Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 383
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Днес сложихме ротавирусната първата доза, плюс останалите 2 в крачетата. С баткото не исках да слагаме ротавирусната и тогава личната се ядоса и каза, добре щом ви се лежи в инфекциозна. Много ме стресна, защото тя е перде по принцип и казах да му я сложи. Е, нямаше проблем, той е на 6 и не е карал стомашно-чревен вирус до момента. Сега едвам дочаках да я сложим и на малката. Относно ваксините за Ковид не си я слагах, не бих сложила и на децата си, нито противогрипна, лично мое мнение. Но ротавирусната за мен трябва да в дори задължителна. Странични ефекти не знам да има, само ние като сменяме памперси, да се миеме хубаво после.

# 586
Здравейте мами, отдавна не съм влизала и имах да наваксвам 4 страници.
По темата с нощното хранене - нашият бебок е изцяло на кърма от шише, до скоро си записвах часовете и мл на храненията му, но често през деня се сливат (яде бавно, заспива 15 мин, после продължава и добавям мляко) и не мога да му хвана спатиите. В резюме, през деня яде няколко пъти като нощните хранения в 02:20 и 05:20 да си задължителни. Малкият се буди като часовник, след това сме към 8 часа, 10 часа и т.н. На принципа съм ако е гладен и си казва с плач - давам. Вече ви споделих мисля, че 2 пъти се пробвах да минавам на график и беше голяма грешка. Бебета си имат собствен график. А за нощните хранения като спре да иска, така ще бъде, нека да стане естествено.
Не искам да го измъчвам ако е гладен. Знам за методи с проучване към вода. Но заради моя комфорт не бих пренебрегнала него.

P.S. не знам как да кача и да споделя с вас pdf файл на Здравния наръчник за мама и бебе. Ако някой може да подскаже, ще съм благодарна. Иначе можете да ми пишете на лично съобщение ако искате да изпратя там, ако може?

P.S.2 Справих се. Заповядайте линк
https://we.tl/t-MU2OMTsf00

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 14:20 от nelcheto2020

# 587
  • София
Привет и от мен. По план сме за ваксини следващата седмица. Силно настоях за ротавирусната, педиатърката беше против. Тя ме пита защо и за коклюш съм слагала де. Моите впечатления от познати с деца са, че който я е сложил не съжалява.

На месец и половина педиатърката каза, че може да почнем да забелваме, ММ прави и той два опита по време на баня, аз не смея да гледам. Знам, че в момента се отрича, но цели поколения мъже са отгледани така, с това се успокоявам, че е правилното решение.

Аз пробвам нощен режим, 3 дни работи, но е рано, може да е случайно. Видях, чеслед баня спи по над 5 часа и почнахме да го къпем към 9.30. Така яде в 10, после към 4-5 и към 8-9. Спи хубаво в това време. И така махнах нощно хранене към 2. По-късно заспива, но си прави 10-11часа сън.
Другата седмица освен ваксина и ортопед, и става на 2 месеца. Вчера го мерихме 5.100.

# 588
А да, ние минахме и ортопед днес.
Показа ми как да изправям малките пръстчета на краката й. Много са свити и избутвали другите.

# 589
  • София
Здравейте мами, отдавна не съм влизала и имах да наваксвам 4 страници.
По темата с нощното хранене - нашият бебок е изцяло на кърма от шише, до скоро си записвах часовете и мл на храненията му, но често през деня се сливат (яде бавно, заспива 15 мин, после продължава и добавям мляко) и не мога да му хвана спатиите. В резюме, през деня яде няколко пъти като нощните хранения в 02:20 и 05:20 да си задължителни. Малкият се буди като часовник, след това сме към 8 часа, 10 часа и т.н. На принципа съм ако е гладен и си казва с плач - давам. Вече ви споделих мисля, че 2 пъти се пробвах да минавам на график и беше голяма грешка. Бебета си имат собствен график. А за нощните хранения като спре да иска, така ще бъде, нека да стане естествено.
Не искам да го измъчвам ако е гладен. Знам за методи с проучване към вода. Но заради моя комфорт не бих пренебрегнала него.

P.S. не знам как да кача и да споделя с вас pdf файл на Здравния наръчник за мама и бебе. Ако някой може да подскаже, ще съм благодарна. Иначе можете да ми пишете на лично съобщение ако искате да изпратя там, ако може?

P.S.2 Справих се. Заповядайте линк
https://we.tl/t-MU2OMTsf00

Ние сме абсолютно със същата програма. Яде кърма от шише и давам като поиска, което е на около 3ч. През нощта обаче ги разтегля храненията и ако е започнал нов час, го записвам отделно  (и аз записвам кога и по колко яде, и кога и по колко цедя).
Днес сме на втори преглед при невролог,  а утре при ЛЛ, да видим кога ще слага ваксини.  Сега бебо е на 1, 5 коригирана възраст. И вчера стана на 3м реална.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:19 от Mamamishka

# 590
).
Днес сме на втори преглед при невролог,  а утре при ЛЛ, да видим кога ще слага ваксини.  Сега бебо е на 1, 5 коригирана възраст. И вчера стана на 3м реална.
Пропуснала съм предишни твои постове май. Защо ходите на невролог, заради недоносване, или има някакви други причини? Профилактично ли е само?

Ние пък утре сме на ТФЕ, защото девойката първия месец си държа главата обърната надясно докато спи и сега черепът ѝ е деформиран, и педиатърката се притеснява да не притиска мозъка ѝ, та... приключение. Тук съм накупила сто оформящи бебешки възглавници и само обръщам детето наляво, когато мога.
Някой друг с такива проблеми?? Smile

# 591
И моето момиче така спеше, предимно надясно, ортопеда забеляза, че леко се е деформирала главичката, та я слагаме сега предимно на ляво да спи. На следващата консултация ще питам лл как му се вижда главичката.

Понеже имаше и други като мен, с проблемен сън, да споделя какво (май) се оказа при нас. Дадох си сметка, че детето си е взимало нощния сън сутрин, до обяд. Заспивайки в 11-12-1, с много рев, пищене и гушкане, се събудаше към 7, 7:30 да хапва, след което заспиваше на шишето и си спеше непробудно до 11 почти. Дадох си сметка, че при този график, когато се опитвах да я слагам за нощен сън, тя си го е "приемала" като дрямка, та беше някакъв ужас след това приспиването до посред нощ. Та, сега от няколко дена съм се захванала да го оправям това, вече я слагам да спи в между 19 и 20 часа и строго спазвам интервалите на будуване. Като ѝ е трудно да заспи, я гушкам аз,само и само, за да спи. Резултатът е, че се събужда веднъж около или малко след полунощ, както и около 3-4 сутринта, че е гладна. Ноооо заспиването е в пъти по-лесно. 🥳 Около 7 се буди окончателно, бодра. Не е от най-поспаливите, на горната граница е на интервала за будуване, както и на долната за дневния сън, но няма значение. Много съм щастлива, че виждам някакъв прогрес, дори и с цената на това да храня посред нощ, което не бях правила откакто навърши месец. Аз съм си виновна за ситуацията, че сутрин си доспивах с нея, но сега ще го оправим това.

# 592
  • София
).
Пропуснала съм предишни твои постове май. Защо ходите на невролог, заради недоносване, или има някакви други причини? Профилактично ли е само?

Ние пък утре сме на ТФЕ, защото девойката първия месец си държа главата обърната надясно докато спи и сега черепът ѝ е деформиран, и педиатърката се притеснява да не притиска мозъка ѝ, та... приключение. Тук съм накупила сто оформящи бебешки възглавници и само обръщам детето наляво, когато мога.
Някой друг с такива проблеми?? Smile
Защото е роден по-рано.
Нашият кривеше в ляво главичката и неврологът ни каза да му направим  гнездо и да поставим 'клин'да подпира от ляво и да изправя главичката.  Ползвахме тънко одеало или кърпа навити на руло. Днес на вторичния преглед установи,  че има подобрение много и почти е изчезнало кривенето.
Иначе докторът проверява всякакви рефлекси и развитие на моториката. Каза, че е доволен и  сега след 2 м чак ще ходим.  Показва и как да се носи бебето,  как да седи в гнездото, защото и там си има чалъм.

# 593
Slanchogledka, и аз така я втасах вчера вечерта - внезапна болка в лявата сливица, та днес я довтасах и две зверски болезнени и подути сливици, отпадналост и спорадична температура.. е, разбира се, отменихме ваксината, която трябваше да е днес и се моля на малчо да му се размине от моя вирус - нонстоп съм с маска, мия ръце, проветрявам, кърмим се.. и така. Стискам палци и на теб да мине бързо!
Аз я втасах. Снощи се събудих да нахраня малкия, и осъзнах,че ме боли гърло. Разменихме се сбаща му, аз отидох да спя в спалнята а ММ при малкия в детската. Освен гърлото ми няма нищо, не ми смъдят очите, не съм отпаднала, но така ме боли гърло... Почнах тонзилотрен и стрепсилс, и нурофен като противовъзпалително. Майка ми дойде да го гледа за 1-2 дни, да се поотсаферя аз. Ходя из вкъщи с маска, в сряда има ваксини и много ме притеснява да не го заразя точно преди ваксинация... Егати късмета.
Поне продължавам с цеденето и ще му давам имунитет, включително и срещу моята настинка...

# 594
И аз изкарах някакъв вирус с болезнено гърло и течна хрема. Малкият прихвана, но бързо се възстановява, вероятно благодарение на кърмата.

# 595
  • София
Миете ли дупета при всяка смяна на памперс. Ние го мием като е наакан 1 пътна ден, вечер къпем и като случайно се напишка докато го преобличаме.

Аз имам душевни терзания. 4 дни имаме режим с лягане след 10, едно ставане и после сън до 9 сутринта. И се обвинявам че заради моето удобство детето си взима нощния сън късно. Чета че е добре към 8 да ляга. Бяхме с горе долу режима на Onirique, но аз в 7 ако стана не функционирам, а и няма какво да правя толкова рано. Ако той стане 7-7.30 пък в 8 да легна, пак не ми е ОК, макар че го правех.

И моето момиче така спеше, предимно надясно, ортопеда забеляза, че леко се е деформирала главичката, та я слагаме сега предимно на ляво да спи. На следващата консултация ще питам лл как му се вижда главичката.

Понеже имаше и други като мен, с проблемен сън, да споделя какво (май) се оказа при нас. Дадох си сметка, че детето си е взимало нощния сън сутрин, до обяд. Заспивайки в 11-12-1, с много рев, пищене и гушкане, се събудаше към 7, 7:30 да хапва, след което заспиваше на шишето и си спеше непробудно до 11 почти. Дадох си сметка, че при този график, когато се опитвах да я слагам за нощен сън, тя си го е "приемала" като дрямка, та беше някакъв ужас след това приспиването до посред нощ. Та, сега от няколко дена съм се захванала да го оправям това, вече я слагам да спи в между 19 и 20 часа и строго спазвам интервалите на будуване. Като ѝ е трудно да заспи, я гушкам аз,само и само, за да спи. Резултатът е, че се събужда веднъж около или малко след полунощ, както и около 3-4 сутринта, че е гладна. Ноооо заспиването е в пъти по-лесно. 🥳 Около 7 се буди окончателно, бодра. Не е от най-поспаливите, на горната граница е на интервала за будуване, както и на долната за дневния сън, но няма значение. Много съм щастлива, че виждам някакъв прогрес, дори и с цената на това да храня посред нощ, което не бях правила откакто навърши месец. Аз съм си виновна за ситуацията, че сутрин си доспивах с нея, но сега ще го оправим това.

# 596
Мия дупе при всяко ако, ако е стабилно Grinning Ако е само "пръцко", както аз го наричам, бърша с линимент и памучно тампонче.

Моето бебе както само спеше 1вия месец през деня, 2рия поспиваше стабилно върху мен, от вчера рязко започна да спи само по 30 мин Tired Face Тъкмо си бях намерила позиция, в която да си поспивам през деня, с бебе върху мен, но сега където и както и да е, не мога въобще да наваксвам със съня през деня.

# 597
Ние му мием дупето при всяка смяна на памперса (и напишкано също ) освен нощем, тогава ползвам линимента. Но не къпем всяка вечер, а 2 пъти на седмица за сега.

И моето дете не ляга рано, в 9 часа му е вечерята и след това е време за съм. За момента е така, може би ще  изместим към по-ранно лягане нататък.
Днес му биха първите ваксини, и от тогава е имал точно 20 минути будно време. Температура меря, 37 е за сега, на границата. Ще му дам Панадол бебе след още час, и слагам кул пачове на убоденото място. Голям сън, голямо нещо. Нощес ще е купон унас сигурно 🙄

# 598
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, на ви чета. Ние със съня сме добре, иска ми се да го изместим само малко по-рано, защато сега яде към 10:30-11 и после се събужда в 6, но предпочитам да ляга по-рано вече.
През деня си спи както и преди, той от първия ден не спи през деня, между храненията обикновено съня е по 1 ч, час и 30 макс.

Ние имаме проблем с изхождането. Ходи веднъж на два дена и вече от 2-3 седмици е това. Скоро сме на консултация, но ми е много жал, милия, иначе като се изходи, е количество като за два дена.. но не разбирам как стана това, преди това си ходеше по 3-4 пъти. Нито сме сменили храната на АМ е, нито метода на хранене 🤷♀ Надявам се да е период и да отмине. Ще попитаме и за евентуално смяна на храната, по-скоро на серията, такава, с повече пробиотици( иначе и пробиотик даваме, линекс, но подобрение няма…) някоя от вас имала ли е такъв проблем?

# 599
На моето дете сложиха вчера ваксина. Вярно,
по-голямата част на деня я проспа, но ядене не пропусна. Просто малко по-разредено и обилно хапна, мърка няколко пъти заради коремчето и вероятно е заради полиомиелитната компонента, но след третата дрямка си беше нашето дете. Даже ни подираше да си говориме 🤪 нямаше температура и т.н. И аз слагах от тия лепенки.
През нощта си спа, яде само веднъж, споко, не е задължително да има рязка промяна, не гледай така драматично на нещата, всичко ще бъде наред.

Ние му мием дупето при всяка смяна на памперса (и напишкано също ) освен нощем, тогава ползвам линимента. Но не къпем всяка вечер, а 2 пъти на седмица за сега.

И моето дете не ляга рано, в 9 часа му е вечерята и след това е време за съм. За момента е така, може би ще  изместим към по-ранно лягане нататък.
Днес му биха първите ваксини, и от тогава е имал точно 20 минути будно време. Температура меря, 37 е за сега, на границата. Ще му дам Панадол бебе след още час, и слагам кул пачове на убоденото място. Голям сън, голямо нещо. Нощес ще е купон унас сигурно 🙄

Общи условия

Активация на акаунт