Сполучливи имитации на маркови парфюми - 59

• 48 891
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Открих си стари, забравени парфюми.
Light blue на Заг Зодиак, който се е превърнал в шише ракия. Спокойно може да се напия с него.
Le sables rose Refan, празна бутилка, изветряла. За съжаление не помня аромата какъв е, само номера стои.
Има един образ от Бангладеш Joy Amin, който пуска ревюта в youtube. Едно от знаковите имена е, има хиляди парфюми, вече достигна 5000 видеа и над 100 000 абоната. Та той скоро се оплакваше, как всичките му флакони JPG Le Male.....всякакви версии все изветряват инсе развалят в рамките на 3-4 години. Изключително рядко му се случвало с други марки, дори и свръх бюджетни.
Аз затова все още всичко увивам в стреч фолио и имам аромати в страхотно състояние и без особени загуби мисля, които са купувани и ползвани от 2018-та година. Играчка си е, стои грозно, но аз си ги държа на закрито в гардероб и засега съумявам да ги опазя.
А LV Les sables roses скоро си го взех на разпродажба от рефан 100мл за 20лв, мноооого ми харесва, макар и с лекия дамски уклон.

# 391
Такаа, дойде и ред на последната отливка от дубайските, която имам за тест.
Тя е на Mayson Alhambra - The Chant. Дават го като точно копие нанишовия Nymph на Gucci.
Като цяло парфюмът не е известен в бг. Изцяло цветен е с ванилов отзук. Основен е ароматът на плумерията, за мен беше непознат аромат, в комбинация с иланг иланг и ванилов отзук. Много наситен, но нежен аромат, изцяло пролетно летен. Maison Alhambra имат само добри попадения и този е такъв. Според мен е чудесен и за млади дами и за тези, които харесват белите цветя и по-невинните парфюми.  За трайност за момента е към 3 часа и си ухае стабилно.
Също така още веднъж се убедих, че никой не може да имитира добре Alien. Имам и от него 2 мл. отливка подарък от оригинал и като го подуших, няма как да се сбърка оригинала. Аз преди години се влюбих в една версия Alien Oud Majestueux, за мен е най-добрата версия, но вече е неоткриваем.

# 392
  • Deutschland
Не помня Light blue кога е купуван, поне преди две три години ще е. Цветът не е мръднал. Детето има една Модерна муза от Заг и тя на две три години, цвета потъмня и аромата се алкохолизира.

# 393
Не знам дали тук е мястото да попитам, но - някоя от вас има ли ето този парфюм и ако да, траен ли е, защото при мен, освен, че не е, ако се напръскам дори не го усещам.

https://cdn.notinoimg.com/detail_main_mq/dolce-gabbana/342347302 … -one___121204.jpg

# 394
Имала съм го в оригинал. Много е силен по принцип. И аз съм в същото положение с друг парфюм. Ще го затворя на тъмно и пак ще пробвам

Момичета, има ли имитация на този?
Ex Nihilo Fleur Narcotique Extrait

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 07:43 от Сирмма

# 395
Сирмма,
Гиза имат Ex Nihilo Fleur Narcotique Extrait.
Не мога да описвам аромати, но много ми харесва! 

https://giza-perfumes.eu/muskusen/580-parfyum-uns109-narkotichno-cvete.html

# 396
Много благодаря. С Гиза не успявам да се спогодя, защото нямам търпението да ги изчакам да узреят, а с маслата така и не разбрах как се разреждат, за да се получи парфюм. Четох ви и не съм много сигурна, че все пак разбрах.

Иначе има ли сладост в парфюма, дори и минимална? Парфюми без никаква сладка нотка кожата ми не задържа

Момичета, каква е разликата между Maison Alhambra La Rouge Baroque и Maison Alhambra Baroque Rouge Extrait Eau De Parfum? Червения е наличност не го намирам и има само жълтия. Откъм какво са различни ?

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:44 от Сирмма

# 397
Днес се рових из личната ми парфюмерия, вече сигурно и магазин мога да отворя 🤣😂. Та последното лято взех на Заг версията на Gentle Fluidity Silver Maison Francis Kurkdjian, беше за мъж ми, но на него не му допадна и сега имам едни 15 мл. на преседяване, понеже яроматът е много як, с един бергамот, индийско орехче, дървесен, мускускусен, амбров аромат за пролет лято, ноо макар и унисекс е изцяло за мъже. На някой от господата може да му хареса Simple Smile
Относно трайността на Заг, аз имам 15-50 мл. техни парфюми вече на по 4-5 години и не са мръднали, но аз държа всичките си парфюми и парфюмни масла на хладно и тъмно. между 17-23-25 градуса. Никога не съм имала случай парфюм да промени аромат, понякога само трайността намалява. Реално аналоговите парфюми са синтетични, няма как да държат като някой с изцяло натурални есенции и масла. Имам 12+ годишни парфюми в колекцията си, оригинали, имат все още завидна трайност, но пазя такива само, ако са от много висок клас.
Наскоро душих едно шише на аналог на Рефан от парфюм, пълнен преди 6-7 години, имаше под 10мл от 100 останали на Armani Idol, ами само той се беше измирисал 🤣😂🤣😂🤣, добре че имаше номерче. Но пък имам 5+ годишни капсуловани на Refan от онази Limited колекция и не са мръднали, също така имам пак на Рефан един любим 508, останали под 5 мл., даже без капки, вече на близо 3 години и ухае и държи над 4-5 часа.. .. Според мен няма как наливен парфюм да издържи запазен повече от 3-4г. Simple Smile и зависи от самия аромат и вложените в него есенции.
Сирма, виж във Фрагрантика разликата между обийновения бакарат и екстракта. В една допълнителна нотка, мен екстракта повече ми допада, а и екстракта е много по-наситен като аромат и трае повече Simple Smile

# 398
  • Deutschland
Аз пък имам 5 капки от Ескейп на Рефан от сигурно 10 години, стои в шкаф на тъмно и не е мръднал. Вадя го чат пат, за да го помириша. Ароматът е същия, прекрасен и толкова любим за мен. Как не го изимитира някой в днешно време, бих си купила литър.

# 399
  • Варна
Sansola, всъщност един парфюмерист обясняваше във видео(гостуваше на колекционер) точно обратното. Че в съвремието компаниите се насочват все по-често към синтетично създадени аналози на натурални аромати и към самостоятелни синтетични аромати, защото издържали доста повече от тези с природен източник. Но си зависи и там от качеството все пак.
Абе има ли досег с кислород, колкото и минимален да е, има и загуби.
Друг колекционер бе много разочарован, направо тъжен, как любимият му Pure Malt се вкиснал. Тези муглери също са с открит пулверизатор и рискът е много по-голям. Съветваха го в коментаритр просто да изпръска количеството, стоящо в тръбичката. Не се спомена, дали има подобрение обаче.

# 400
  • София
... Тези муглери също са с открит пулверизатор и рискът е много по-голям. Съветваха го в коментаритр просто да изпръска количеството, стоящо в тръбичката...
Пазя като очите си един Alien Extraordinaire (оригинал, спрян, дяволите да ги вземат!) и правя точно това - от време на време пръскам по един спрей. От това празно пръскане (студеното не е неговото време) ме боли сърцето, но предпочитам така, вместо да се развали,  какъвто случай съм имала с друг оригинален Мюглер Sad
Дано да го опазя до края на пролетта.

# 401
Sansola, всъщност един парфюмерист обясняваше във видео(гостуваше на колекционер) точно обратното. Че в съвремието компаниите се насочват все по-често към синтетично създадени аналози на натурални аромати и към самостоятелни синтетични аромати, защото издържали доста повече от тези с природен източник. Но си зависи и там от качеството все пак.
Абе има ли досег с кислород, колкото и минимален да е, има и загуби.
Друг колекционер бе много разочарован, направо тъжен, как любимият му Pure Malt се вкиснал. Тези муглери също са с открит пулверизатор и рискът е много по-голям. Съветваха го в коментаритр просто да изпръска количеството, стоящо в тръбичката. Не се спомена, дали има подобрение обаче.
Не знам този парфюремист кой е, но парфюмите 400+ лв. масово ползват основно естествени есенции, но от това, което аз съм гледала и чела през годините, ми стана ясно, че базите към които се влагат уханията също са много важни. Но да, има ли достъп до въздух, светлина и топлина и много влага, това неминуемо вреди, както на ароматите, така дори на студенопресованите масла. Принципът на съхранение е идентичен.
Иначе бях чела, че обвиваш парфюмите във фолио, което с каква цел е?

# 402
  • BG-DE
Все по-малко естественни съставки се слагат в парфюмите поради изискванията на IFRA, което и налага реформулирането на стари, а и по-нови аромати, и няма никаква връзка с цената на парфюма.
ЧНГ, да сме живи, здрави и да сбъдваме все повече мечти 🎆

# 403
Имам питане,може би повече към мъжете в групата,
Обзаведох ММ за Коледа с Gentleman EdP Givenchy.Обожавам аромата му но, до сега все сме го пропускали,незнайно защо.Той обича здраво да пръска и не му свиди материал,затова ще му поръчам нещо по-ненатоварващо бюджета,оригиналът ще си го ползва само като излиза с мен Grinning Та,кой аналог е най-близък до оригинала?

# 404
  • Варна

Иначе бях чела, че обвиваш парфюмите във фолио, което с каква цел е?
[/quote]
С цел да огранича досега до кислород. Да избегна, доколкото е възможно, изветряване, разваляне..........имам аналози във флакони на винт, произведени 2019(Камея) и към момента са в чудно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт