Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на бременността, свързани с движенията на бебето?
Какви са емоционалните промени при жените след раждането?
Какви са симптомите на бременността, свързани с хормоналните промени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на бременността, свързани с движенията на бебето?
-
Какви са емоционалните промени при жените след раждането?
-
Какви са симптомите на бременността, свързани с хормоналните промени?
-
Какви са очакванията за получаване на болнични пари от НОИ?
-
Какви са очакванията за продължителността на контракциите по време на раждането?

Мартин!
Ще разкажа с няколко думи за раждането, защото мама и бебчо ще се приберат в къщи към вторник. Определено мога да кажа, че два дни преди раждането всичките ни очаквания за раждането се обърнаха наопаки. До понеделник всичко беше наред и планувахме раждането да бъде във ВМИ по нормалниат начин /ако всичките тези болки могат да се нарекат нормални/. В понеделник обаче лекарката каза че главата на бебчо е 99мм. а таза и е тясен /Con.Ext. 18cm./ На следващият ден отидохме до ВМИ за преглед,запис на тоновете и измерване на таза. Лекарката каза, че таза наистина е тесен а бебето е голямо, но ЛЕКАРИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ОПИТАТ БЕБЕТО ДА ИЗЛЕЗЕ НОРМАЛНО И В КРАЕН СЛУЧАЙ ДА НАПРАВЯТ СЕКЦИО. Това ни прозвуча абсурдно - какво означава ДА ОПИТАТ и какво означава В КРАЕН СЛУЧАЙ никой не казва.След като бебето е голямо, а тазът на мама и тесен как може да излезе бебчо без да се измъчат и двамата?! На 7.03.сутринта изтече част от тапата/май така му се казваше
/.Затова решихме да се консултираме с д-р Топалова от Селена. Тя я прегледа и каза че до 24часа бебето ще се роди. Приеха я в 17.00 и казаха,че на следващата сутрин ще я оперират. Казаха и да не яде нищо. Аз като много умен й занесох натурален сок и кисело мляко вечерта и тя си пийна малко. В полунощ започнаха контракции но анестизеолога като разбрал, че е яла е казал, че трябва да и направи промивка но стомаха преди операцията или трябва да минат поне 6 часа от последното нриемане на каквото и да било. Така, че Петя предпочете да стиска докато може. На 8.03. в 8.10 ми се обади по телефона, че я качват в операционната, а в 8.45 видях малкото си момченце родено! Беше невероятно!!! След около час видях и Петя. Тя е избрала пълната упойка пред епидуралната и все още говореше много бавно и виждаше размазано. До края на деня я видях още 3 пъти и всеки път беше все по-добре! Отношението и грижите които полагат всички там на могат да бъдат измерени в пари. От Петя чувах, че във форума се пишело само хубави неща за там и си мислех, че не може всичко да им е наред, ама явно съм грешал /за което много се радвам/. Изводите които си направих за себе си са, че ВМИ е последното място в Пловдив където ще направят секцио дори и да има сериозни предпоставки за това. Не е важно само как ще мине раждането, а как ще се чувстват и майката и бебето след това. Пожелавам на всички ви успех при раждането и всичко да мине от добре!
отвратително. Та се оказа, че тея гъбички си ги имам поне от месеци....а само за сведение досегашната ми лекарка в поликлиниката до последно ми твърдеше че било нормално
Та значи от Токуда ми изписаха Гинопаверил 7 дни, възможно най- надълбоко. Но след вчерашния преглед и след гадостите които ми прави лекарката, цяла нощ ме стяга корема и някак си си мисля че може би бебо да излезне по скоро от колкото сме го очаквали. Та искам да питам ако не са се излекували тея гъби, какъв е риска за бебо.....изобщо какви може да са последиците от това?

. Изглежда, че сайта са правили някакви промяни, отивам да проверя.