Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 28 841
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 1 140
Не съм се задълбочила да чета защо слагат захар и подсладители в лекарствата. За мен е достатъчно лошо, когато имат лактоза. Но, понякога не може да не пием някое лекарство.
Дали се надебелява от течния синтетичен хормон не знам,защото не съм го пила години, за да имам наблюдения. Това е твърдение на други приемащи го, което не съм проверила сама. Но, си потърсих резултатите от кръвните изследвания направени на гладно само с изпит течен хормон. Кръвна захар 5.17,при условие че най-много миебила 4.77 на гладно принорма 6.1.
Инсулин/Insulin 34.6  при норма uIU/ml 2.6 - 24.9. На гладно макс съм била с 13.9 с умишлено засилено въглехидратно хранене предните дни. Дозата отговаряше на 12 или 25мг /не помня беше преди 2г./ от хапчето.  Но, ми се бяха подобрили щитовидните хормони за краткия прием. Всеки трябва да провери за себе си след няколко месеца до година вероятно кое е най-малкото зло за него. Твърди се, че с подобряването на щитовидните хормони се намалява ИР срещана при почти всички с хипофункция или Хашимото. Все пак ендокринната система включва всички жлези с вътрешна секреция. Неправилното функциониране на една жлеза удря по хормоните и на другите жлези. Омагьосан кръг се получава при доста хора.
-----
Вероятно групите за фаст, прочистване, здравословно хранене се запълват най-бързо след празниците и нова година. И българите организиращи такива платени групи стартират тази година след Атанасов ден най-късно. Предполагам да оберат всички празнуващи. Получих имейли за записване в групи.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 16:36 от Анонимен

# 1 141
Честита Коледа.Тръгвам да пиша тия дни,стигна до някъде и без да искам обновя страницата и всичко,което съм написала отива на кино.Моите кг са си толкова колкото си бяха...дано не се качат,че нещо не потрепват от сума време.След нова година може да пробвам с фаст за 1-2 седмици или спорт,ако не ме мързи...ама сега дебнат изкушения на всеки ъгъл...бутат ми бонбони към устата и само ми обясняват как нищо няма да ми стане от 1...ми не мерси,то от боб видях драмата,ми бонбон,ще ме изстреля в космоса.Вчера захарта ми беше 6.3...нямам идея от кое...правих катък,ама знам ли...по-рано проверявах кое как ми влияе и нямаше драми,ама се чудя при тоя висок инсулин в началото и сега при по-ниски стойности дали от това не е по-различно... Ще взема да пусна преди да почне малкия детска инсулин и след по въглехидратно ядене да видя какво се случва тогава и ще започвам да мисля яденето повече,че искам да подобря качеството на тоя инсулин,който създавам...че при едно обременяване с глюкоза си представям в момента захар към 16 Grinning
Ще пусна и едни изследвания за Хашимото,които са важни и да мина през друга ендокриноложка,че не знам режима там да не ми е мръднал нещата,че ужким всичко беше наред при него,вчера мернах на тоя документ дето трябваше да дам на личната,че имало някакви щети на щитовидната,значи не е като да е идеално всичко.Ама ей така като никой нищо не казва много мразя.Добре,че имам навика като ми дадат някой документ да нося на личната да си го снимам,иначе ще мислех,че всичко е цветя и рози.

# 1 142
Борислава, ако искаш напиши, какво пише за структурата на жлезата от ехографа в листа от ендокринолога. Не знам, от кога си диагностицирана с ИР и дали е само това или имаш и други "екстри". Колкото по-рано си изясниш за себе си нещата по-адекватно ще се САМОлекуваш. Може да трябва да подобряваш и други неща освен храненето. Събери мнения за добър ендокринолог за твоя град или в София на такъв. Ако искаш да си спестиш пари за изследвания вземи направление за ендокринолог от лл и да ти пуснат по здравна каса кръвна захар, желязо, жск, фт4, тсх може личния. Ендокринолога може по здр.каса тсх, фт4, фт3, само МАТ. ТАТ не се покрива от касата. Ендокринологът може да пусне вече и вит.Д3 /според новите правила ендокринолозите казват, ако се приема вит.Д3 да не се спира за изследването. Само в деня, в който се изследваш, за да се види дали усвояваш в приеманата форма/. Гликиран хемоглобин не знам кой го пуска по каса. Инсулин не се поема от здравна каса. Ако веднъж си правила трикратно обременяване с глюкоза за кръвна захар и инсулин и нещата не са били добре и  си стоиш на същите или сходни кг обременяването е безмислено каза моята ендокриноложка.  Според нея режимът на хранене трябва да се затяга, ако се наближава критическата, защото намаляването на естрогена води също до покачване на кг. Много жени се оказвали с несваляеми килограми, когато взелнат в менопауза.
Ако мислиш, че млечните са ти проблемни или  боба ги изключваш за няколко седмици и ги включваш пак и се наблюдаваш връщат ли се симптомите. Или си правиш кръвни тестове за нетолерантности. Добре описано е в книгата Програмата кръвна захар на първа страница за изключването на групи храни.
----
По повод на режимите. След като четох и ви задавах въпроси махнах закуската си с плодове, която имах една сутрин. Махнах тиквата с канела следобед. Оставих едно киви в периодите, когато съм запечена. Проверих ми гликемичния индекс много нисък е. Вечерите, в които нямах месо добавих към зеленчуковите супи топчета от телешка или пуешка кайма. С маста ми става много тежко и ме боля вдясно под ребрата по ден-два. Отказах се от нея. Добавих по няколко натурални маслини на всяко хранене, въпреки че  така вдигам калориите. За съжалението претреперването към 11ч. преди обяд остава, освен ако не съм направила някоя злоупотреба съзнателно напр. с лъжичка мед или ако добавям някакви брашна /не глутенови/ при готвене. Те съдържат въглехидрати и явно ми оправят нещо, което иначе не е наред при мен. Но, килиграмите не падат, както преди вървяха надолу. Отказах сеот хрома, защото нямах никакъв ефект.Села мисля да пробвам с ябълков оцет на капсули и алфа-липоева киселина. За нея чета, че някои марки не давали резултат, докато за други имат много положителни мнения за свалени кг след включване.
----
Моето кривване беше баница с праз без яйца и сирене, която прочето, някъде като вариант за Бъдни вечер.  Извън режима бяха корите за баница,които вече освен пшенично брашно има и царевично такова в почти всички марки обикновени кори. И намазването с олио на тавата и корите, което не знам, с какво да заменя.
----
Тези смлени бадеми,както и филирани и цели се намират,както казаха другите в Лидл срещу водата до сладкарските неща и  ядковите млека. Днес купувах ядково мляко и ги видях. Ядковото мляко също има захари и гума с изключение на едно,което е от овес в Лидл и едно орехово, което съм срещала в Кауфланд. Всъщност и млякото и бадемите са ми забранени. Бадемите може само 30 гр накиснати и измити, сурови 3-4 пъти седмично.

# 1 143
Тия ядкови "млека" като съм гледала клипчета колко лесно се правят вкъщи и как са една просто мътна вода от смлените в нея ядки... чудя се кой дава по толкова пари за тях, че и с "екстрите" дето ги спомена че им слагат.

# 1 144
Хора, които ги смятат за алтернатива на животинските млека, защото са вегани, вегетарианци или имат алергии и нетолерантности. Защото искат да изпълнят рецепта с такъв продукт. Или не са чели съдържанието Smiley

# 1 145
Ако е зор за един път може и да се прежали лесно човек. Но се чудя на тези които ги консумират редовно, това са грешни пари просто. За нещо дето не се шегувам че е просто една мътна вода в която са "измити" смлените ядки, като знам и цедилките за такова какви са фини и ситни...
За малко да напиша по инерция що пържоли са това, ама на веганите едва ли им дреме, а основно май са те дето ги пият. Но пък точно те са свикнали повечето им храна да е отвратително скъпа, понеже уж гарантирано че не се произвежда където влизат и животински продукти. Знам ли, може и просто да не им прави впечатление вече.

Аз всъщност за друго влязох да питам и пак се отплеснах Grinning
Тези които ползвате яйцеварки - кажете ми, моля ви, за твърдо сварени яйца най-малкото или най-голямото количество вода беше? Grinning Аз си ги ям средно сварени и почти никога не варя твърди, забравила съм, а тия картинки на чашката нищо не ми припомнят и те. Ама сега уж за салата ще варя. Естествено, упътването на яйцеварката никой не знае къде е, след толкова години служба и безброй премествания Grinning Но това би трябвало да е на същия принцип при всички яйцеварки.

# 1 146
Тук тези "млека" много се тачат, независимо с какви боклуци ги тъпчат и колко са скъпи. Пък после месото било вредно и увеличавало риска от инфаркти, инсулти, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 (да, и такова изказване чух от "експерт"). Ей сега им повярвах Grinning

# 1 147
Мда, разбира се, те не можаха да вземат решение от какво ще се тръшкат да мрат, та в сряда и в петък измислят по нещо ново Grinning
То не бяха мазнините, не бяха яйцата, не беше червеното месо, по едно време и еритритолът беше големият дявол, сега пък месото и млякото изцяло, кой знае утре какво ще е. Викам докато го доизмислят, аз да си ям това с което съм по-здрава и се чувствам по-добре.
И като гледам и чета по американски канали и групи там колко е по-зле... Масово казват - "абе много ни е гадна тук храната, аз като ида в Европа нито глутенът ме бърка чак така, нито млечните, а тук ще се тръшна от тях". Като знам тук какво чудо е, там е хептен изтървана работата.

# 1 148
В един репортаж месото беше в графата на чипса и сладките откъм здравословно хранене Grinning

# 1 149
Дали това за месото не разклонение на зелената пропаганда?!

# 1 150
Дали това за месото не разклонение на зелената пропаганда?!
Това си е една изцяло отделна пропаганда, която върви от години. Започнала е с 7 day adventist църквата проповядваща вегетарианство за изчистване от греш ни помисли и предотвратяване на маструбацията. Тогава са измислили и тези cerial "закуски" и заместителите на животинските мазнини.
Сега вече е за пари работата. Затворили са кръга - тъпчат те с боклуци, после те тъпчат с лекарства да ти лекуват това предизвикано от боклуците и естествено целта е да те поддържат жив и нездрав, иначе не си доходоносен.

# 1 151
С вегетарианство човек сигурно няма сили за мастурбация, а твърде вероятно и за друго. Joy

# 1 152
Не знам с вегетарианството, но с веганството определено. Веганите, поне преди няколко години в интернет, бяха много изявени в натискът към последователите си от мъжки пол да си правят васектомии.

# 1 153
С вегетарианство човек сигурно няма сили за мастурбация, а твърде вероятно и за друго. Joy
Ха ха, смешно, ама е вярно.
Брат ми е опитвал и веганство и вегетарианство.
Ами получил е проблеми в тази област.

# 1 154
Ама и с много месо не си е работа. На мъжете им мръзнат краката!

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 20:48 от Гущера

Общи условия

Активация на акаунт