Отписване от ПУ

• 725
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Студентка съм 2 курс в ПУ със специалност Българска филология.Специалността не ми допада,мислех,че проблема ще е само първата година и оттам нататък ще стане интересно,но уви. Въпросът ми е мога ли сега да се отпиша или напусна по собствено желание и догодина с набор 06 да кандидатствам в същия университет,но с друга специалност в друг факултет( Педагогическия).Плаща ли се някаква сума за напускане и при ново кандидатстване ще ми се приеме ли положения кандидатстудентски изпит от миналата година или трябва да правя нов. Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 15:13 от AnMary

# 1
Можеш и няма да се приеме.

# 2
  • Tezor Obliš
Не би трябвало да се плаща при напускане, не виждам и какво всъщност да се плаща. Изпита не мисля, че ще го принаят, но за всеки случай може да попиташ. Българска филология е много трудна специалност и доста хора се отказват, повечето ми колеги също се отказаха. Пожелавам ти успех с новата специалност!

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 23:44 от Лале в дъжда

# 3
Навремето мисля, че можеше студент да се прехвърли в друга специалност с кредитите от вече изкараните семестри и впоследствие да запише и "доизкара" някакви предмети, които са необходими. Не знам доколко може да се прехвърля между различни факултети, но според мен си заслужава да проучите дали такава възможност все още съществува като опция.

# 4
Здравейте! Обмислям отписване от ПУ и ми казаха,че това става като се кача при инспектор,кажа че искам да приключа и ми се дава документ,който подписвам и приключвам. В този случай губейки студентските си правя,идната година смятам да кандидатствам отново,но с друга специалност. Ще има ли проблем,трябва ли да правя нещо допълнително,или щом се отпиша ме махат от всички системи на университета и догодина все едно кандидатствам за пръв път.

# 5
Ти сериозно ли досега учи Българска филология? И ще кандидатстваш Педагогика?
Моля те, недей! Избери си някоя друга специалност.

# 6
Има ли значение по кое време ще се отпишеш от ПУ,преди сесия,по време на сесия…как стоят нещата? Ако изчакам до 2 семестър без да го платя и ми прекратят обучението вариант ли е,ако не се явя на изпитите в сесията?

# 7
Има ли значение по кое време ще се отпишеш от ПУ,преди сесия,по време на сесия…как стоят нещата? Ако изчакам до 2 семестър без да го платя и ми прекратят обучението вариант ли е,ако не се явя на изпитите в сесията?

Добре де, обади се, иди в канцеларията на ПУ, питай. Тук кой да ти отговори за толкова специфични неща...

# 8
С колко невзети изпита мога да премина в 2 семестър и мога ли да се отпиша преди изпитната сесия.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 12:41 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт