Мога ли да забременея естествено?

• 996
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,понеже съм в чужбина и вече съм на 40 години имам няколко питания
1) Възможно ли е да не мога да забременея защото мъжът ми пуши по две кутии на ден ?Той е страстен пушач и абсурд да ги откаже .
2)При условие че имам напълно редовен като по часовник цикъл,но с големи съсиреци винаги да имам неща като кисти ,миоми ?Иначе цикъла ми е по часовник и точно три дни .Нито повъ,нито по малко .
3)Имали някакви симптоми на изчерпан яйчников резерв ?
Правим опити точно година за бебе , трябва ли да мисля за инвитро.

# 1
Трябва да отидете на репродуктивен специалист, той ще Ви прегледа, ще назначи изследвания и на двама Ви (спермограма, снимка за проходимост на тръбите, хормони). Предвид годините съветвам изобщо да не отлагате посещение при лекар (не обикновен АГ, а репродуктивен).

# 2
1) Възможно ли е да не мога да забременея защото мъжът ми пуши по две кутии на ден ?Той е страстен пушач и абсурд да ги откаже .
2)При условие че имам напълно редовен като по часовник цикъл,но с големи съсиреци винаги да имам неща като кисти ,миоми ?Иначе цикъла ми е по часовник и точно три дни .Нито повъ,нито по малко .

Цигарите могат да влошат много качеството на сперматозоидите. Редовният цикъл не гарантира овулация. Кистите и миомите няма как да се познаят по кръвотечението. Трябва да направите консултация с АГ.
Ползвали ли сте ленти за проследяване на овулация?

За жени над 35 се препоръчва да се обръщат към репродуктивен специалист след 6 месеца неуспешни опити.

Успех!

# 3
  • София
Насочете се вече към репродуктивен специалист. Ще назначи изследвания- спермограма за мъжа, цветна снимка иза проходимост на фалопиевите тръби и хормони за Вас самата.
Тютюнопушенето, захарта и още други неща влошават спермограмата, но най-вече тютюнопушенето значително- бързина, количество, качество и още. Алкохолът също е враг на сперматозоидите и яйцеклетките. В интернет има множество статии на тази тема.
Признаци на недостатъчен или изчерпан резер няма. Хормонално изследване и преброяване на антрални фоликули е редно да се направи от лекар. Също е добре да се проследи има ли овулация всеки месец, фоликулометрия.
Цикъл на парчета може да е признак за ендометриоза, но не задължително.

Не отлагайте посещение при репродуктивен лекар. Може и да се наложи много елементарно нещо - само проследяване на овулация.
Пожелавам успех и скоро да се похвалите!

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 20:06 от NadezhdaML

# 4
  • Sofia
1) Възможно е, да - цигарите влошават качеството на спермата.
2) Дали цикълът е редовен и обилен/оскъден не е от особено значние.
3)Изчерпаният ЯР няма симптоми.

Време е да посетите репродуктивен специалист. Преди да мислите за инвитро има други стъпки.

# 5

1. Не.
2. Редовността на цикъла не е признак на фертилност.
3. Не. Изследвай се.
Трябва ли да мисля за инвитро? Инвитро не винаги е решение. Особено, ако имаш изчерпан яйчников резерв.

Не си питала. Но иди на лекар.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 05:20 от metal.vixen

# 6
Като начало отиди при гинеколога си за преглед и изследвания, където ще изследват и яйчниковият ти резерв. На тази възраст, 1 година не се чака, а се започва с това какво ви е здравословното състояние и двамата, както и спермограма на партньора ти.

# 7
  • София
В допълнение към горното - преди да забременеете, направете си и генетични изследвания за вродена и придобита тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт