Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 25 603
  • 687
  •   1
Отговори
# 675
1 месец го пих. Не съм сигурна, но май по 1 на ден.

# 676
Ето това ми е изписано на рецепта OCTAGAM 10%, Solution for infusion, 100 mg/ml - 200 ml mg - S. 150 - 200 ml на вливане
Начална скорост 0.6 ml/kg/h за 30 мин. При добра поносимост, макс. скорост до 7,2 ml/kg/h

Относно качеството на Я нямам поликистоза, нито ендометриоза. Като цяло и аз съм го мислила, но Калчев и Станулов ми бяха обяснили, че за да има съмнение за лошо качество на Я си има и други фактори, които при мен ги няма.
В предния коментар качих снимка и на НК клетките
А за щитовидни знам, че се следят всички хормони тат и мат са ми отрицателни, т3 и т4 с еутирокс успях да ги докарам до оптимални стойности (нямам при мен последните резултати).

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 22:44 от Sisi_cat

# 677
Момичета, тези които посещавате проф. Михайлова в болница Надежда, моля да споделите дали изследванията, които ви назначава ги правите в болницата или трябва да се пускат в Александровска? Прегледът ми при нея ще бъде контролен, преди трансфер, ако това има значение.

# 678
  • Sofia
Момичета, тези които посещавате проф. Михайлова в болница Надежда, моля да споделите дали изследванията, които ви назначава ги правите в болницата или трябва да се пускат в Александровска? Прегледът ми при нея ще бъде контролен, преди трансфер, ако това има значение.

Зависи. На първичният преглед след разговора с мен ми назначи един пакет А1 в периферна кръв (не знам какво включва/покрива като показатели - показва ми само имунен баланс). На вторичния след това за да ми разтълкува резултатите, нещо не й хареса, та ме накара да пуснем и изследвания в Александровска - там вече излезнаха някакви проблеми при мен, които налагат терапия. Като цяло тя би трябвло да ти кажа. Тези в Александровска реши да ги пуснем там, понеже не се правели в Надежда (това ми беше обяснено).

# 679
Благодаря, Rouina91. Чудя се евентуално дали да не пусна основния пакет имунологични преди прегледа. Може и да и пиша предварително, за да ми каже, в зависимост от това дали в същия месец ще ми бъде трансферът.

Зависи. На първичният преглед след разговора с мен ми назначи един пакет А1 в периферна кръв (не знам какво включва/покрива като показатели - показва ми само имунен баланс). На вторичния след това за да ми разтълкува резултатите, нещо не й хареса, та ме накара да пуснем и изследвания в Александровска - там вече излезнаха някакви проблеми при мен, които налагат терапия. Като цяло тя би трябвло да ти кажа. Тези в Александровска реши да ги пуснем там, понеже не се правели в Надежда (това ми беше обяснено).

# 680
  • София
Imblue най-добре и пиши. На мен също ми е казвала, че някои от изследванията не се правят в МБАЛ Надежда и ми е искала да ги правя в УМБАЛ Александровска.

# 681
Към вливалите флебогамма: Имали ли сте странични ефекти след това?
В листовката доколкото помня пишеше за странични ефекти по време на вливането. Аз я правих в петък, като почти нищо не усещах. Единствено към края, като ускориха скоростта на вливката, имах някакво сърцебиене 5-10мин.
От вчера имам по-често през деня сърцебиене, по-трудно ми е да дишам диафрагмено. Чудя се от флебогаммата ли може да е, от много стрес последните дни или евентуално да правя някакъв начален стадий на паник атака?

# 682
Аз вливах в събота Флебогама и нямах странични ефекти по време на вливката,  вчера имах малко като стягане в сърдечната област,  може и някакъв нерв да е

# 683
При мен не е имало странични ефекти.

# 684
Lubanik, странични ефекти се проявяват при по-бързо изтичане на капката. Не знам защо накрая са те набързали, внимава се, особено ако е за първи път, защото тялото не знае какво е това и как да реагира. Пише, че може и до 2-3 дни след това да има главоболие, умора. Ако имаш сърцебиене или стягане в сърцето обади се на твоя лекар или в болницата, където са ти я правили. Колко гр беше вливката?
Аз също много се притеснявам, защото съм алергичен тип и ми дават 10 гр, което е много и се чудя дали не може да се раздели на 2 дни по 5 гр....

# 685
Не е нещо страшно, че да търся лекар. Май не е толкова от вливката, колкото от насъбрани негативни емоции след това.
Относно вливането: много ги беше страх в клиниката, не бяха вливали преди. Даже разтвориха флебогаммата в една банка физиологичен разтвор. Първо започнахме на много лека капка и през 15мин забързвахме. То така пише и в листовката да се прави.
Днес вече съм по-добре, на 3-4пъти усетих леко сърцебиене, но не може да се сравни с вчерашното. Меря си кръвно и пулс: съвсем нормални са си (за мен).
5гр беше моята.
Ти къде ще вливаш?

# 686
В Малинов ме пращат. Леле, ми то ако от 5 гр има странични ефекти, какво остава за 10 гр. А аз все съм от тия, дето теглят късата клечка. Е ми, ако ми е много пък само 5 гр ще има кажа да влеем.
На мен ми предстои също за първи път, нямам представа как вливат. Чух че с кортико, но аз ще съм с антихистамини, защото и към кортико имам реакции.

# 687
Момичета, тръгнах да пиша дълго съобщение и го изтрих, както правих много пъти. Четох темата в последните седмици и си прехапвах устните и едвам се сдържах.
Ще съм кратка. Три аборта. Кухо яйце. Извънматочна. Хематом. Всички в 6 седмица. Всички в рамките на 14 месеца. Можете да си представите физическата и психическата болка.
 В Надежда (преди Михайлова) и в Доверие. Изследвания за близо 20 000 лв. - всичко, което се сетите генетични, кросмач, изследвания на ембриони, яйчников резерв, хормонални,  бактерии, вируси, хистероскопии, цветни снимки, биописии,  лапараскопия, имунология (периферна кръв, маточна биопсия, А1, ИМПО, всички възможни в Александровка за НК, АНА и т.н.), тромбофилии (всички придобити и наследствени), спермограми (в репродуктивни клиники, с ДНК фрагментации)... и какво ли още не - от всичко и по много. На теория - трябва да сме машини за бебета, всичко ни е като по учебник, буквално - а аз забременявам между първия и третия месец, въпреки възрастта си (сега съм на 35).  Лекари - вдигат ръце. Резултатът - къстче от душата и сърцето ни отнети след всяка следваща загуба на дете...

Днес съм в четвъртата си бременност, във втори триместър, след първа фетална морфология и пренатален тест - с прекрасно развиващо се малко момченце.
Причината затова е една и се казва проф. Снежина Михайлова, която ми откри невероятно рядко явление на покачващо се Th17/Treg съотношение клетки от нормални (под 2) преди бременност  - до екстремни (почти 6 пъти) при бременност. И която ми назначи терапия в 23 ч. в петък вечер, когато бях четвърта седмица. Това бе единственото, което променихме след всички опити...Същата проф. Михайлова, за която съм платила за два прегледа, общо цената за вечеря за двама в София, и която ме видя пет пъти и ми чете 10 пъти епикризата, която по никакъв начин не предполагаше имунологичен проблем, но тя си имаш "едно наум, много малък шанс, но все пак да проверим", което се оказа разликата между живота и смъртта.

Да, консервативните асоциации като ESHRЕ нямат протоколи за имунологията като фактор при бременността, защото им трябват десетки скъпи клинични проучвания, които никой няма мотивация да проведе, заради редкостта им и заради евтините им лечения. Но и да - антологични случаи като моя може да прочетете десетки в този форум и хиляди в международните.

Момичета, моят съвет като човек, който е била напът да загуби всяка надежда е - не слушайте егоцентрични и самопяварвали си доктори, независимо как се казват... Не познавам и не съм била при Станулов, който така всячески отрича имунологията, но бях 10 години пациентка, изградила близки отношения, с неговата шефка д-р Елена Бангеева, при която са ми двата от трите аборта и която не успя да разпознае учебникарски случай на извънматочна бременност, която се разпознава едно към едно от първото търсене в Гугъл и заради който почти не умрях. Просто защото бях част от конвейерна в машината за пари и слава.

Моят съвет е - слушайте си Лекарите, като проф. Михайлова, доказали се не просто като специалисти на световно ниво, малкото в България.
Но и като Човеци.

Общи условия

Активация на акаунт