание и да е успяла въобще да се свърже с него за пояснение?

# 80
  • На изток от Ада
За mthfer се пие фолиева киселина метилирана всеки ден.
Ккейсан е зА тромбофилия и трябва хематолог. Макар че някой репрудоктивни изписват ккейсан за профилактика.
Аспирин през ден и или кексан . Ами може О и двете. Има ангиолози който се заминат с аспирин.

Била съм при Русев.
Имах следната терапия, без тромбофилия и не инвитро.
Вливки интралипид три пъти при О, полож тест в 8 9 сед.
Аспирин и клесан през ден.

# 81
Здравейте, момичета, аз минавам за ъпдейт и да споделя поредния миш-маш в главата ми. Вчера се консултирах с проф. Мария Николова в Хийли и разказах подробно всичко за моето досие, както и споделих минали и текущи изследвания. Тя препоръча да отида и да влея Интралипид 10мл, като го направих още днес.

Както ви споменах, бях писала и имейл на Проф, Михайлова, но тей като не съм нейн пациент, тя ми сподели, че не може да ме консултира към момента, защото няма детайли, освен тези описани в имейла ми, като написа, че евентуално мога да направя интравенозно вливане на 10 гр човешки имуноглобулин.

Днес допълнително говорих с д-р Тончев (хематолог) просто по случайност имах преглед при него заради коагулационен статус и той сподели, че за него Интралипида е доста остарял препарат и няма да ми навреди, но да не очаквам чудеса и че е доказано, че не помага. Той ме посъветва да проверя лекарите в Александровка и да се консултирам с някой друг, щом Михайлова я няма.

Както разбирате, миш-маша в главата ми е сериозен и мислих, че съм свършила нещо, а сега пак имам съмнения. Предписанието на проф. Михайлова по имейл не е достатъчно да отида на вливка, все пак няма подробности за разтвор и тн., та сега съм в чуденка какво да правя и дали да хващам пътя за София и да търся имунолог от Александровска (от Варна съм). Много съм объркана...

# 82
Бъстед,ако ще си спокойна, отиди в Александровска при друг имунолог и тогава вземи решение. Доколкото са ми казвали не може да вливаш заедно Интралипид и имуноглобулин,тоест трябва да има мисля някакво време между двете вливки.

Ако Интралипид има действие при твоите НК клетки,то би следвало да са намалели активността си,което може да провериш с изследване и това също да ти помогне във взимането на решение.

# 83
  • На изток от Ада
Изследвай пак ни клетки Бъстед, обаче то разбрах че си болна сега...

# 84
Аз вече влях Интралипид днес, просто мнението на Михайлова и на Тончев дойде по-късно, аз бързах да предприема някаква терапия. Иначе съвета на Тончев беше да се консултирам с друг имунолог, аз го попитах като вече имам вливка интралипид дали мога да предприема друга терапия, той каза, че интралипида не му пречи да се комбинира с други препарати, защото е слаб препарат. Но, в крайна сметка той не е имунолог, просто сподели мнението си по въпроса, защото му споделих, че е правена вливка Интралипид. Не знам и кога мога да пусна проверка сега на тези НК клетки реално. Извинявайте, че ви залях с моите мисли, но наистина не знам с кого да се посъветвам, аз съм пациент и на д-р Калчев и той също отсъства от 2 седмици.

# 85
Звъниш утре сутринта в Александровска имунология и казваш,че си спешен случай и да ти намерят час. Обясняваш накратко ситуацията и че си притеснена. Никой няма да те върне според мен. На мен са ми давали час по този начин.

# 86
Аз вече влях Интралипид днес, просто мнението на Михайлова и на Тончев дойде по-късно, аз бързах да предприема някаква терапия. Иначе съвета на Тончев беше да се консултирам с друг имунолог, аз го попитах като вече имам вливка интралипид дали мога да предприема друга терапия, той каза, че интралипида не му пречи да се комбинира с други препарати, защото е слаб препарат. Но, в крайна сметка той не е имунолог, просто сподели мнението си по въпроса, защото му споделих, че е правена вливка Интралипид. Не знам и кога мога да пусна проверка сега на тези НК клетки реално. Извинявайте, че ви залях с моите мисли, но наистина не знам с кого да се посъветвам, аз съм пациент и на д-р Калчев и той също отсъства от 2 седмици.
Здравей, аз имах назначена терапия преди забремвняване от др Михайлова, моите НКТ клетки и Th17 бяха високи още преди бременността за това въпреки терапията трябваше да ги следя на около 3 седмици. Но с покачване на седмиците се вдигаха въпреки хапчетата и за това ми увеличи дозата и ме изпрати за вливка октагам 10гр. И аз съм от Варна и ходих при Калчев. Преди това минах и през Конова изобщо не ми помогна. Прикачвам скрийншот на последните ми изследвания преди вливката след това каза да не изследвам повече. Ако имаш въпроси пиши на лично за да не спасим.

# 87
Здравейте. Предстои ми пункция и евентуално свеж трансфер. Бях пуснала имунологични изследвания, които излязоха днес. Ще бъда благодарна на всякакви коментари. Ще направя и консултация с имунолозите, които препоръчвате в Healee, ще го обсъдя и с репродуктивния. До тогава, тъй като много се притеснявам -някой бил ли е на терапия с Агапурин и тази препоръка означава ли, че няма как да се направи свеж трансфер според вас? Имали ли сте подобни резултати? Предварително благодаря.

# 88
Момичета, направих изследване на НК клетки по препоръка на ендокринолог и във връзка с неуспешни опити за забременяване. Останалите хормони вече са вкарани в норма. Та, имунологът в Св. Иван Рилски каза, че всичко е наред, обаче ендокринологът назначи вливания с интралипид заради цитотоксичните (но пък абсолютния брой им е в норма?)
Как мислите?

# 89
При кой имунолог бяхте в Иван Рилски?
И доволна ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт