Пъпче на новородено

• 665
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте
Днес на 15 ден след раждане на бебето ми му падна пъпчето..
Но е доста издадено напред.
Близки  ми казаха да му слагам лепенка от тези който се продават за по време на къпане за да се прибере ,но пък лекарката ми препоръча само със спирт да го минавам без лепенки.
Вие как сте действали при тази ситуация

# 1
  • София
На всичките ми деца само съм почиствала и съм пазела от мокрене първите дни. На всички се прибраха сами пъпчетата.

# 2
  • София
По принцип ще си послушам лекаря. Ако не му вярвате чуйте още едно мнение, но нека то да е медицинско лице Simple Smile

# 3
  • София
Обърнете се към медицинско лице.

# 4
Има едни мрежести ленти, съвсем леко еластични, около 3 см широки, като кръг. Купувала съм ги в магазин за бебешки дрехи. Нахлузват се и държат мястото на пъпчето, без да стягат, като коланче един вид, на голо над марличката. Удобни са, всъщност и една е достатъчна, но мисля че се продаваха по 2 или 3.

На мен ми свършиха работа.

# 5
Консултирайте се с друг педиатър. На сина ми също беше изпъкнало пъпчето, но много леко. Личния му лекар каза, че няма проблем и ще си се прибере след време. Водих го на преглед при друг педиатър по друг повод и той като видя пъпчето каза да взема лепенки и да му слагам ако до третия месец не се прибере само, защото имал лека пъпна херния. Аз реших да се доверя на нашия си педиатър и не му слагах лепенки. В момента е на седем месеца и пъпчето се е прибрало, но отне повече време.

# 6
Моят син е на годинка и половина, още не се е прибрало. Според лекарката всичко е наред, и наистина виждам чак последните месеци някакви леки изменения в посока пробиране. И други лекари са го виждали, при изрично питане от моя страна мса отговаряли, че всичко е наред. Не съм слагала лепенки. Минавах само с памук, напоен със спирт етилов, 90 гр. От аптеката закупен.

Общи условия

Активация на акаунт