Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 29 729
  • 516
  •   1
Отговори
# 150
  • София
190 лв
3 климатика, 2 бойлера, сушилня и пералня (които пускам всеки ден)
Родителите ми  за периода 08.12-08.12 имат същата сметка и бяха в шок, живеят в къща в близост до Бургас (казвам защото все пак там в този период не е толкова студено), като предния месец е била 70 лв, готвят на газ, отопляват се с печка с дърва, пускат понякога климатик сутрин за час-два докато я запалят, духалка в кухнята също за час - два на ден, бойлер пускан на нощна, пералня, миялна пускана рядко, майка ми си е решила да мие на ръка, но тъй като бойлера е далеч от кухнята, за да не хабяла водата по тръбите, си затопля на газовата печка и изплаква със студена, имат и малък фризер, който е в неотопляемо помещение.
За сравнение сметката за декември -януари е 175 лв, като за 5 дни по коледа им бяхме на гости и печка не е палена заради детето, което е на 1.5 години и търчи навсякъде, и през тези дни работеха постоянно 2 климатика.
Електромерите са изнесени на улицата и не се виждат цифрите им, баща ми твърди, че засичат електронно директно в централа или каквото и да е без да минава инкасатор, дали това е възможно, при нас за парното и водата въпреки, че са с електронно засичане минава инкасатор, но не влиза в апартамента, за тока също минава.

# 151
Ако са позабравяли духалката повечко от 1-2 часа на ден е възможно.
Една духалка от 2.4кв струва почти 70ст за 1 час дневна тарифа. За 100 часа на месец е 70 лв.

# 152
Дойдоха ли ви сметките за тока ........? 8.9% ли .......лъжа , да не ти казвам !!!!
от 204 ....на 260...????
 за салончето .....от 38 ...на 68 .....Смятайте......30-40%......Ще има събития , неизбежно е !!! Електрохолд....!!!!

# 153
А как се е променило потреблението за съответният период?

# 154
Засичайте си електромерите, преди години на моята майка и отчитане двойно. Дойдоха и го смениха, но докато се усетим не знам колко време са въртеливо този номер, подозираме година. Компенсират за 3 месеца назад.

# 155
Сам човек. От 43 през Декември е станала на 55. Май са 20% това. Не мисля че е имало някакви големи промени в използването на електроенергия.

# 156
Ние нямаме бойлер и не се отопляваме на ток, така че потреблението ни не е различно всеки месец. По последната сметка забелязвам 11% увеличение. По-скоро залагам да е обявеното 9, а останалите 2 да са разлика в потреблението спрямо предходния месец.

# 157
За потреблението ще проверя във фактурата , ......но нещо нене наред , защтото имаше почивни дни и салончето не е работило , а имаше и топли дни , имаше и два дни на обилен снеговалеж , около15 пъти спираше тока , имаше и клиенти , които физически не можеха да дойдат , така , че потреблението ама със сигурност е по ниско , а цената почти двойна ....!?!?

# 158
Не знам защо такива неща като ток, вода, парно се дават винаги като една единица. Т.е. платил съм за ток миналата година 20 лева, сега плащам 30, значи токът е поскъпнал с 50%. Това обаче никой не го казва за домати, сирене, бензин. Т.е. миналата година август ядох домати за 50 лева, тази година ядох за 75 лева, значи доматите са поскъпнали с 50%. Не, казваме: Миналата година доматите струваха 3 лева, сега струват 3,30, значи са поскъпнали с 10%, а 75-те лева идват просто от повечкото салати, които сме хапнали. Така трябва да е и за тока - масово хората не зная какво и колко са изхарчили и гледат само крайната сума.

# 159
Дойдоха ли ви сметките за тока ........? 8.9% ли .......лъжа , да не ти казвам !!!!
от 204 ....на 260...????
 за салончето .....от 38 ...на 68 .....Смятайте......30-40%......Ще има събития , неизбежно е !!! Електрохолд....!!!!
Колко киловата са били изразходени миналия месец и колко сега?

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 13:07 от Не се сърди, човече

# 160
Аз не смятам, че има проблем
В жилището което обитаваме трима сме постоянно, по Коледа бяхме две седмици четирима.
9.11-8.12 дневна 328 kWh нощна 77kWh
9.12-8.1  дневна 393 kWh нощна 79kWh
Всичко е на ток бойлер, печка, помпата на парното (на дърва)
Разликата е 75 kWh дневна
Разликата в сметките е приблизително 20 лв.

# 161
  • Велики Преслав
J_M_M защо не се възползвате от парното да ви топли и бойлера? Когато ние бяхме с парно бойлера беше свързан и се възползвахме от това, сметката рязко падаше от него. Ако не възнамерявате да преминавате на друг вид отопление през следващите години, си струва да купите бойлер със серпентина.

# 162
Обмисляхме, но предвид времето, в което се отопляваме решихме да не сменяме бойлера.

# 163
111лв. ток, , с около 15лв. повече от обичайното.

# 164
206 лв - климатик,  конвектор, пералня всеки ден, фурна всеки ден и бойлер

Общи условия

Активация на акаунт