Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 14 665
  • 388
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, моля за някакви съвети и насоки, защото в 2 лаборатории имам различни резултати, според едната съм с Лупус, Anti dsDNA е в небето, а според другата съм отрицателна. Положителното изследване ми е в Ревматологията Св. Иван Рилски в София на Урвич, 131 при горна граница 15. Лекарите казаха че имам Лупус, почнаха да ме питат имам ли увреждания, изписаха кортикостероиди, много се притесних, не бях на себе си. После отидох и си пуснах anti dsDNA в Цибалаб, препоръчвана ми е лабораторията от лекари за ревматологични изследвания, и там dsDNA ми е 12 при граница 15. Комплементи и на двете места са в норма, кръв и урина в норма. Имам лек дефицит на желязо и леко понижение на лимфоцитите, но прекарах тежка двумесечна пневмония, точно преди нея си правих ПКК и всичко си беше 100% в нормите. Симптоматика нямам, само артралгии от 3г, които не са се влошили. Нямам подуване, затопляне, скованост, дори с почивка се подобрявам. Болките като досадна муха се появяват за ден и изчезват. Днес коляно, утре пръст...На какво може да се дължи, с ревматологията на Иван Рилски не мога да се свържа, за да попитам с какъв метод е правен теста, дали е ELISA, към Цибалаб изпратих запитване.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 13:28 от Слънце и море

# 331
Здравейте, доколкото ми е известно лабораторията в Иван Рилски е добра и дава адекватни резултати за ревматологични изследвания. Още повече звучи като да имате някакви ревматологични оплаквания. Разбира се не е изключен вариант лабораторна грешка. Аз бих се свързала с ревматолозите в Иван Рилски или друг Ваш доверен ревматолог. Успех!

# 332
Ревматологията на Урвич е едно от най-добрите места, на което можете да попаднете. Аз два пъти в годината се следя при тях, защото имам същите оплаквания като вашите, за моя изненада изследванията ми са в норма, но два пъти в годината аз съм там.
Свържете се с тях, хванете се за един от ревматолозите им и му се доверете. Всички са добри!

# 333
Вече не знам на кого и на какво да вярвам, запознах се с момиче, което има пеперуден обрив, умора, артритни болки, и в Иван Рилски излязла отрицателна АНА и я отпратили като здрава. Но в Цибалаб получила положителна АНА. Иначе и аз отидох първо там, защото са много добри специалисти, но ми предложиха ако не ми се лежи в болница да ми напишат какво да изследвам в Цибалаб, те я препоръчаха. И после да ида да им ги покажа. Но аз избрах хоспитализацията. И сега какво излиза, в Цибалаб отрицателна, в ревматологията силно положителна 😥 Чак декември съм на контрола, до тогава ще се чудя...

# 334
Вече не знам на кого и на какво да вярвам, запознах се с момиче, което има пеперуден обрив, умора, артритни болки, и в Иван Рилски излязла отрицателна АНА и я отпратили като здрава. Но в Цибалаб АНА получила положителна АНА. Иначе и аз отидох първо там, защото са много добри специалисти, но ми предложиха ако не ми се лежи в болница да ми напишат какво да изследвам в Цибалаб, те я препоръчаха. И после да ида да им ги покажа. Но аз избрах хоспитализацията. И сега какво излиза, в Цибалаб отрижателна, в ревматологията силно положителна 😥 Чак декември съм на контрола, до тогава ще се чудя...

Просто се свържи с лекуващия си лекар, за да не чакаш до декември

# 335
Момичета, моля за някакви съвети и насоки, защото в 2 лаборатории имам различни резултати, според едната съм с Лупус, Anti dsDNA е в небето, а според другата съм отрицателна. Положителното изследване ми е в Ревматологията Св. Иван Рилски в София на Урвич, 131 при горна граница 15. Лекарите казаха че имам Лупус, почнаха да ме питат имам ли увреждания, изписаха кортикостероиди, много се притесних, не бях на себе си. После отидох и си пуснах anti dsDNA в Цибалаб, препоръчвана ми е лабораторията от лекари за ревматологични изследвания, и там dsDNA ми е 12 при граница 15. Комплементи и на двете места са в норма, кръв и урина в норма. Имам лек дефицит на желязо и леко понижение на лимфоцитите, но прекарах тежка двумесечна пневмония, точно преди нея си правих ПКК и всичко си беше 100% в нормите. Симптоматика нямам, само артралгии от 3г, които не са се влошили. Нямам подуване, затопляне, скованост, дори с почивка се подобрявам. Болките като досадна муха се появяват за ден и изчезват. Днес коляно, утре пръст...На какво може да се дължи, с ревматологията на Иван Рилски не мога да се свържа, за да попитам с какъв метод е правен теста, дали е ELISA, към Цибалаб изпратих запитване.

Аз имам същия проблем. Три пъти ми излизаха пложителни anti dsDNA . Първия път ми ги пуснаха , защото коляното ми се беше надуло и скърцаше, съответно бях на ревматолог. Бях си пуснала изследванията в Рамус. Лекарката ме насочи да ги пусня в Иван Рилски ,защото са много чувствителни изследвания и лабораторията има значение. Там бяха малко над границата. След години пуснах разширен ANA профил и всички бяха отрицателни освен anti dsDNA. Нямам други оплаквания, коляното ми се оправи. На доста лекари съм показвала изследванията и никой не ми е казал, че имам лупус. Казват има хора с повишени антитела и не са болни

# 336
Абсолютно, а това било много специфичен маркер за Лупус, конкретно това антитяло. А ти през колко време си повтаряла тези антитела? АНА положителна ли е? Добре ли се чувстваш? Аз четох този тест за anti dsDNA колко бил колеблив и дори с един и същи метод, ЕLISA, но от различни производители пак можело да има разлика. Аз си имам артралгии от 3г, не е като артритната болка, нямам скованост, оток, зачервяване, но от време на време се появяват необясними "сигнали, я пръст, я коляно, я пета ме заболи. Има нещо. Но отшумяват за часове. Освен това при почивка и покой изчезват, а при натоварване се засилват. Аз като разказвах какви са ми оплакванията, първоначално дори в ревматологията ми казаха, че изобщо не звучало като да имам автоимунна болест с този тип болки. На 24г съм.

Аз имам същия проблем. Три пъти ми излизаха пложителни anti dsDNA . Първия път ми ги пуснаха , защото коляното ми се беше надуло и скърцаше, съответно бях на ревматолог. Бях си пуснала изследванията в Рамус. Лекарката ме насочи да ги пусня в Иван Рилски ,защото са много чувствителни изследвания и лабораторията има значение. Там бяха малко над границата. След години пуснах разширен ANA профил и всички бяха отрицателни освен anti dsDNA. Нямам други оплаквания, коляното ми се оправи. На доста лекари съм показвала изследванията и никой не ми е казал, че имам лупус. Казват има хора с повишени антитела и не са болни

# 337
Първите две изследвания ги правих едно след друго, разширения АНА профил след 3 години.  Правих и доста други имунологични изследвания всичко беше в норма. Чувствам се добре да. Ако не беше коляното нямаше да разбера, че има такъв проблем. Лекарите са ми казвали, че за да се постави диагноза лупус трябва да има в няколко показателя отклонение

Скрит текст:
Абсолютно, а това било много специфичен маркер за Лупус, конкретно това антитяло. А ти през колко време си повтаряла тези антитела? АНА положителна ли е? Добре ли се чувстваш? Аз четох този тест за anti dsDNA колко бил колеблив и дори с един и същи метод, ЕLISA, но от различни производители пак можело да има разлика. Аз си имам артралгии от 3г, не е като артритната болка, нямам скованост, оток, зачервяване, но от време на време се появяват необясними "сигнали, я пръст, я коляно, я пета ме заболи. Има нещо. Но отшумяват за часове. Освен това при почивка и покой изчезват, а при натоварване се засилват. Аз като разказвах какви са ми оплакванията, първоначално дори в ревматологията ми казаха, че изобщо не звучало като да имам автоимунна болест с този тип болки. На 24г съм
Скрит текст:
.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 338
Здравейте ,
Някои с подобни резултати ? Излязоха ми завишени нива на антинуклеарни антитела (ANA) 1:1280. Нямам никакви симптоми. Предполагам, че ще ми назначат още изследвания, но все пак се притеснявам.

# 339
Високата АНА е сигнална лампа, но не е равносилно на тежка болест. Като Ви назначи лекар АНА профил, вече ще стане по-ясно. Не се тревожете

# 340
Дали някой знае до колко часа се взима кръв в имунологичната лаборатория в Александровска и дали е само пон-петък?

# 341
Дали някой знае до колко часа се взима кръв в имунологичната лаборатория в Александровска и дали е само пон-петък?

Ние ходихме в петък към 13.00 ч, работят до 15.00 ч. Мисля че събота и неделя не работи.

# 342
От 8ч. до 15ч., от понеделник до петък.

# 343
Може да е полезно инфо за заглавния пост Simple Smile Благодаря!

# 344
Момичета, Програф за какво се изписва при ЗЕТ?
Програф и вливки с едно и също действие ли са?
Имахте ли странични ефекти от Програф и помогна ли ви?

Общи условия

Активация на акаунт