Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Да. И аз септември се връщам на работа. Искам да си се среща със себеподобни, а и аз си харесвам работата и ми липсва понякога.

# 586
Аз чак като напрви 2 г обмислям ясла.Дори тогава не се знае.И на мен ми липсва работата и срещите с хора,но няма да предприемам нищо до навършване на 2 годинки

# 587
Аз не съм решила все още, ще се водя по детето. Със сигурност ще кандидатстваме, но ще му мисля до последния момент.
Доколкото знам, може да се отложи с два месеца започване на ясла - т.е. някъде до средата на ноември. Моят ще е почти на година и половина тогава.

# 588
И аз ще пускам от септември на ясла, но на половин ден. А на работа се връщам май месец 😬.

# 589
  • София
А кога се подават документи за пускане на ясла есента? Кога са класирания и тн?

# 590
Като гледай май започва от 24 март.

# 591

Трябва ли детето да е записано на адреса на майката? Тъп въпрос, ама... Аз имам настоящ адрес, но мисля, че не съм записвала детето на него, знам ли вече. Rolling EyesThinking

# 592

Трябва ли детето да е записано на адреса на майката? Тъп въпрос, ама... Аз имам настоящ адрес, но мисля, че не съм записвала детето на него, знам ли вече. Rolling EyesThinking

"Адресът на всички деца, до навършване на пълнолетие, е постоянният адрес на майката по лична карта. Този адрес не се вписва в акта за раждане и не е необходимо допълнително да се регистрира в тяхната община."

# 593
Еха темата за яслата😁
Аз със сигурно ще я гледам до две г.после ще мисля кога да я пусна,каката на две г и два м.започна ясла.
Майка вика гледай си я повече,ще работиш цял живот😁
Предполагам повечето сте от Сф и там е по-сложно

Тези дни й давам много малки трохички хляб среда и среда от мекица 😁малко к.мляко на върха на лъжицата...голяма ми е кусанка...като види,че ядем и се залепя ....
Отделно да не го казвам амаа мисля, че облиза една лъжица с коята баща й яде мед,смисъл нямаше мед,беше лепкава ....няма спиране...пълзи,изправя се,рови навсякъде ...очите ми уж на 10 ама....
Сега я затварям в една стая ....и там да разхвърля...стига й

# 594
  • София
Аз броя глутенът за успешно въведен. От около 2 седмици давам и белтък. Още не съм стигнала до цяло яйце, но и белтъкът го броя въведен.
Остават ми свинско и ядки. В тази връзка- ядките как ги въведохте? С тахан? Как го дадохте и има ли значение какъв? Че има много видове и марки...

# 595
Ядките или на тахан, или смлени на брашно. Добавях към каша и така ги въведох. Започнах с 1/4 чаена лъжичка първите 1 - 2 седмици и след това започнах да увеличавам постепенно количеството.

# 596
  • София
Благодаря, Зоя!

# 597
Привет, момичета. Аз имам въпрос относно памперсите. Саши беше 8кг. на последното измерване. Ползваме памперси ДМ. Реших че 3ката, вече му е малка, за това пропускат нощем. Минахме на 4ка, която се води от 8кг., ноо ето че отново го намирам мокър през ноща. Пропускат горе високо, покрай лепенката. Не разбирам какво става. До сега не сме имали такъв проблем. Ползвам ДМ-ските от раждането. Идея с кои да пробвам или знам ли нещо друго ?

# 598
Аз съм с Памперс. Слагам го към 20.30/21.00 ч и изкарва до сутринта - 7.30/8.00. На мен ДМ-ските са ми били много тънки и несигурни. Един път взех за проба, но не смеех да я оставя с тях през нощта. 3-ката на Памперс са до 10 кг.

# 599
Привет, момичета. Аз имам въпрос относно памперсите. Саши беше 8кг. на последното измерване. Ползваме памперси ДМ. Реших че 3ката, вече му е малка, за това пропускат нощем. Минахме на 4ка, която се води от 8кг., ноо ето че отново го намирам мокър през ноща. Пропускат горе високо, покрай лепенката. Не разбирам какво става. До сега не сме имали такъв проблем. Ползвам ДМ-ските от раждането. Идея с кои да пробвам или знам ли нещо друго ?

Честно казано откакто съм с гащи нямам проблем през нощта. Преди това с пелени се е случвало да има пропускания. Точно горе държат много добре. Пелените горе може да се разместват от въртене. Ползвам гащи на Huggies доста са дебели и издържат цялата нощ от 21 до към 07. През деня минах на Pufies гащи (за сега), но са тънички и не бих пуснала през нощта. Гледам даже, че Памперс имат и нощни гащи. Не знам каква е разликата.

Общи условия

Активация на акаунт