Търси ме инспектор по приходите

• 2 166
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Институция да те търси на имейл - малко вероятно, при паложение, че може за те уведоми по пощата с хартиена писмо.
Второто нещо, защо през обикновената поща, а не чрез ССЕВ?

# 16
На мен ми се е случвало да ми се обадят по телефона от НАП, но ме насочиха да отида на място и там да се уточни какъв е проблемът. Мейлите, които получавам от тях, са само уведомителни – за подадени и приети декларации, за внесени суми и т.н.

# 17
Днес се свързах става дума ,че преди 2 години съм  имала граждански договор към една фирма и да декларирам какви доходи съм имала от тях

# 18
  • София
При съмнение за фишинг пишете в контактната форма на институцията и приложете скрийншот на имейла. Питате ги дали те са го пратили. Отговарят много бързо.
Имах наскоро имейл от НАП, че имам документи за получаване. Не отварям нищо прикачено, ако не съм сигурна. Писах им, потвърдиха, че е от тях и си отворих спокойно файловете

# 19
Институция да те търси на имейл - малко вероятно, при паложение, че може за те уведоми по пощата с хартиена писмо.
Второто нещо, защо през обикновената поща, а не чрез ССЕВ?
НАП търси по пощата с хартиено писмо само, ако няма информация за мейл адрес и телефонен номер.

# 20
Писмото си е от НАП
Имала съм преди две години граждански договор за който не съм декларирала в НАП и сега ме разпитват

# 21
Внимание: 
Ключов момент при съмнения за фишинг (а те трябва да са винаги) е да не се звъни на телефона посочен в емайла, а на този който сами намерите.

# 22
Точно така, защото баба беше навъртяла такава сметка преди години, бяха й пратили един SMS и тя звъннала на номер, който й бяха писали.

# 23
Когато имате издаден ПИК от НАП и естествено записан имейл на пощата,там изпращат съобщения ако има някакъв проблем,но подкнват да се явите на място в регионалната институция.Така че със сигурност е някой ''фишинг'' с които постоянно пълнят пощенските кутии и трябва да се внимава какво отваряте.

Общи условия

Активация на акаунт