Апокалипсис с породени 💥

• 3 351
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Поморие
Чак пък апокалипсис само с 2 породени, е доста пресилено. Аз съм с 3, момчета, а съседката е с цели 4 - първо и второ с 1, 5 година разлика и след още 1,5 година - бум, близнаци! Пак извади късмет, че след 2 момчета ѝ се паднаха момичета. Всичко е въпрос на организация и поставяне на приоритети.
Аз съм благодарна, че са само две. 👌🏼Според мен всичко е до децата - ако са като двегодишния ми син - и едно може да направи живота ви невъзможен, ако са кротки деца - и с три и с четири човек ще може да се справи. Но рядко се падат такива, уви. При нас с изключително непослушно и постоянно крещящо дете и бебе, вадещо зъби си е истински апокалипсис и денем и нощем..

# 16
При нас момичето, каката, е мнооого палава, а момчето е доста по-спокойно в сравнение с нея. За мен няма универсални правила кое как ще е, много е индивидуално всичко. Плюсът с породените е, че имат винаги другар, с когото да играят. Е, с това върви и конкуренцията, караниците за играчки и дреболии.

# 17
  • Поморие
При нас момичето, каката, е мнооого палава, а момчето е доста по-спокойно в сравнение с нея. За мен няма универсални правила кое как ще е, много е индивидуално всичко. Плюсът с породените е, че имат винаги другар, с когото да играят. Е, с това върви и конкуренцията, караниците за играчки и дреболии.
Отглеждането на дете си е предизвикателство само по себе си, без значение от пола на детето, това си е лотария - никога не знаеш с какъв характер ще ти се падне.
Моите още не са влезли във фазата да се карат за играчки. Засега баткото дава доброволно количките си на сестричката. И тя като гледам има интерес. Но ще видим след още една година..

# 18
Това е добре. Моята дъщеря още от съвсем малка (беше на около 1 г и 6 мес, той на 6 месеца) нищичко не му дава. Пипне ли й нещо и тя почва да крещи и плаче, а той я вижда, че се разстройва и доброволно сам решава да й върне играчката. Обяснявам еднакво и на двамата, но възприемането е различно 🤣. Интересно е, че с другите деца момичето ми е много внимателно, но с брат си е чудо. За спането разликите също са огромни. Той ляга и заспива сам, тя се опитва да го държи буден и му пречи. С часове не мога да я сложа в леглото...Шило в торба.
Всичко ще е наред. Важно е да са здрави децата, другото се нарежда с времето и положените от нас усилия.

# 19
Предполагам смятате, че поне нещо в тяхното възпитание зависи от вас. А не просто едните деца викали и се тръшкали, а другите - не.
Дали не попиват от вашето настроение, правите ли нещата в бързина и в хаос, излъчвате ли достатъчно увереност и стабилност, спят ли достатъчно, ядат ли много захар, има ли ревност между тях. Подобни въпроси може да си зададете. Най-основните.
Разбира се, децата си имат и свой характер, но понякога едно и също дете се държи различно в различна среда.

# 20
  • София
Когато са малки, децата с разлика между година и 2 години често нямат еднакви интереси - просто тогава се развиват много бурно и едното вече е минало на друга вълна. тогава се старая да дам различни занимания, но да играят близо едно до друго, за да мога да ги следя и помагам. или пък едното да има по-активно занимания, а другото - по-спокойно, за да мога да реагирам ако не наложи. Не да хвърча от засилената люлка на увиснало дете с главата надолу на катерушката ....

Общи условия

Активация на акаунт