Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 700
  • 529
  •   1
Отговори

Да напълним темата с добри новини
и скоро всички да се хвалим с две черти Flowers Four Leaf Clover
Линк към старата тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1664119

# 1
Нека да си пожелаем новата тема да донесе късмет на всички, които броят дните до теста и на тези, които все още очакват датата си за инсеминация! Дано Коледа донесе на всички това за което си мечтаем! ❤️

# 2
Записвам се и аз, и пожелавам на всички ни, които имаме обща цел, да се случи чудото и да се радваме на успех от настоящи или бъдещи инсеминации! ❤

# 3
Момичета, кога пускате микробиология, при инсеминации в последователни месеци? В новия месец, след като ви свърши цикъла или докато чакате да дойде времето за тест в месеца на инсеминацията?
Аз правих инсеминация миналия месец, този ще правя пак, но нямам микробиология, а съм цикъл и не мога да направя. Когато ми приключи не знам дали няма да е късно, ако случайно не е добра и да се наложи да изпуснем месеца.

# 4
Момичета,

Някоя от вас дали има впечатления от МЦ "Света Елисавета" в Пловдив ? Това е филиалът на плевенската клиника със същото име.

Благодаря!

# 5
На мен ми казаха, че ако инсеминацията е неуспешна след като дойде цикълът отиваш и се повтаря процедурата от миналия месец. Би трябвало и при първата да си имала микробиология. Нейната валидност е 30 дни ако са около 30 дни между двете инасеминации може да не ти правят нова микробиология. Ако обаче не си направила микробиология при първата инсеминация , би трябвало на преглед след цикъл да ти я пуснат.

Момичета, кога пускате микробиология, при инсеминации в последователни месеци? В новия месец, след като ви свърши цикъла или докато чакате да дойде времето за тест в месеца на инсеминацията?
Аз правих инсеминация миналия месец, този ще правя пак, но нямам микробиология, а съм цикъл и не мога да направя. Когато ми приключи не знам дали няма да е късно, ако случайно не е добра и да се наложи да изпуснем месеца.

# 6
Здравейте момичета ,
Прочетох по-голямата част от вашите истории и стискам палци на всички нас да достигнем до така желаното бременно коремче 🤗
Днес ми е 5ти ден след първа инсеминация (на естествен цикъл) имам почти постоянни усещания ниско долу ту по-остри леко парещи на моменти (обикновено усещам абсолютно всеки момент от МЦ доста изразено) и разбирасе много неща ми се въртят из главата искам да вярвам в положителния резултат макар след близо 3 години разочарования . Не съм от най-търпеливите ... а имам още 9 дни до теста.
Много вяра ми вдъхват всички ваши истории,
та моля за някакви насоки , имали ли сте сходни усещания !

# 7
Аз също съм след първа инсеминация, днес ми е 4 ден, на 19 ще правя тест, успех на всички, чакащи двете чертички 😍

# 8
При мен пускат микробиологията след цикъл и преди процедурата. Излезе бактерия, но двама доктори казаха, ме не е повод за отмяна на процедурата. Просто трябва да се започне веднага антибиотика.

# 9
  • Sofia
Здравейте, момичета. И аз да се включа с първа инсеминация, която беше вчера на спукал се вече фоликул и с таймираща инжекция. След процедурата ми казаха днес да започна приема да Дуфастон и да си направя лаболаторен тест на 12ти ден (чета, че на повечето са казвали след 14 ден да правят теста, не знам защо на мен ми казаха след 12тия ден) чудя се дали нещо не са сгафили с таймирането и не смеят да си кажат. Също така вчера след процедурата имах леко зацапване, за което докторката предупреди, че е нормално да го има през деня, но днес зацапването продължава и не знам дали е нормално (болка и дискомфорт няма).

# 10
Здравейте, момичета. И аз да се включа с първа инсеминация, която беше вчера на спукал се вече фоликул и с таймираща инжекция. След процедурата ми казаха днес да започна приема да Дуфастон и да си направя лаболаторен тест на 12ти ден (чета, че на повечето са казвали след 14 ден да правят теста, не знам защо на мен ми казаха след 12тия ден) чудя се дали нещо не са сгафили с таймирането и не смеят да си кажат. Също така вчера след процедурата имах леко зацапване, за което докторката предупреди, че е нормално да го има през деня, но днес зацапването продължава и не знам дали е нормално (болка и дискомфорт няма).
Аз също имах зацапване в деня на инсеминацията и след това, а преди това също имах след проверката на тръбите два дни преди инсеминацията ( не беше цветна снимка, а хидротубация). Дори не се бях притеснила, реших, че е от почистването с марлите в деня на инсеминацията:) Иначе доста напрежение усещам ниско долу, както преди цикъл и овулация.

# 11
  • Sofia
Аз също имах зацапване в деня на инсеминацията и след това, а преди това също имах след проверката на тръбите два дни преди инсеминацията ( не беше цветна снимка, а хидротубация). Дори не се бях притеснила, реших, че е от почистването с марлите в деня на инсеминацията:) Иначе доста напрежение усещам ниско долу, както преди цикъл и овулация.
Аз след цветна снимка имах само в деня на самата процедура и след това нямах проблем. Обаче след инсеминацията вече 2ри ден имам зацапване, като днес е една идея по-обилно. Може би защото бях по-активна, а вчера след процедурата почивах. Слаба болка по-скоро дискомфорт имах след поставянето на таймиращата инжекция и то по-скоро в областта на кръста и гърба ниско долу, което продължава и сега, но доста леко и слабо и не постоянно.

# 12
Привет на всички, след втора неуспешна инсеминация се насочвам към нов специалист в друга клиника, но имам едно питане. Дали ще е проблем при евентуални кандидатстване за инвитро по фонда, да се извадят документи от 2 клиники?

# 13
Femme.bele Не е проблем. Трябва да си поискате документите от старата клиника и заедно с тези от новата подавате към фонда. Моят съвет е, преди да поискате документи от старата клиника, да сте се насочили към нов лекар, да сте минали на преглед и да сте сигурни, че искате да продължите с него. Вероятно в старата клиника ще попитат за причина за изискването на документи ..

# 14
Момичета,

Прави ли се инсеминация при наличие на няколко миомни възела в стените на матката с размери 1,5 - 2 см ?
Лекари дават различни мнения и човек се обърква. Имате ли опит с подобен случай ?

Общи условия

Активация на акаунт