Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 29 563
  • 514
  •   1
Отговори
# 510
  • Велики Преслав
Аз също съм съгласен, че сметката е голяма.

Аз с конвектори имах толкова колкото е уцелила Тета 75 550-600 лв в студа.
Сега в климатиците в студа до 400 лв но винаги са настроени на 28°. Като меря на 50 см от пода 26-26,5° в най-далечната точка.

Но съм съгласен, за течението.
Аз съм фен на климатиците, но е невъзможно без да духа. Сега си правя ново парно вкъщи и съм изцяло на радиатори. Да видим какво е.

# 511
  • София
А няма ли климатици, които правят по-малко вятър? Предстои ми да купувам за лято и преходните сезони. Може би лятото не ми пречи толкова, защото ползвам вентилатор, но при 28 градуса може да вее, не ми пречи. Но 22-23 не го усещам приятно.

# 512
  • Велики Преслав
Подовите, но пак духа.

# 513
При мен има и друг фактор - климатиците са 3 - по един за всяка стая, но имам още две помещения - кухня и баня. Предвид и най-вече, че сме с бебе, както добре знаете, кухнята и банята се ползват често. Там, климатици няма как да сложа. Имам парно - радиатор в кухнята и лира в банята. В кухнята мога и на парно, но няма да ми е по-евтино - тя е малка, и там панела е 350 вата. В банята, лирата не грее добре - проблема се оказа в дебита, предпочетох да не се разправям - отново, не е много голяма, с 500 ватово огледало я топля перфектно. Банята е северна, даже при пусната лира на 5, си остава хладно - не може да прекрачи 20 градуса в студените месеци.

# 514
От 7.10 до 6.11 - 224,40 лв.
Включва 4 инверторни подови климатика, бойлер, миялна, готвене през ден и другите стандартни домакински уреди. Искам да вметна нещо по отношение на по-горен коментар за изсушаването на въздуха от климатика - може би е добре да се огледате за по-качествен климатик. Нашите не само не изсушават, но и пречистват въздуха. С правилната поддръжка всичко си е на място и сме супер доволни от тази инвестиция. Нашите се сервизират два пъти годишно, а аз отделно им пера филтрите всяка седмица.
Отопляваме се само на ток като климатиците се включват късна есен/еанна зима когато започнат студовете и се гасят пролетта, когато външната температура се задържи 20 градуса. Отопляваме 118 кв.м.

Общи условия

Активация на акаунт