ГЕНИТАЛНИ БРАДАВИЦИ.. или не точно?

• 889
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, странен случай, но решавам да споделя, тъй като се не знаем какво да правим и търсим всякакви решения.
Преди около месец синът ми ми сподели, че след бръснене са му се появили генитални брадавици около ануса. Отдава го на това, че се бил бръснал с много стара самобръсначка, но няма откакво друго да е. Никой в семейството не се е сблъсквал с такива генитални брадавици. Имам 1 приятелка, която е имала такива но в областта на влагалището, но при мъж и жена е различно доколкото знам.

Та започнахме да се ровим в интернет и започна с лечение ябълков оцет + бигванел гел по 2 пъти на ден, сутрин и вечер. Също пие и имуностимулатори, защото той има сравнително слаба имунна система. Казва, че са намалели, но не са изчезнали изцяло все още, а е минал цял месец и се притеснявям да не се развият в нещо по-сериозно.

Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно с партньор, дете, приятел? И така ли да продължаваме с лечението или да прибавим нещо друго? Необходимо ли да се посещава лекар и ако да знаете ли какъв? Той попринцип категорично отказва да отиде на лекар, защото го е срам, но в краен случай и това ще стане ако няма резултат. Наистина моля за помощ, тъй като не съм се сблъсквала с такова нещо никога

# 1
Оцетът няма да навреди. Едва ли е нещо сериозно, но все пак е добре да се посъветвате с дерматолог.
Тук във форума има тема в която др. дерматолог дава съвети. Може да му изпратите запитване и снимка ( на лични). Поне да даде съвет за сериозността на случая

# 2
Отговорете на някой съществени въпроси.Моля!
На колко години е синът ви?В активна сексуална възраст ли е? Защото мен генитални брадавици около ануса биха ме притеснило , защото там се появяват единствено и само при анален секс.Гениталните брадавици се причиняват от HPV и е най често предаваната полово предаваната инфекция.Това с оцета няма да навреди но да е чист оцет и най важен е имунитета ,също така има едно лекарство Кандилин което гори но трябва да търпи защото отидат ли на вътре в ануса и до операция може да стигне.Но главно бих го завела на кожно-венерически доктор защото гениталните брадавици се причиняват от вирус който е много,ама много близък но херпесния вирус което би ми дало поне на мен логично обяснение че се е заразил от нож за бръснене.А , херпесния вирус всеки го има и при нисък имунитет избива без причина.Това доктор най добре би ви казал .Не се заяждам с вас ,давам ви съвет като майка че генитални брадавици от ножче за бръснене не се хващат.Би трябвало да има и по пениса със сигурност.Нямате ли съпруг, брат да го огледа хубаво.

# 3
Като майка би трябвало досега отдавна да сте му обясните, че човек ходи на лекар и не се срамува от тялото си. Това по принцип, когато се налага преглед.

Отделно от това, сексуалното възпитание включва и адекватно поведение - при симптоми да се иде веднага на лекар (дерматолог, венеролог), не само за собственото си здраве, но и за да не се разпространяват болести.

Защото този син е вече голям за секс, а е останал малък по отношение на друго.

Освен ако зад ник с женско име не се крие синът - тогава събери смелост, отивай на лекар и ще видиш, че си пораснал и надминал себе си.

# 4
На венеролог да отиде и да ползва презерватив като прави анален секс.

# 5
Това е вирус и няма връзка с самобръсначка. Съветвам ви да не се самолекувате и да се консултирате с венеролог или дерматолог.

# 6
  • София
Ей, големи разбирачи сте 😀 Не е вярно, че проблемът е само вследствие на анален секс. Кожни разраствания, приличащи на брадавици около ануса се получават при лихен склерозис (автоимунно, в повечето пъти наследствено заболяване) примерно, и при още поне 3-4 заболявания, които се сещам на прима виста. Някои от тях сериозни.
Това, че детето ги е нарекло брадавици, и авторката го цитира, нищо не значи. По-добре да ги види дерматолог, добър.

# 7
Отговорете на някой съществени въпроси.Моля!
На колко години е синът ви?В активна сексуална възраст ли е? Защото мен генитални брадавици около ануса биха ме притеснило , защото там се появяват единствено и само при анален секс.Гениталните брадавици се причиняват от HPV и е най често предаваната полово предаваната инфекция.Това с оцета няма да навреди но да е чист оцет и най важен е имунитета ,също така има едно лекарство Кандилин което гори но трябва да търпи защото отидат ли на вътре в ануса и до операция може да стигне.Но главно бих го завела на кожно-венерически доктор защото гениталните брадавици се причиняват от вирус който е много,ама много близък но херпесния вирус което би ми дало поне на мен логично обяснение че се е заразил от нож за бръснене.А , херпесния вирус всеки го има и при нисък имунитет избива без причина.Това доктор най добре би ви казал .Не се заяждам с вас ,давам ви съвет като майка че генитални брадавици от ножче за бръснене не се хващат.Би трябвало да има и по пениса със сигурност.Нямате ли съпруг, брат да го огледа хубаво.
Пълни глупости пишете....жената иска съвет,а вие изкарахте сина и едва ли не обратен...брадавиците са доста често срещани...и след като се бръсне със самобръсначката първо може да е имал брадавички другаде,но с ножчето да ги е порязал и разнесъл...преди години след гинекологичен преглед и аз се сдобих с такива...първо се появиха отвътре на бедрото и след като ппрязах с ножче се разнесоха...тогава мазах с верутол от турция се взима

Общи условия

Активация на акаунт