Предстои ми инсеминация - тема 36

• 15 896
  • 510
  •   1
Отговори
# 495
Tinky, стискам палци да са се случили нещата! Има тема “Бременна ли съм?”, където можеш да помолиш за мнение. Иначе най-сигурен отговор ще ти даде кръвен тест, аз утре сутрин бих отишла направо за такъв. Успех Hug

# 496
  • Sofia
Още едно мнение за кръвен тест утре. Мен репродуктивната ми беше казала за пускам кръвен на 12-13 ден след инсето, така че ще отчете точно ако пуснеш утре.
Желая успех.

# 497
АйдИ, първа неуспешна.
Да видим тоя месец какво ще сътворим. 👷♀👷♂

# 498
Здравей!
При мен е абсолютно същото. Само нямам ИР, тествах се миналата седмица. Имам Хашимото, имам и същия фактор тромбофилия, който също и при мен не се смята за причина да не забременявам. Проходими тръби. На мъжа ми спермограмата му е добре. Не е перфектна, но е добре. Направих си всички възможни изследвания. Хормоните, тъй като не ми ги следят, си ги пускам самостоятелно. В норма са. TSH ми е 1,4. Всякакви витамини си пуснах - имам само липса на витамин Д и сега пия Вигантол. На 30 години съм. Правим опити естествено от 2 години. Започнах инсеминации юни месец, същата стимулация. И аз се повлиявам добре. И имам две неуспешни. Нямам представа какъв е проблемът и аз.  Единственото, което ми остана като мисъл в главата е, да отида и на хематолог, защото вече не знам на какъв друг "-олог" да ходя.

Здравейте, момичета! Нова съм във форума и досега не съм се включвала, но ето, че се реших да го направя. Дълго време ви следя и препрочитам темичките за инсеминациите и намирам капчица надежда в тях.

Да се представя накратко - на 32 години съм и с приятелят ми от 3 години правим опити за дете, до този момент напълно неуспешни. Двете чертички видях на един единствен пиклив тест преди около 2 години, който май се оказа фалшиво позитивен, тъй като кръвния тест от следващия ден излезе абсолютно отрицателен. Голям рев беше...

Правила съм цветна снимка - и двете тръби са проходими,  микробиологии, всякакви изследвания, за които съм чела, че може да ни насочат къде е проблемът, но всичко при мен изглежда наред, освен че имам ИР, на терапия с метформин, и пия хапчета за ЩЖ. Пуснах си и изследвания за тромбофилии и излезе, че съм носител на хетерозиготни мутации (MTHFR, PAI-1, Factor V Leiden). Но тромбофилията отново не я приемат като фактор, който да влияе на зачеването. Спермограмите, които приятелят ми прави в две различни клиники, и двете са с повече от отлични показатели, което изключва засега мъжкия фактор.

Този месец ни беше първата инсеминация след лека стимулация с Летрозол на 4-8ми ден от МЦ, на която реагирах добре. На 14ти ден от МЦ, когато ми беше и деня на тригера с хориомон, имах два фоликула, по един във всеки яйчник, с размери около 16-18мм. Последва инсеминация на следващия ден, като се потвърди, че по-големият фоликул се е спукал преди инсето. Аз си го и усетих по пътя към клиниката. След още 2 дни направихме реинсеминация, преди която на прегледа се видя, че и вторият фоликул се е спукал и се виждало, че има течност в коремната кухина. Thinking За него си мисля, че усетих, че се спука още предната вечер, та се надявах да не сме изтървали момента, тъй като реинсето беше към обяд на следващия ден Disappointed

На 12ти ден след реинсето направих кръвен тест, който излезе напълно отрицателен - <0.100 mU/mL. Така че се записвам с първа неуспешна инсеминация. Disappointed В интерес на истината си го очаквах, предвид малкия процент успеваемост при тези процедури, но надеждата умирала последна.. Още след реинсеминацията Док ми каза, че имам реално двоен шанс, заради перфектно таймираните инсеминации.

Даже не мога и да се натъжа толкова вече, просто си мисля дали има какво да подобря следващия път, което да зависи от мен самата. Също как процедират при вас - пускат ли ви кръвни изследвания преди таймиращата инжекция, за да проследят нивата на хормоните или както при мен единствено ви гледат на ехограф?

Изпадам в някакви си размисли дали при мен качеството на Я не е добро и дали не е било прекалено рано тази таймираща инжекция и от там да не са добре узрели моите момичета Smile

Иначе миналата година имахме и 4 предишни опити с лека стимулация с летрозол, на която също се повлиявах чудесно, но с домашни опити тогава, без инсеминация. Първия цикъл фоликулите ми бяха нарастнали до 24мм без да се пукнат и с док тогава решихме да сложим хориомон. И така и четирите цикъла.. всъщност не знам дали без тази инжекция сами биха се спукали преди да "презреят" Я.

Малко се отплеснах, извинявам се, но като за първи коментар от мен, реших да си излея хаосът в мен.. Стискам палци на всички, които сме тръгнали по този път и дано по-скоро видим заветните две чертички. Flowers Four Leaf Clover

# 499
  • Sofia
s212365173, здравей. Ще започна с това, че като цяло инсеминациите не са най-надеждният начин да забременее човек, особено ако има някакви фактори пък били те и малки. Има много изследвания, които се правят, но повечето ги пускат при неуспешно инвитро цикли. Моят опит е, че нещата изглеждат доста лъжливи при инсеминациите. Аз и при 4те, които правихме имах хубави фоликули - нарастваха между 2 и 4 всеки цикъл (по 18-22мм), нито веднъж не съм била само с 1 фоликул. Всичките 4 бяха неуспешни, като една от тях завърши с биохимична. Започнахме с инвитро цикъл. AMH-то ми е нормално не бих казала, че е ниско 1.86 беше тогава и имах над 10 антрални фоликула, когато започнахме стимулацията. При пункцията бяха останали само 4 фоликула и от тях бяха изкарани 3 яйцеклетки, като само 1 от 3те беше годна, а останалите 2 не ставали за нищо и бяха унищожени. Та мисълта ми е, че при инсеминациите си мислехме, че нещата са идеални и всичко върви нормално и се чудехме защо нищо не става... Ами то хубаво има фоликули, но няма как да знаеш има ли яйцеклетки в тях и качеството им какво е. Бяха ни казали, че сме с лек мъжки фактор и го отдавахме на това, като до този момент не знаехме, че има проблем и при мен.

Моят съвет е да направите 4те инсеминации и ако се стигне до инвитро преди да започнете цикъл да проверите следните неща:

- ДНК фрагментация на спермата, ако не е правена
- Посещение при имунолог (при мен се оказа, че пробема е автоимунно заболяване, за което не знаехме и скапвало качеството на яйцеклетките, понеже има системно възпаление в тялото и високо CRP) тук ще се включи и ANA профил евентуално.
- По-сериозен хормонален панел, не само основните хормони (при мен се оказа, че и там има проблем и преди следващо инвитро се налага хормонална терапия за да стабилизираме нещата) - Пролактин, TSH, Т3,Т4, TAT, MAT, Albumin, LH, FSH, Estradiol, Testosterone total, Testosterone free, DHEA-S, AMH, Inhibin-b, 17- OH Progesterone, SHBG (основните хормони, които пусках не показваха проблем докато не пуснах целият пакет назначен ми от репродуктивният).
- Желязо, Свободен и Тотален ЖСК, Феритин също са важни
- Щом имате тромбофилия не е лошо да видите и Хомоцистеинът.

Това са само съвети в случай, че не се случват нещата и се стигне до инвитро. Не е лошо да се проверят преди това, ако имате финансовата възможност, защото са и по-скъпи излседвания, но аз лично съжалвам, че не знаех какво да гледам преди това и изгърмяхне един опит просто така.

Също така, ако не приемате добавки не е лошо да започнете с някакви, като Ubiquinol е най-важната от тях за качеството на яйцеклетките.

Не казвам, че имате проблем и че няма да стане, просто споделям моят опит, главоблъсканици и чудене защо не става със инсеминациите. Може всичко да е наред при вас, просто инсеминациите не сработат винаги и при всеки.

# 500
Rouina91, здравей и на теб! Да, знам, че инсеминациите не са особено надеждни. Не разчитам толкова на тях, а просто ме изнервя това, че не знам къде се крие проблемът и искам да разбера.
Повечето от тези разширени хормони съм ги пускала. И прогестерон, и пролактин, и естрадиол, и т.н. Може би без 3-4. ТАТ и МАТ са ми извън нормата заради Хашимото и пия хормон, но ендокриноложката казва, че няма нужда от корекция на дозата. Липиден профил съм пускала също, всичко е наред. Нямам висок холестерол. Изследвах се за ИР - нямам ИР. Хомоцистеин изследвах. Добре е. Желязо изследвах - добре е. Не сме правили ДНК фрагментация и не съм ходила при имунолог. Ако стигнем до инвитро - ще го направим и това.
Добавки не пия. Пия каквото ми е предписано от докторите. Селен, вигантол и фолиева киселина. Може да пробвам да си взема някакви, но не обичам да си взимам неща на своя глава.

# 501
Момичета, днес ми беше втората инсеминация. Преди всяка процедура ми казваха да дойда с пълен пикочен мехур. Първия път не успях достатъчно (даже чух “да знаеш за другия път”), но днес се престарах и изпих много вода. Тъй като процедурата се забави, не можах да издържа - разрешиха ми да се изпишкам, но после доста ме натискаха ниско долу.
И при вас ли е така? Доста е неприятно това изискване Sad

# 502
  • Sofia
Момичета, днес ми беше втората инсеминация. Преди всяка процедура ми казваха да дойда с пълен пикочен мехур. Първия път не успях достатъчно (даже чух “да знаеш за другия път”), но днес се престарах и изпих много вода. Тъй като процедурата се забави, не можах да издържа - разрешиха ми да се изпишкам, но после доста ме натискаха ниско долу.
И при вас ли е така? Доста е неприятно това изискване Sad
Не са ми искали пълен пикочен за инсеминация, а не съм имала и проблем. При мен ставаше доста бързо всичко, но и лесно влизаше катетъра. За инвитрото обаче го искат и натискат яко с външен ехограф за да гледат къде вкарват ембриона, та тогава беше трагично щот прекалих и имах чувството, че ще се изпусна върху репродуктивната. А тогава трябва и да лежиш 20-30 Мин задължително, та знаят че всички сме с пълни мехури и предлагат подлоги. Комична история беше Grinning

# 503
Момичета,

Имате ли странични ефекти от утрогестан перорално ? 🍀

# 504
  • Sofia
Момичета,

Имате ли странични ефекти от утрогестан перорално ? 🍀

Утрагестана е прогестерон. От него си има странични ефекти колкото искаш. Няма значение формата при мен. Приемала съм дуфастон перорално и циклогест вагинално и с двете имах ужасни странични ефекти. Като от дуфастона получих и кожни проблеми. Ако имаш подувания, запек, газове и крампи - от него са и е нормално.

# 505
Поставях си Утрогестан 300 вагинално след първото инсе и ми беше толкова неприятно, че след второто поисках друго. Сега съм на Дуфастон, но почти веднага ми излязоха гъбички (и без МБ си знам...).
Споделям мението по-горе - под каквато и да е форма, приемането на прогестерон е дооста неприятно, поне за мен.

# 506
Здравейте на всички и благодаря предварително за отговорите на по запознатите и знаещи .Мога ли да извърша инсеминация без наличието на доказан проблем (причините са други),имам мъж да уточня.Ако да коя болница в София е най -добра  и колко излиза цялата процедура?Извинявам се ,но наистина за пръв път се замислям за този вариант.Благидаря Ви🍀

# 507
Преди да пристъпите към инсеминация е хубаво да посетите репродуктивен специалист. Той ще ви назначи изследвания(и на двамата), ще проследи овулация и каквото друго прецени. Хубаво е преди инсеминация също да се направи и проверка за проходимостта на тръбите, защото иначе е напълно безсмислена.
Какви са причините да искате директно инсеминация? Не би имало смисъл от нея, ако има проблем.
Не помня на нас колко точно ни излезе, но беше между 700 и 1000лв с всички изследвания, прегледи и медикаменти.

# 508
Преди да пристъпите към инсеминация е хубаво да посетите репродуктивен специалист. Той ще ви назначи изследвания(и на двамата), ще проследи овулация и каквото друго прецени. Хубаво е преди инсеминация също да се направи и проверка за проходимостта на тръбите, защото иначе е напълно безсмислена.
Какви са причините да искате директно инсеминация? Не би имало смисъл от нея, ако има проблем.
Не помня на нас колко точно ни излезе, но беше между 700 и 1000лв с всички изследвания, прегледи и медикаменти.

Благодаря ви  ,а коя болница е най -добра ?

# 509
Не мисля, че за всеки най-добрата болница е една и съща. За всяка болница и за всеки репродуктивен ще прочетете както положителни, така и отрицателни отзиви. Перфектни хора и лекари няма.

Моят съвет е да си набележете няколко болници/репродуктивни специалисти, да видите интервюта с тях в ютуб или по сайтовете на болниците, да си набележите няколо които най-много ви харесват, да прочетете отзивите във форумите за тях и да вземете информирано решение. А защо не и да посетите двама трима за консултация преди да правите каквото и да било.

Репродуктивният лекар е не по-малко важен от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт