Да пия ли ескапел?

• 1 013
  • 11
  •   2
Отговори
Здравейте! С риск да ме порицаете,ще ви задам въпроса.
Преди ноемврийската ми менструация се наложи да изпия ескапел. На 05.11 имах менструация,сега очаквам на 04.12. Вчера обаче,отново стана гаф. Ще ми навреди ли ,ако отново изпия ескапел и има ли нужда след като свършването е 2 дни преди цикъл /имам пмс вече/?

# 1
  • Велико Търново
Ако овулацията ти е на около 14тия ден, няма абсолютно никакъв смисъл да пиеш Ескапел сега. Изчакай да ти дойде след ден два и готово.

# 2
Тогава беше,усетих я.

# 3
Ако очакваш менструация на 4-ти, то не може да си имала овулация вчера. След овулация трябва да мине около 13-16 дена.

# 4
Здравейте! Много съм притеснена. Преди няколко дена след полов акт нещо се паникьосах  съвсем и изпих ескапел за всеки случай. Много съжалих, че го изпих. Знам, че има странични ефекти и сега само чета и се паникьосвам. Става въпрос за това, че преди 6 години в рамите на 6 месеца пих два пъти ескапел и точно след второто пиене бях на контролен преглед където ми откриха раничка на шийката, която мазаха и мина. И оттогава все си мисля че вероятно от ескапел се е появила. За няколко месеца в онзи период бях пила и линдинет, но лекарката каза че те били нискодозирани и не можело да е от това. За ескапел не е казвала нищо. Случвало ли се е на някой от ескапел да се появи раничка. Не съм имала никакви странични ефекти, дано и сега поне това нямам.

# 5
  • Велико Търново
Раничката е нищожно вероятно да е от експел, ако изобщо може и да има някаква вероятност. Ескапел обърква хормоните и биологичния ритъм, не разранява.

# 6
Здравейте! Имам малко неудобен въпрос, с риск да бъде порицавана, ще го задам.. С приятелят ми правихме секс без презерватив, след което свърши в мен. На следващия ден сутринта пих Ескапел, но вечерта отново свърши в мен…. Има ли опасност да забременея, знам, че е глупав въпрос най-вероятно, но съм много притеснена..

# 7
Здравейте!
Искам да попитам дали мога да взема Ескапел,за да предизвикам цикъла/полов контакт не съм имала/.На 17.01 трябваше да ми дойде.На 24.01 започнах да пия Примолут 3х2 за 3 дена и все още нямам цикъл.На 15.02 трябва да постъпя за операция-разбиване на камък и отстраняване на стент от бъбрека.Операцията няма как да се състои ако съм в цикъл,а нямам време да я отлагам

# 8
Ескапел не е за предизвикване на цикъла. Защо не ходиш към гинеколог, а се занимаваш със самолечение?

# 9
Здравейте! Имам малко неудобен въпрос, с риск да бъде порицавана, ще го задам.. С приятелят ми правихме секс без презерватив, след което свърши в мен. На следващия ден сутринта пих Ескапел, но вечерта отново свърши в мен…. Има ли опасност да забременея, знам, че е глупав въпрос най-вероятно, но съм много притеснена..

Ужас. Защо приятелят ти свършва в теб, ако не искате дете? Изключително безотговорно е. Ако си говорила с него и не е зачел чувствата ти е червен сигнал. Използвайте презервативи, ако не искаш бебе. Имай предвид, че дискомфорта е само за теб - пиейки ескапел разбутваш твоите хормони и страничните ефекти са си за теб. Ако стане бебе - травмата от аборта ще е за теб, ако задържиш детето - ти ще го гледаш. Уважавай себе си.

# 10
Здравейте! На 26.01.25г. ми се наложи да пия ескапел, заради скъсан презерватив и понеже го пия за пръв, а и смятам да е за последен път, се поинтересувах от страничните ефекти, но такива симптоми като моите не намерих нито в листовките, нито по форуми и сайтове. Първият МЦ закъсня с 2 дни, което счетох за нормално, но беше доста оскъдно и бледо и продължи само 2дни,а аз по принцип съм с доста обилна менструация и е по 4дни. Забелязах също, че наддавам доста на килограми, като коремът ми е доста твърд и заформен, гърдите ми също наедряха, а бременността е изключена като опция, понеже съм правила 2 теста от домашните и 1 кръвен след това. Имам и доста засилен косопад. Моля ако някой има подобни симптоми, да сподели, ще бъда благодарна и на съвети. Благодаря!

# 11
Здравейте, и аз много съм се паникьосала. Преди 3 месеца пих ескапел, около овулация беше, но не мога да кажа преди или след. Дойде ми навреме, беше нормален, единия ден беше по-обилен от нормално, само това. Следващия месец ми закъсня с 3 дни, беше си нормален, този също ми се бави 2-3 дни вече. В някаква паника съм да не е образувала случайно киста или нещо по-лошо. Може и от трениране да е също, но малко вероятно. Може ли да се е образувала киста наистина

Общи условия

Активация на акаунт