Fernweh-желание за пътуване,за прибиране,за конкретно място

• 473
  • 8
  •   1
Отговори
  • Наблизо
Наближавам 40,живея в чужбина от над 15 години.
Напоследък изпитвам остра нужда да пътувам,или да се прибирам в България.Някак да избягам от ежедневния ми живот.Преди не бях така.
Някой има ли като мен? Как се справяте с леката тъга когато не сте на път е правите нещо приятно ,а на работа,готвите вечеря.. и тн.

# 1
Наближавам 40,живея в чужбина от над 15 години.
Напоследък изпитвам остра нужда да пътувам,или да се прибирам в България.Някак да избягам от ежедневния ми живот.Преди не бях така.
Някой има ли като мен? Как се справяте с леката тъга когато не сте на път е правите нещо приятно ,а на работа,готвите вечеря..
и тн.

Вероятно живееш в Германия (съдя от заглавието на темата) или др подобна страна.
Трябва на моменти да живнеш за малко с мотото il dolce far niente (сладостта да не правиш нищо). Което в страни като Германия е трудно приложимо. По-точно приложимо е, но без сладостта.
Чудесна страна е в много аспекти, но не и в оня, който поражда усещания като твоето.

# 2
С годините да е "прибереш у дома" се засилва при някой до болка.
Неприятно усещане е ако си отрязал пътищата назад и като децата ти са в далечна, далечна страна.

# 3
Идваш си, стоиш седмица с по 2-3 часа вода на ден, ако задуха по-силно и без ток.... и ако не те наръфа някое бездомно куче, най-много до седмица ще се прибереш с радост в Германия.

# 4
Идваш си, стоиш седмица с по 2-3 часа вода на ден, ако задуха по-силно и без ток.... и ако не те наръфа някое бездомно куче, най-много до седмица ще се прибереш с радост в Германия.

Герои сме ние тука дето живеем в Бг! Мъченици! Недокъпани, недопрани, намръзнали с кофа въглища под мишница, наръфани от бездомни кучета ... ама няма камион в който да се скрием, че да идем у Германия, където ще почне ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ! Да видим що е то крушка да свети, вода да се лее и куче да те ближе ...

# 5
  • Наблизо
Защо си мислиш,че живота в бг е така?
То ако сравняваме-ето в Германия фанатик уби отново хора на коледен базар,много по-безопасно е вечер особено за жените и тн.

Разликата беше голяма преди 20 години,но вече не.Дори и по заплати на специалисти България се доближава и дори може да задмине западна Европа.

Притеснява ме болничната грижа в България и училището.Другото е що-годе същото.

# 6
BM, а дали не бъркаш mid life crisis (криза не е точната дефиниция всъщност), с носталгия по миналото (неизживяното или реално изживяното, леко криволичещо извън традиционното)? Миналата година гледах един филм - Past Lives, нещо подобно се описваше на моето и твоето, въпреки че аз съм по-възрастна.

Но истината е, че на определена възраст се обръщаме назад и се замисляме за “какво щеше да се случи ако…”Но като си представиш, че и алтернативата щеше да завърши в момент на “какво щеше да стане”, ако беше извървяла пътя, който всъщност си извървяла, но тогава сегашният ти път би бил хипотетичен, неизживяем, то така приемането на “носталгията” става някак си по-лесно.

Ние дори се обвързахме с имот в трета държава и се разкъсваме още повече. Но това всъщност е за сметка на по-малко пътуване в разнообразни други дестинации, та пак си треторно вкореняване 😉.

Утехата е, че все повече хора минават през същото, а и е имало огромно количество хора, преминали през подобни изживявания с големите колониални преселения последните половин хилядолетие. Всичко си е както трябва да бъде 😊.

# 7
Като стане всичко рутинно и неудовлетворяващо отивам в местната библиотека и заемам книги и посещавам сесии като  йога , зумба и пилатес (пак в местния фитнес център) и така не ми остава време да се психирам.

# 8
Защо си мислиш,че живота в бг е така?
То ако сравняваме-ето в Германия фанатик уби отново хора на коледен базар,много по-безопасно е вечер особено за жените и тн.

Разликата беше голяма преди 20 години,но вече не.Дори и по заплати на специалисти България се доближава и дори може да задмине западна Европа.

Притеснява ме болничната грижа в България и училището.Другото е що-годе същото.
Мисля така, защото живея в такъв областен град. Бяхме на режим на водата 6 месеца допреди 2 седмици, като имаше вода по общо 6-7 часа на ден, ако изобщо дойде. Понеже имаше и по 48 часа без вода. Събраха се министри, кметове и решиха, че няма вода щото не вали. Пролетта имаше около 6 -7 нападнати хора от бездомни кучета, докато отиват на работа сутрин в центъра.  Валя сняг - 20 см преди 4 дни, но хората и хотелите в Троянско все още нямат ток. Пътищата са в ужасно състояние, а общественият междуградски транспорт е много зле, поради което повечето хора пътуват с автомобили, както и аз. Не е нормално да не знаеш кога ще стигнеш с влак за където си тръгнал, ако изобщо стигнеш. Иначе цената за пътуване е еднаква с тази в Испания например. Има и много други неща...

Общи условия

Активация на акаунт