Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 917
  • 672
  •   2
Отговори
# 660
Момичета, на мен ми излязоха НК клетките....тоя Ковид ме е съсипал.  Сега са 34.9 при норма до 24! CD са си зле, както винаги, а Treg се е качило на 2.6. Това съотношение зле ли е, че нищо не пише в тълкуването на резултата от лабораторията? Някоя от вас имала ли е такива резултати? Направо съм в шок. Чакам АНА и АНА профил и се моля да не са и те в небето.
Наси, за колко време ти излезе АНА 23?

# 661
  • На изток от Ада
В бодимед за 2 дни.
В петък пуснах

# 662
Здравейте момичета,
Аз съм пред 2ра инсеминация - първата завърши с БХ. Нямаме никакъв проблем открит при мен, нито при ММ.

3 години опити като миналата година имам една случайна Б, която завърши с БХ и въпросната от първа инсе втора БХ.

Имам терапия от Михайлова за Плакенил по 1 таблетка дневно, Медрол по 1 таблетка дневно 7 дни преди О, при + тест да кача на 2 таблетки и вливане на 15-20гр. Имуноглобулин на всеки 4 седмици до 12та г.с. При първата инсеминация НЕ направих терапията, защото решихме да се доверим на лекаря, който изцяло отхвърли имунологията като фактор.

Някои от вас знаят, че съм при д-р Станулов и той твърди, че няма реално доказателство, че тези терапии помагат. Имам правен микробиом при Калчев, ЦС, нямам полипи, миоми и каквото и да било. Редовен Ц на 28 дни, с редовна О, доказана при АГ. Спермограмата на ММ била за донорство
Прикачвам и последните ми изследвания.
Има ли някой, който е правил вливки в тези грамажи, малко се тревожа вече да не ми стане нещо, Михайлова твърди, че имам РА, но аз нямам никакви симптоми, тренирам, бягах до преди процедурите по 10км, абсолютно никакви симптоми, нищо завишено, което да навежда на мисълта за някакво заболяване.
Имам повишено ТСХ, само един лекар обмисли възможността за Хашимото, но съм на хормон и е около 2, в повечето случаи 1.5

# 663
Днк фрагментация при мъжа тествана ли е, кариотип?

# 664
  • На изток от Ада
Това е Станулов.  Отрича имунологичните и като цяло изследванията.
Слушай имунолог

# 665
  • Sofia
И аз съм на мнение да си слушаш Михайлова и да спазвате терапията при следващ опит. Две БХ не са случайност. Още повече, че АНА- та показва проблем. Въпросните Anti-Ro 52, които са доста завишени при теб навлизат през плацентата и правят проблем. Индекса на the17/treg също не е за пренебрегване. Не е супер висок, но пак показва възпаление. Следващия път пробвайте с терапия! Между другото може да имате автоимунитет и без отключване на заболяването / симптомите. Това се води 'тиха имунна активност' но в репродуктивната медицина има голямо значение.

# 666
Днк фрагментация при мъжа тествана ли е, кариотип?

Да, и двете неща са проверявани - всичко е наред. За тази инсе съм с терапия пък да видим до къде ще доведе.
Лично на мен тези дози ми звучат малко страшни за вливка, но каквото мога ще направя за да стигна до здраво родено бебче!

# 667
Сиси, 15-20 гр ли е изписала Михайлова? Обикновено го изписва на флакони, ако е Флебогама или Октагам/Киовиг. Какво точно ти е изписала?

НК клетки имаш ли пуснати, на каква основа ти е изписала вливките? Само за РА ли?
За Хашимото се изследват ТАТ и МАТ, не се осланяй само на ТСХ

# 668
Сиси, възможно е яйцеклетките да не са с добро качество. Аз при себе си го разбрах чак когато ми направиха пункция за инвитро. От 29 извадени яйцеклетки накрая останах с 5 ембриона, като само 3 от тях бяха годни (след направено генетично изследване – ПИД). Вероятно причината е в поликистозните яйчници, на които никой дотогава не беше обръщал внимание или изобщо споменавал. При оплождането на яйцеклетките се наложи да се използва и допълнително MACS метод за сперматозоидите.

Много често нещата завършват с биохимична бременност именно заради генетични проблеми в ембриона, вследствие на лошото качество на яйцеклетките и сперматозоидите. За съжаление, това няма как да се контролира при инсеминациите – те могат да бъдат решение, ако има само лек мъжки фактор. Аз направих 4 инсеминации, преди да премина към инвитро, за да мога да кандидатствам по фонд, и имах успех от второто инвитро (дай Боже да го добутам до финал безпроблемно).

Имах и имунологична терапия при д-р Михайлова. Не знам дали тя реално решава проблема, но със сигурност може да помогне 🙂 Аз лично се убедих колко важно е качеството на яйцеклетките и сперматозоидите. Представи си – при 29 яйцеклетки накрая да има само 3 хубави ембриона… това показва колко малък шанс има при нормални опити.

# 669
Момичета, има ли някой на лечение в момента с имуран или сандимун неорал 50 мг от Михайлова ?

# 670
Не е съвсем вярно това за яйцеклетките. Трябва да се има предвид, че стимулацията и дозите влияят пряко на качеството на яйцеклетките, които се вадят - ако то поначало е лошо, няма как да се подобри, но е напълно възможно да е окей и чрез неподходяща стимулация накрая резултатът да е незадоволителен.

# 671
Аз съм на Имуран . Трябваше да го спра в 11 гс , но след едно имунологично изследване в Надежда , решиха да го продължа .

# 672
Аз бях на имуран и сандимун преди трансфер за 1 месец. Имам и останали.

Общи условия

Активация на акаунт