Гобленарска седянка - 150

• 17 558
  • 313
  •   1
Отговори
# 195
Този специално гоблен съм го започнала преди доста години. Имаше години, в които изобщо не шиех, имаше периоди, в които пак шиех по него, ама се появяваше нещо друго, което исках да направя и така пак го зарязвах. Според мен не е труден.

# 196
Момичета, вижте на какво попаднах в един магазин за мебели втора употреба от Европа, всичко е DMC, 145 цвята са. Бяха в една торба с кълбета прежда и кълбалки за една кука. Толкова се изкефих после  вкъщи, докато ги разплитах и разделях по цветове!

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
страхотен удар Simple Smile със здраве да си ги използваш

# 198
Здравейте, дами.
Някой случайно да има схема на това, или поне на мечето? Моделът е на Anchor.

# 199
  • София
Имам тези

# 200
  • Варна
Мери, имам тези мечета ако ти вършат работа.

# 201
Благодаря, но ми трябва конкретно този модел.
Открих го в eBay, но не доставят до България. Сайта Gallery.ru е блокиран вече.
Ако не го открия, ще се опитам да си направя схема по картинка.

# 202
Галери е на нов адрес https://chch.ru/?panel=list

# 203
Здравейте,
Виждам, че тук всички са на ти по темата за гоблените и затова се обръщам с молба за помощ. У дома намерих един гоблен, но беше в ужасно състояние задната част. Поради някаква причина някой е решил да го изпъне на по-плътен картон, който беше почнал да мухлясва. Пироните, с които е опънат на рамката бяха ръждясали и картинката не беше никак розова.
С доста търпение успях да сваля гоблена от рамката без да го нараня. Извадих всички пирони без щета. След това видях, че гоблена е зашит на допълнителни парчета плат, които щедро бяха намазани с лепило, за да ги залепят за картона. Справих се и с парчетата като ги отших и махнах и остана само гоблена. Тук-таме има мацваници от лепило по кончетата в края на платното за бродиране.
В сравнение с първоначалния ужас, който беше сега е направо приказка. Но след цялата тая луда реставраторска дейност почнаха да ми изникват маса въпроси и нямам отговор на нито един.
Как се пере гоблен, за да изпера гоблена? Как се суши, как се глади, а как да го опъна ? Става ли това изпъване на гоблена в домашни условия или да търся някакво ателие?
За рамка се колебая дали да ползвам старата, защото колкото и да беше добре не съм убедена, че няма пак да тръгне мухал и да ми отвори работа.
Ще съм благодарна за всякакви съвети по темата и насоки за ателиета в София, където могат да ми свършат качествено работа на нормална цена.

# 204
Изперете го нормално в хладка вода и щадящ цветовете препарат. Глади се през кърпа от опаковата страна. За изпъването,потърсете клипчета,знам ,че го правят върху картон с конци,но по-добре в ателие.

# 205
Благодаря Ви!

# 206
Май не съм се хвалила скоро.
Открих едни мънистени икони в шкафа. Купила съм по една за всички в семейството. Чакаха да ми дойде музата повече от четири години.
Първият завърших за четири дена, вторият - за два.
Много успокояващо ми действаха.

# 207
  • Карлово
Сумерките отново са на пауза. Шия 2 за внука на сестра ми. Коледен чорап на DIMENSIONS готов на 1/3.

И трийсетина кръстчета на ръстомер на Avchor.

До началото на септември, ако е рекъл Господ, трябва да са готови.

# 208
късмет с Анхора.
две или три съм шила на анхор и имам чувството, че дизайнерът им никога не е хващал игла.
една смяна на цветове през бод, едни половинки, четвъртинки бодчета. за капак контура беше убийствен. през едно кръстче 18 каунт тряваше да минат няколко линии на контура. 
накрая ми писна и ги правих на око.

# 209
Отчет и от мен.
Градинска арка, за подарък е.
Ще ми е интересно да го видя рамкиран.

Общи условия

Активация на акаунт