Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 458
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
За игрите изразходва енергия, със сигурност е активен и се измаря. Още не пълзи а по-скоро се подхвърля и влачи.
При следобеден сън до 15:30-16:00 няма да издържи до 21:30. Не, че искам да си ляга толкова рано и аз да го натискам да спи.
Забелязах и друга подробност - докато спи иска да се обърне по корем. Не знае каква позиция да заеме за сън и се буди.И това е другата причина за събуждането.

# 466
За игрите изразходва енергия, със сигурност е активен и се измаря. Още не пълзи а по-скоро се подхвърля и влачи.
При следобеден сън до 15:30-16:00 няма да издържи до 21:30. Не, че искам да си ляга толкова рано и аз да го натискам да спи.
Забелязах и друга подробност - докато спи иска да се обърне по корем. Не знае каква позиция да заеме за сън и се буди.И това е другата причина за събуждането.

Това кога го прави като време, на 30/40мин от съня?
То не се вдига от раз, започва се с 10-15мин в интервал, в който смяташ, че ще издържи и да не е първия, защото преумори ли се там, замина деня. Ние като направихме преход от 3 към 2 спанета интервалите бяха 3/3:30/4:00. Което е с 1:30 по-малко от това което той будува по принцип и му беше малко, но лека полека разтегляш и в един момент ще спре да се буди през нощта и ще си издържа интервалите. Може да трябват 2-3 седмици. Но трябва да се стараше интервалите да са г/д един и същи. Днес ако е спал 3/4/4. Утре пробваш 3/4/4:15, после още 1 ден и после пак вдигаш. Но ти щом казваш, че будува 1-2 часа това всичкото ще трябва малко по малко да го разпределиш през деня за да ви се оправи нощния сън. А колко дневен сън прави?

# 467
И аз се опитвам са държа 3/3,30/4, но тези дни прави по 3 дремки. Явно й трябва малко време да свикне. Някои бебета са много чувствителни и дори 15-20 мин. правят доста разлика, трябва да пробвате различни варианти, докато намерите вашия.
И после тъкмо сте нацелили и идва някой скок или регресия 🫠🫣.

# 468
Между другото щях да пиша за регресията и забравих. Сега точно има на 8 месеца, с момичетата във фейсбук я коментирахме. Свързана е и с новите умения като пълзенето, бърборене, изправяне...

# 469
И моята е така много активна каквото докопа взима и хвърля...или лапа,рови навсякъде,елхата щеше да събори ...само пакости 😁

# 470
  • Варна
sedi_ това с обръщането по корем, го прави само през нощта, по време на дълбокия сън. Това е една от причините за буденето му около 03:00. Спя леко и го чувам, та вече втора вечер го намествам и не се стига до събуждане. Има 2 дремки през деня. Сутрин 1 час и следобед час и половина. Като времето на будуване е 3:30-4:00. Забелязах преди седмица, че вече иска повече време да е буден и да играе, а беше на 3:00 - 3:30. Та преди да е минало това време не го слагам да спи.
Mokka точно и аз регресия си мислех. Като сложим и зъбките, които го мъчат се събират нещата.
Marisol точно имахме перфектен режим с 3 дремки, а вечер пиеше млякото в полусън и хоп нещата се промениха😀

# 471
При нас будудането преди коледа беше скочило до 11ч и 30 - 12 ч, просто си беше кошмарно. Тогава реших, че ще минава на две дремки. Стана от раз (при нас всичко е от раз). Сега интервалите са 3/3:30/4:15/20 . Пак е повече от нормите за възрастта, но поне не толкова фрапантно....

# 472
Моята девойка беше на 2 дремки около 2 седмици и после се върна на 3. Обаче пък си спи и през деня, и през нощта. Може би причината е в това, че буквално не се спира за секунда. Пълзи, изправя се, катери се по мен, опитва се да се катери навсякъде. 😀 А може би просто е хубав периодът. Не е качила нито грам също така. Педиатърката ме разпитва какво и колко яде. Каза, че е екстра и явно от активността не качва...

# 473
Ellie, на колко е бебето? И моето момиче малко е качило, а си хапва много добре. Също е много активна.

# 474
На 28 ще стане на 9 месеца. Не се притесних особено, хапва си добре, здрава е. Миналият месец бяхме в болница и въпреки това беше качила 400 гр., но тя една почти една седмица нямаше сили да си играе.

# 475
Ани миналият месец е качила 300 гр, а има три заместени хранения, които вече са към 190-200 гр. Просто не се спира 😳

# 476
Здравейте Simple Smile
Някоя успя ли да се справи с честите нощни събуждания ? Отворена съм за съвети.
През деня Саши има 2 дремки от 1,5ч. научисе да пълзи и е много активен. Ляга около 21ч. и заспива доста бързо и след час спане се започва. Има едно хранене около 1.30 през ноща и горе долу на всеки 30мин. трябва да ставам, да давам биба и да го намествам в най-добрия случай.

# 477
  • Варна
Според мен понеже започват да бъдат по активни, придобиват повече умения както казваш вече и пълзите, мисля, че се превъзбуждат и съня не е спокоен. След като имате 2 дремки по час и половина, не е причина дневния сън. Търсят си и нови пози за сън. Понякога и зъбките мъчат. Поне при нас това е причината, въпреки, че ние все още не пълзим. Много се върти нощем и ако застане по коремче, се събужда и го приема като време за игра. И аз все намествам  позицията му. Пробвала съм и късно да го слагам да спи за нощен сън - в 21:30  за да е по-изморен и пак се събужда.
Приемам го като още един период през който трябва да минем.

# 478
Здравейте Simple Smile
Някоя успя ли да се справи с честите нощни събуждания ? Отворена съм за съвети.
През деня Саши има 2 дремки от 1,5ч. научисе да пълзи и е много активен. Ляга около 21ч. и заспива доста бързо и след час спане се започва. Има едно хранене около 1.30 през ноща и горе долу на всеки 30мин. трябва да ставам, да давам биба и да го намествам в най-добрия случай.

В колко става сутрин? Какви са му интервалите на будуване? 3 часа сън е максимума през деня. Според мен трябва малко да се намали.

# 479
Нашата мина през този период, все да застава по корем докато спи и така да се събужда. Сега просто обича да спи по корем. Но много се върти. Сега се събужда сядайки. 😁
Иначе пълзи назад, върти се на корем, сяда от легнало положение. А като я взема в мен седнала, набира се да се изправя. Мислих, че е рано за изправяне, но явно не е. Много бърбори - ма, ба, та, да, па… и някакви други възклицания.
Повечето от тези неща, освен пълзенето назад, ги научи сега от както навърши 8 месеца.
Явно събужданията наистина са от тези умения.
Май се опитва да мине на 2 дремки, също. Два дни спи 2 дремки, после пак 1-2 дни на 3. Малко смесено е сега.
Зъбки имаме 2 долни предните, чакаме горните.
Малко е като в бебешки пубертет, не знам от скокове, регресии, зъби ли е… дава назад, като да се тръшка. Крещи, пищи, сърди се, ядосва се. Оххх, май се почва… при вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт