Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 35 115
  • 587
  •   1
Отговори
# 585
Смарт контакт ? Аз съм сложила такъв на единия климатик, но при въвеждане цена на тока не знам дневната тарифа ли, нощната ли да сложа..все няма да е точна сметката, и с осреднена цена пак...но пък киловатите се виждат поне....
Моят е на Тапо..може и по-умни да има да въвеждаш часовете 22 до 6ч да речем, и две тарифи..не знам...

# 586
За колко квадрата е тази сметка? Изглежда ми огромна.

# 587
  • Велики Преслав
А защо "се оказа", че градинското е с голяма консумация? В смисъл- нещо впоследствие ли се разбра?
Аз го изчислявам моето, като смятам ватовете на крушките по часовете в които светят, по дните в месеца, по броя на лампите, правилно ли е?
За 40 лампи ми излиза, че е около 20лв, но няма как да го засека реално.

Градинското ми осветление е от няколко части.
Първия площад на къщата се осветява от натриева лампа 250 вата, окачена на високо. Толкова силно свети и така хубаво съм улучил къде да я поставя, че лятото когато ми стои люлката, може да се чете книга през нощта без да се товарят очите. Там е работа, че понеже декември е купунджийски месец и има много движение, се наложи да свети през целите нощи. Лошото е, че тя не може да светне веднага, а тръгва плавно (около 5 минути докато светне минават) и ако я изключиш, трябва да чакаш ако я включваш веднага, защото докато не падне налягането не светва отново. Причината да я държа и не я сменям с лед е, че ефективността на леда не няма почти никаква разлика и там има ограничение от към монтаж, ъгъл на светене и други. Единствено лед лампите я превъзхождат по това, че светват мигновенно. Останалите пътеки се осветяват от лед прожектори. Един дежурен свети и като мине някой светват и другите.

Аз наблегнах на периода, че обхваща празниците, защото включва и солидно готвене.
За колко квадрата е тази сметка? Изглежда ми огромна.

Почти 170. Не е много правилно да се ориентирате по площ. Едно е да се греят 200 квадрата при 2 метра височина друго при 3 метра.
Като не съм споменал готвенето изглежда големичка. Извинявам се че съм заблудил

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 11:30 от Васил Василев

Общи условия

Активация на акаунт