Здравейте! Как работи поправителен на предмет?

• 3 562
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да ви попитам как работи поправителният, защото аз съм 8клас и по предметът ВВП-р имам 33% отсъствия. Утре го имам този предмет и незнам дали е зъдължително да ходя. Аз в момента съм болен и искам да ви попитам: Ще бъде ли проблем, ако  не ходя на училище и дали ще ме оставят на поправителен (и кога ще бъде) или ще ми направят проблем ?

# 1
Щеше да ги знаеш тия неща, ако ходеше на даскало.

# 2
ако се разбереш с учителя си по предмета и те изпита необходимия брой пъти, няма да останеш на изпит
това не е поправителен, това е изпит без без оценка и е по-добре да те оставят на поправителен (2 за срока) отколкото без оценка
не знам какъв е предмета (специален предполагам) и колко отсъствия си натрупал общо
защо не се обърнеш към класния си? ако поговориш с него нормално и адекватно, може да ти помогне да решиш проблема с другия учител
ако си скапал отношенията си и с класния, вероятно няма да си мръдне пръста за теб и дори може да подкрепи другия учител
а със самия друг учител говори ли? знаеш ли колко неща се решават с искрено извинение, говорене и добра воля?

# 3
Здравейте! Искам да ви попитам как работи поправителният, защото аз съм 8клас и по предметът ВВП-р имам 33% отсъствия. Утре го имам този предмет и незнам дали е зъдължително да ходя. Аз в момента съм болен и искам да ви попитам: Ще бъде ли проблем, ако  не ходя на училище и дали ще ме оставят на поправителен (и кога ще бъде) или ще ми направят проблем ?
При прехвърлянето на определен брой отсъствия по предмет за срок учителят може да те остави на изпит за оформяне на спомня оценка, в случай че няма възможност да те изпита определен брой пъти до края на срока. Постарай се да не озоставаш с материала по време на боледуването ти.
Ако след връщането ти на училище има достатъчен брой часове, в които да бъдеш изпитан и да получиш нужния брой оценки може да те изпитат писмено или устно и да се разминеш с изпита.
В случай, че няма време да бъдеш изпитван, то ще те оставят на изпит за оформяне на срочна оценка. Изпитът е писмен, а по чужд език - писмен и устен. Ще ти бъде предоставен конспект и назначена дата за явяване. Оценката от изпита се вписва като срочна оценка и така ще приключиш първия срок, съответно ще могат да започнат да те изпитват за втори срок. Очаквай, че ако има такъв изпит, то той ще бъде не по-късно от седмица след приключване на първия срок.
Не знам какъв е този предмет, но е добре да се свържеш с учителя и да обсъдиш с него до кога се очертава да отсъстваш и дали не можеш да подготвиш и изпратиш домашно, проект - нещо, върху което да ти пишат оценка и да не се стига до изпит.
То и едва ли само по един предмет си надминал допустимия брой отсъствия щом  са по болест.

Общи условия

Активация на акаунт