През АПРИЛ ще дойде бебче сладко, да зарадва мама, татко!

• 23 018
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
За стриите - мажа се от 4-ия месец и си бах добре. Обаче преди две седмици или по-скоро даже, не се бях поглеждала 2-3 дни в огледалото на голо Embarassed. И като се погледнах ............  #2gunfire щях да получа удар. Аз отпреди си имах малко, но белички, а сега са едни такива лилави. Имам чувството, че се появиха за един ден. Мажа се и с олио за тяло и крем, специално за стрии, ама Ц - никакъв ефект. Според мен всичко е до кожа и гени. Свекървата 2 деца е родила и няма грам стрии или целулит. Майка ми също. 
Но се успокоявам, че важно е бебчо да е добре, а ние ще му мислим после  Rolling Eyes.

Прегръдки и приятен ден!!!!   bouquet

# 211
  • гр.Варна
За стриите, ,мажа се от самото начало с какво ли не.На Чико лосион или незнам как да го нарека,който премахва и пречи на образуването им.После ползвах пак някакъв доста скъпичък,който ми препоръчаха,но марка не мога да кажа.Резултат-Множество ЧЕРВЕНИ ОГРОМНИ СТРИИ.Направо са ужасни,но какво да направя Embarassed
Къде са всички днес?голямо затишие

# 212
.....книжката с масажите още се качва, явно бяха големи снимките, тра ги намалих малко, така и по-бързо ще се отварят снимките......
А що смях падна, докато снимах страниците отгоре - корема туко се появи на някоя снимка  Laughing
hristina_k Дано всичко да е тип топ с очите ти !!!..........а секциото задължително ли го предписват, ако очните дъна не са наред? Т.е не може ли да се избегне рязането..... Приятелка е с много голям диоптер, късогледство, от дете си е с очила. Но не я рязаха, а и биха епидурална упойка, за да ги няма напъните, да не с атолкова големи като при без упояване. И всичко беше наред с ретината след раждането.

# 213
  • София
Ами те и при мен така цъфнаха изведнъж преди 2 седмици някъде. Без предизвестие гадните стрии  #2gunfire И то на място дето май не ми е чак толкова опъната кожата!!!! Най-страшното е, че из форумите чета, че много се появяват първите месеци след раждането при свалянето на килограми. Само и това ми липсва  Cry
Да се оплача заспах чак към 5 сутринта.... И то не, че бебето нещо рита силно и ми пречи, ами и аз не знам от какво. Най-вероятно хормони. И днес съм като цапната с парцал  smile3557

# 214
Здравейте!
 bye
Алекси, чете се!Супер! PeaceКолкото повече информация,толкова по-добре! Hug
Стриите: напаст голяма,ейййй! Rage За сега по корема,краката и дупето нямам, но от известно време се мъчат няколко да излязат на гърдите ми и само се притеснявам Naughty. Странното е,че един ден имам лилави линии,на другия нямам, нещо се базикат с мен,ама и аз си взех от ампулите на Лиарак и ги мажа ли мажа,дано има ефект Peace.Ще видим кой ще победи! smile3508 Честно казано не съм очаквала точно там да се появят Thinking.
зузу, те се появяват след раждането при рязко отслабване goodscale.Хубаво ще е да влезем всички във форма за кратко време,но ето на и това си има недостатъци!  4470
И аз да се оплача: Снощи преди да си легна се започна едно виене на свят #Crazy, ама наистина страшно и най-лошото е,че сутринта преодължи и сега ходя като пияна smile3544, даже до магазина не смея да отида. Хапнах, пих дори малко кафе,но няма ефект newsm78.Изглежда не е от кръвното, само се чудя какво ще е newsm78.Лошото е,че дори до лекарката не мога да отида. Ще лежа цял ден и ако не стане по-добре.....едно такси и на доктор!  costumed050
Всички май днес са по разходки,лекции и бебешки пазар Rolling Eyes.Ще очакваме включване по-късно,а от мен......един приятен следобед! smile3525

# 215
Ей, слънчевки - ми то изпекло бе! Дано не е само в София.

Аз разгеле сложих новите снимки в албумчето. То не е всичко, но в момента не мога да довърша. Имаме си още и количка, стойка за балдахин, матраче, протектор за матрака и пълен спален комплект. Има още за пазаруване та сега се боря със списъка. Какво ще кажете за ваничката Laughing  Много ми хареса, а сега ще търсим подходяща анатомична приставка.

bouquet

# 216
  • В една далечна галактика...
Привет, мамчета  Hug
Аз също като Ara75 се чудя какво да приготвя за изписването на бебчо. Сега времето е толкова променливо...
Първоначално бях купила един памучен комплект (боди, ританки, които се хващат горе над рамената, жакетче и тъничка пеленка), но после реших, че може да е студено  newsm78 и докупих панено комплектче с пелена. Та май майка ми ще решава според времето какво да ми донесе в болницата Simple Smile

Иска ми също да попитам мамите с опит или с достатъчно наблюдения дали тези поставки за повиване са полезни? Има ги в самостоятелен вариант (твърди с бордове отстрани и мушамена обвивка), има ги и като горно ниво на кошари, където са меки, но пък с колан за превръзване на бебето през кръста. Аз със сигурност ще се нуждая от по-високо място за повиване, защото с големия син кръстът ми направо изгни, докато правех тази манипулация на ниския креват  Rolling Eyes

# 217
  • В една далечна галактика...
Илит, поздравления за избора на болница! Дано всичко да мине по мед и масло  Peace Ти уговорка с лекар ли си направи или просто се разбрахте, че като дойде моментът отивате в Токуда?

# 218
Ето ме и мен Sunglasses
Днес ходих на "родителска среща" - ЖК. Бебче е 2,300, но още не се е обърнала Cry Cry

За поставките за повиване - харесват ми и мислим да вземем такава. Ще стои върху скрина.
За стриите - първо се мазах с преварена мас и невен, сега с краве масло. Досега нямам нито една (да чукна на дърво) Peace

# 219
Здравейте  preggo,
За стриите - аз се мажа с Дева, но не много редовно, а от време на време. И нямам засега, дано остискам още месец  Praynig. Въпреки това се въздържам да ви препоръчвам моя крем, защоо смятам, че това със стриите е преди всичко въпрос на ген - мама и баба нямат, надявам се и мен да ме подмине Praynig .Така че май няма значение с какво се мажем и мажем ли се изобщо. Една приятелка не се маза въобще и няма нито една срия.
sissi,  и на мен тази сутрин нещо ми се вие свят, а не ми се е случвало от доста време. Пих кафе и излапах половин шоколад, но никакъв ефект. Мисля, че може да е от рязката промяна на времето, атмосферно налягане и т.н. Ама това са си мои обяснения, ако продължи така ще кажа на лекарката и без друго утре съм на ЖК.
Сега тичам на разходка въпреки, че няма слънце, защото вече не ме свърта вкъщи! Чао коремчета!

# 220
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Мамите с контракции да кажат къде ги усещат - ниско долу, по средата или в горната част на корема. Аз снощи имах много силни болки през 4-5 минути, но не забелязах стягане на корема. той по принцип ми е доста стегнат и всяко движение на беба и доста болезнено.

# 221
  • Попово
Здравейте момичета Simple Smile
Мен днес ме изписаха от болницата, със уточнена схема за Допегит-а за високото кръвно, иначе Магнерота няма да го пия и вече ще чакаме бебо, доктора който ме гледа днес на видеозона каза че сега ако започне раждането няма да павим опити да го спираме или задържаме... бебока бил развит и достатъчно зрялл  според неговите думи  Praynig бъзикаха се със акушерката , че ако си изкара до термина ще се наложи секцио заради големината Rolling Eyes видя ми се доста странно, но си замълчах...
Мамите с контракции да кажат къде ги усещат - ниско долу, по средата или в горната част на корема.
Аз не усещам контракциите ами едно стягане и опъване по целия корем... дори на места се издупва и става на бабун Embarassedобаче на записа казаха че си е точно контракция  newsm78то май при всички е различно Thinking

# 222
здравейте,

за контракциите- аз ги усещам ниско долу като болка , а иначе целия ми корем се втърдява като камък..., но нищо не пия турпя си ги:)

# 223
Контракциите ги усещам по средата на корема, в най-изпъкналата му част - все едно нещо твърдо ме блъска отвътре в една област. Болка няма!
За бялото течение - моето не е тапа! За него ми изписаха свещички Polygynax. Лекарката ми каза, че щом не усещам парене и сърбеж, всичко е наред.
И отново за стриите - всичко е до кожа и ген. Затова не съм купувала скъпи мазила, а се мажа с подръчни средства от хладилника.

# 224
  • София ж.к. Надежда 1
Момичета вижте това дали се отнася за нашта пенелопа newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=172553.0

Общи условия

Активация на акаунт