Варикоцеле - съвет?

• 632
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, извинявам се, че пускам такава тема, знам че има много такива, но реших да се престраша. Аз съм жена на 23 години и с моя годеник имаме проблем. От близо година знаем вече, че е с варикоцеле. Прави си вече 3 спермограми, като тази снимка която качих е с най-лошите резултати. Консултирахме се с 2-ма уролози и андролог , разбира се трябва си операция затова мисли зимата да се подложи, но не знам дали изобщо ще има ефект след това, макар че са ни казвали че няма 100% подобрение... Дали изобщо има шанс да се забременее естествено, ако не ин витро..а и той е само на 24 години, дано не е прекалено късно. Някой бил ли е в това положение , нека сподели, защото сме много притеснени. Благодаря!

# 1
Изследвания преди операцията нямат смисъл. Да не чака, да я прави и после, след възстановяването ще се види. Операцията не е тежка, почти козметична е и не знам защо е чакал толкова. И доколкото лечението е радикално вероятно ще има подобрение. Има и случаи на зачеване на деца и от мъже с един ампутиран тестис, а варикоцелето по принцип е само на единия.

# 2
ММ има подобен проблем. Но аз съм щастливо бременна в трета поред бременност. Всъщност първата не успя, заради проблеми в моето тяло, но както и да е.
ММ вложи над 4 000 лв. в медикаментозна храна - приемът е всеки ден в продължение на година, хранителни добавки, но специални.  Препоръчани бяха след прегледа на хормоните от репродуктивен ендокринолог. Имаше кардинална, положителна разлика в спермогра преди приема и след година прием. Това успя да се случи, защото диагнозата му се оказа в първи стадий, грубо казано. Но ни предупредиха, че в един момент мъжът може да изпитва болезнен дискомфорт, невъзможност да продължи секс. си живот и въобще подобни неща като следствие от тази диагноза. Т.е. дори и да се случат естествено нещата за забременяване, той трябва да реши какво ще прави. Партньорът ти трябва да се пази от напълняване като стриктно си контролира теглото, излишен стрес и да подобри евентуално качеството си на живот - разбирай елиминиране на вредна храна, алкохол, цигари, увеличаване на приема на вода, и др. Казвам евентуално, тъй като пък моят съпруг нямаше такива навици.
Вижте щитовидната жлеза как е, за това отидете на ендокринолог, а не просто при личния.
Обиколихме няколко различни специалисти, тъй като още първият уролог каза, че операцията е с 50% шанс в двете посоки - да успее и да не успее да оправи проблема, като в този случай може да се стигне до непоправими щети - разбирай невъзможност дори и лекар да извлече годни спермотозоиди за инвитро процедури. Всичко това се случва последните 4 години. В момента, както казах, чакам второто си дете, разбира се отново след прием на дадените медикаменти и прегледи при различни специалисти. Важно е да отбележа, че те са репродуктивни - т.е. те освен всичко друго подготвят двойката именно за зачеване (спонтанно или инвитро). Оказа се, че те са една идея по на ясно с различните състояния. Колкото до възрастта - и аз и ММ сме 35 +. Когато му я откриха, той беше на 33...
Успех.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 01:46 от Vicky_P

Общи условия

Активация на акаунт