Новородено бебе и куче?!

• 598
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте! Предстои ни да си имаме бебче, но имаме и кученце кокер шпаньол. Той е добър и спокоен и много обича хората. Въпроса ми е трябва ли в началото да го отделим(в друга стая), тъй като лае и ръмжи нощем, когато чува шумове.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 23:38 от AnMary

# 1
  • София
Не.

# 2
  • София
Ако е отделено животното само ще се издразни повече, по-добре бебока да си свиква с наличните шумове в дома. Wink

# 3
Не, разбира се. Даже е много добре за едно дете да расте с домашен любмец. В по-цивилизованите държави, хората винаги имат куче, котка, даже някои си вземат точно, когато очакват и бебе.
Само в България, дето 80 процента са расли с козите на село се дразнят на домашни куче или котка. Някакъв вид първенющина е това, да отречем всичко селско в себе си.
Не бъдете такива хора! Домашните любимци са членове на семейството също.

# 4
  • София
Не, защото много по-бързо ще свикне с промяната, когато не е отделено от бебето. Ще се нагоди към бебешкия режим за около 2-3 седмици.

# 5
Аз пък съм на точно обратното мнение. Наши приятели бяха в същата ситуация и се съветваха с треньор. Той обясни, че носенето на пелени на бебето от болницата, запознаването веднага само объркват кучето. Те са социални животни и част от “глутницата”, в една глутница, когато се появят малки майката ги крие и пази от всички, чака да отраснат и тогава постепенно се запознават с всички.
Резултатът е - пълна любов между детето и кучето, породата е австралийско овчарско куче и са големи пазачи, което беше най-голямото притеснение на родителите, освен размера на кучето.

# 6
  • Телиш/Плевен
Ако е отделено животното само ще се издразни повече, по-добре бебока да си свиква с наличните шумове в дома. Wink
И моето мнение е такова. Плюс това повечето бебета нямат проблеми да спят, докато е шумно около тях, така че е напълно излишно да отделяте кучето.

# 7
Спорен въпрос, ако е миролюбиво кучето не бих го отделила, но безопасността във времето има значение, защото инстинкта е много по-силен от всичко друго, особено когато се касае за храна. Мой познат с кучета и 4 деца, високо образовани и богати хора махнаха кучето и взеха отново такова, когато децата им поотраснаха. На други мои познати с бит бул, за мен такова нещо не трябва въобще да е разрешено да се гледа вкъщи, захапа детето ей така от нищото.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 20:21 от Sephora ❤

# 8
Кучетата не захапват "ей така от нищото", нещо го е провокирало. Да махнеш куче, защото имаш дете за мен е равнозначно на да си махна първото дете, защото имам второ, пък кой каквото ще да си мисли.

# 9
За повечето разумни хора пък кучето не е равнозначно на детето

# 10
  • София
Светът е шарен и някои сме неразумни, защото сме гледали кучетата си от първия до последния им ден и не ги приемаме за играчки, които може да захвърлим, когато ни омръзнат.
Разумните хора, когато наистина са такива, първо си преценяват силите и възможностите и тогава решават дали да поемат ангажимент с домашен любимец или не.
Да имаш куче/коте или дори рибки не е задължително.

# 11
Вариантите не са само д гледаш на домашния любимец като играчка или пък да го смяташ за равен с децата. Има си златна среда. Децата са с пъти по-важни

# 12
  • София
Хайде да имаме право всеки да решава за себе си.
Имам 5 деца, които са целият ми свят. Имам в момента 2 кучета (с тях мога да броя, че съм отгледала 7 през живота си). И кучетата си обичам колкото децата, защото децата растат, стават независими и се отделят от нас, тръгвайки по своя път. Кучетата остават завинаги зависимо от нас и за тях ние сме целият свят. Аз не мога да для любовта си или да я претеглям с мерки и теглилки. Или обичам, или не.
Както ме бих изоставила свое дете, така и свое куче не бих изоставила. Така както преценявам дали имам сили и средства да родя и отгледам качествено едно дете, такава преценка правя и взимайки куче.

# 13
  • София
Вариантите не са само д гледаш на домашния любимец като играчка или пък да го смяташ за равен с децата. Има си златна среда. Децата са с пъти по-важни

Това е крайност не среда. Nerd

# 14
"Махнаха кучето" и го казвате с такава лекота.. Високо образован или богат също не значи стойностен, сърдечен, разумен, интелигентен човек, важи и за вас, и за познатите ви. Вкъщи сме с питбул и котарак, които са пълноправна част на нашето семейство, а сега очакваме и бебе. Често чувам, особено от по-възрастни хора въпроси от рода на "какво ще правим с животните", които вече откровено започват да ме изкарват от равновесие. За момент не съм се и замисляла да ги "махам". Бебето ще донесе нови емоции, нови ситуации и ще изисква период на адаптация за всички ни, но определено няма да разделям семейството си. Обичам животните, мъжа си, детето си, още преди да е родено и не сравнявам, не поставям етикети и не разграничавам любовта.
Радвам се, че и хората около мен споделят същите ценности.

Спорен въпрос, ако е миролюбиво кучето не бих го отделила, но безопасността във времето има значение, защото инстинкта е много по-силен от всичко друго, особено когато се касае за храна. Мой познат с кучета и 4 деца, високо образовани и богати хора махнаха кучето и взеха отново такова, когато децата им поотраснаха. На други мои познати с бит бул, за мен такова нещо не трябва въобще да е разрешено да се гледа вкъщи, захапа детето ей така от нищото.

Общи условия

Активация на акаунт