Успокоителни за котка?

• 355
  • 6
  •   1
Отговори
Можете ли да препоръчате успокоителни за котка, които наистина действат?

Преди известно време се преместихме в къща, където има външни котки. 2 кастрирани и 2 които не са кастрирани. Забелязах, че когато моят котарак надуши миризма (урина) от другите котки, изпада в истерия. Като казвам истерия, имам предвид, че свива ушите, крещи и се пази от мен като дявол от тамян. Все едно ще го мятам в тавата с ориза.

Мъжки котарак на около 6 години е, кастриран. Винаги е спи с мен, или поне в същата стая. Никога не е бил отделно от мен, дори за ден. В повечето случаи е залепен за мен като плюнка. Където отида аз, там и той. Затова намирам за странен този страх. Странното е, че в такава истерична ситуация, ако седя и го разигравам с тези котешките лазери, си играе и дори ме закача да му светна лазера ако го спра. В момента в който стана, пак започва да хиска, прибира ушите назад и търси къде да се скрие.

Тези му епизоди обикновено траят около един два дни, след което нещата се оправят.

Ако нещо подобно се е случвало на някой от вас, споделете опита си и как се справяте с такава ситуация. Реших да започна да му давам някакви успокоителни, поне докато сме тук. Единственото което имам в момента е Aceprovet, което взех от Испания, за да е по-спокоен по време на полета. Това е доста силно успокоително, което е по-скоро спада към упойките. Успокоителните които купих от тук нямат почти никакво действие. Повечето бяха някаква трева, смесена с друга трева, сълза от листна въшка. Проблема е, че има много на пазара и не знам кое да избера.

Като изпадне в такъв епизод, му давам няколко капки Aceprovet, което го успокоява. Но не ми се иска да продължавам да му го давам, защото е много силен. Какви успокоителни знаете, можете да препоръчате за такова нещо?

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 06:53 от karambucha

# 1
# 2

Нямам фейсбук, но ше намеря начин да ги питам. Благодаря!

# 3

Ползвах тези капки за 12 ч. път. Котката ми стоеше мирна и не мяукаше под тяхното въздействие. На връщане нямах капки, мяука, изкарваше си лапите през решетката на клетката и драскаше. Не знам какво е съдържанието и дали става за честа употреба.

# 4
  • София
Има "котешка" тема във форума, няма нужда от фб – https://www.bg-mamma.com/?topic=1708924

# 5

Ползвах тези капки за 12 ч. път. Котката ми стоеше мирна и не мяукаше под тяхното въздействие. На връщане нямах капки, мяука, изкарваше си лапите през решетката на клетката и драскаше. Не знам какво е съдържанието и дали става за честа употреба.

Благодаря ти!
Ще ги взема да пробвам капките и ще се посъветвам с ветеринар колко често мога да ги давам.

# 6
  • София
Каишка с валериан или има спрейове с котешки феормони, много помагат и двете поне на моята кастрирана котка. Говорете и с ветеринар. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт