Като пролетни кокиченца са ЮНСКИТЕ момченца и момиченца

• 8 597
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Гутен сабахлен и от мен.
Тази вечер се наспах. Пих един Фервекс, че ме болеше главата и като съм заспала ни дете съм чула ни нищо Laughing (горкия Чушка-мен... малкия му е стопил нервите снощи Mr. Green).
Тази нощ не знам как ще е, просто не ме мисли, освен да пия Фервекс и днес Laughing.

Коте, съчувствам ти за страха от зъбари. Аз съм същата.... и без упойка не сядам, ако ще и царя да дойде да ме увещава (от раждането не беше толкова много страх, колкото от зъболекар ooooh!)

Искам да ви питам нещо: на вас действа ли ви като приспивателно пустия му Фервекс?
Това е от мен за сега, после пак Mr. Green.

# 166
Добро утро, мамчета!

Черпя Ви с кафенце! kaffeetrmker_2  food010

Нещо напоследък не ми се пишеше заради лошият апетит на беба. Миналата седмица я изкарахме почти само на АМ. Confused Сега хапва, но не повече от 90 гр пюре и и давам добавка мляко. Попара не харесва и сега се опитвам да я правя в различни пропорции на съставките, а също вчера правих домашен сухар. Сменихме дори и лъжичката, защото е наплашена от старата си лъжица, с която яде /яде е силно казано/  храна от детската кухня.

Има ли други деца, които не пият вода? Дори с чай на HIPP не иска да пие водата.

Единственото, което ме накара да изляза от дупката е новината, че моята приятелка е бременна  EFPи ще прави сватба другият месец.

За капак на всичко и свекито е на гости и някак си ме изнервя. Не ми се изпада в подробности, но имам чуството, че непрекъснато иска да спори с мен. Crossing Arms

Sonka, с тази слънчева снимка от Русе ми стопли душата! Голям сладур е малчо!  И всички други бебоци са неустоимо сладки на снимките! Аз напоследък нямам желание да снимам беба. Embarassed

Добре дошли на новите майки!

# 167
  • Ямбол
Добро утро!
Добре дошла и на мама Габи и Дими!
Фервекса-на мъжа ми действа приспивателно.
За пълна промяна-аз съм перфектна/майтап/.Не бих отишла да ме гледат всички, та да ми виждат недостатъците.Но съм за такива процедури, ако след това човек ще се чувства добре.
Елисир, и аз не съм много добра в кухнята.Преди по се хващах, но сега все време не ми остава.Още веднъж изказвам възхищение на всички мами  с кулинарни възможности.
Дидка, хубави снимки.А ти си много фешън.
Мами, какви обувки смятате да купите или вече сте купили за прохождане?Кари още и права не може да се задържи, но аз да съм подготвена с компетентно мнение.Тя като започни да прави опити ще бъди топличко/напр.май/ и със затворени няма ли да и спарват крачето.Засега в къщи е по чорапки, а на вън с декоративни обувчици.
Целувки от нас!

# 168
Добро утро и от мен !   kaffeetrmker_2
Първо да кажа:  Добре дошла на новата мама - Габински и бебе Дими !  Flowers Rose
Второ - да кажа че ако днес не умра от болки във врата , тила и раменете няма кога да е друг път. Tired
За капак на всичко Нанисимо е ужасно кисела още от сутринта - що да ми е лесно като може и да не ми е  Confused
Уф , сори за поста !
Диди аз разбрах въпроса ти за ЕБХ - не съм започвала , то е и малко късно , но мисля да предприема нещо в тази насока , само че да видим кога .Струваше ми се безумно в началото , но след като говорих с моята майка и с още една друга мама се оказа че хич не е безумно , но ...хайде няма да се отплесвам.Това е нещо , което ми е на дневен ред и ако искаш ще си пишем на лични , за да не затормозяваме темата. Grinning 
Люта чушка не че Фервекса действа като успокойтелно , ами според мен обезболяващото +умората са те гътнали да спиш.Аз когато взема силен аналгетик - за жалост Фервекса не ми действа  Tired понякога заспивам и болката минава.Хубаво е че мъжа ти е успял да ти помогне за Марти.Радвам се че си си починала.  bouquet
За пълна промяна и а като останалите бих си махнала паласки , корем , изваяла бедра и останалото ...може би козметична проедура за собствен кеф.Иначе се харесвам каквато съм си , колкото и банално да звучи , не защото се смятам за много хубава , а защото съм си аз . Blush

Анни много бързо и по много пъти е запонал да папка малкият ти юнак ! Нана все още е на 3 хапвания през деня по 120-150грама я има я не и цица по 4-5 пъти  Flushed малко ми е писнало ама ...карай.
Дидко вие бяхте с подобен на нашия режим - а сега все така ли кърмиш бебко и по колко хапва
Чакам добри новини от майките на всички болни бебенца! Heart Eyes
Аз пак прекалих с поста си , но няма нужа да го казвам  Embarassed

# 169
  • София
 55Добро утро и от нас.Аз съм се подпалила #Onfire,защото бебо нещо е нервен тая сутрин,пък аз съм се разбързала да се приготвяме за консултация.Не сме ходили от 10.01.,защото според педиатърката вече сме големи и няма нужда всеки месец.И при вас ли е така или нашата докторка си спестява прегледи?Ще пиша по-късно какво са показали метъра и кантара.Да ви кажа и аз съм се притеснила какви обувчици ще купим,във всеки магазин си хвалят техните и ми е трудно да преценя.За ПЪЛНА ПРОМЯНА-не че не бих искала да ме бутнат тук-там,ама ме е шубе.PINEAPLLE и Дими вода не пие,много рядко близва по малко. Heart Eyes Kissing HeartМерси на всички мами,които ни поздравяват с добре дошли.

# 170
Добро утро  newsm08

Анни - Вико го кърмих до една година точно, без една седмица Wink
Той сам си се отказа - направо си беше детенце - послушанче Mr. Green а аз се притеснявах как ще стане.
Кърмех го само вечер и не съм пила никакви лекарства за спиране на кърмата Peace.Много се надявам ис Миши да е така, но едва ли Tired

Вили, значи Миши през ноща е на кърма, колкото и когато поиска  breastfeeding
Сутринта го кърмя към 7, той тогава и ни събужда, после към 9 давам едно сухарче  feeding
След това като го приспивам давам цицОнка - това е към 10, хапва малко и заспива.
На обяд яде нещо от кухнята...ама как го яде  ooooh!  (т.е. малко хапва)
След обед като го приспивам пак давам циЦи или ако сме с колата или количка някъде не.
Към 16ч. пак му давам  bombs по-късно му давам пак нещо от кухнята и вечер на заспиване отново  breastfeeding

Понякога като записка ако сме на гости - давам...абе няма режим и си го кърмя както и Вики правех Wink

Чушленце - аз от около 3г не съм пила Фервекс и не си спомням как ми действа newsm12

Аз си пиша ли пиша, а юнаците се гледат сами в другата стая

Целувки и лек ден момичета  Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart тук много духа и едва ли ще излизаме 1swing

# 171
  • Бургас
Момичета, влизам за малко да ви питам нещо - Вчера док ме пита дали Алекс има белег от БЦЖ-ваксина на лявото рамо. Видях една червена пъпчица там, но дали е това - незнам newsm78 Трябвало да се появи между 7 и 9 месец. Ако нямало такъв белег, трябвало наново да се поставя Манту. При вас как е положението?

# 172
Здравейте Момичета!

Млечко, белега от БСЖто се появява още на втория месец. На бубата тогава й се появи... прилича на пъпка ... вече като малко белегче от пъпка.

Моята беба от 4 дена яде здраво през нощта.... буди се към 1-2 .... после към 4-5 .... абе иска да яде и тва е , а аз не съм свикнала и направо ще умра от яд.

Гледам времето е супер .... мисля след катоп я нахраня към 12:30 да подпаля  към парка.  Хайде мацки идвайте!

# 173
Сонка, чудесни сте - и каква мацка си Crossing Arms

# 174
  • Варна
Здравейте и от нас!
Pineapple, благодаря за кафенцето
mle4ko, и при нас белега от БЦЖ го има още от 2-ри месец, както го е описала valkiria
чушчице, и аз не мога да кажа нищо за фервекса. Не помня от кога не съм пила, но се радвам, че си по-добре и си наспана Hug
Дидке, завиждам ти благородно за кърменето Heart Eyes както и на другите мами, които все още кърмят Hug
gabinki, ние ходим на консултация всеки месец и мисля, че ще е така до годинката. Бяхме пропуснали само един месец, но заради грипа
Обувки и аз все още не се купувала и се  newsm78 какви да са. Имаме едни, но тях ги ползвам само да му топлят на крачетата, а пък са и зимни. Определено и аз съм в чуденка какви да взема за пролетта и лятото, че те тогава децата ще искат да ходят и трябва да е нещо леко и удобно. Мамите със стаж да дадат съвети как са процедирали с първите деца Peace
Хрис днес е ужасно ревлив(предполагам зъби, не че имаме Mr. Green)и час и половина се опитвахме да се приспим. Най-накрая заспа. Надявам се кривотията да му мине като се наспи.
Тук времето в доста ветровито и няма слънце, но смятам да го изкарам навън и се надявам там да е по-спокоен
Желая ви много усмихнат ден

# 175
Чушчице, на мен Феервекса ми действа силно приспивателно... и на всички около мен. За мен това е перфектното лекарство... ако хванеш грипа още в началото , пиеш един вечерта и на другата сутрин си бомба Peace. Айде и ние след малко хващаме пътищата.. Хубав ден   bouquet.

# 176
Добро утро и от мен!
Pineapple, ако това те успокоява и Тея не е от ящните деца,имам предвид че тя все още предпочита АМ,пред твърдата храна.Принудих се да я запиша на кухня  защото отказа да яде домашни и готови пюрета,но ефекта е горе -долу същия.От няколко дена и пасирам храната от кухнята и в този вариант си хапва малко повече,но в никакъв случай не изяжда всичко,така че пробвай да я пасираш,може да и хареса повече.А някъде във форума наскоро четох че има такива деца,които по-късно приемат твърдата храна,и не трябва да се насилват,и аз мисля да подходя така Peace
За белега от БЦЖ-то и на нас ни казаха че трябва да се появи сега,ако не ще ни правят Манту,нашия засега не се вижда Sick
Агнеша и Pineapple при следващото събиране ви искам налице,крайно време е да се запознаем с вас Naughty
Мимик, и аз имам муза за готвене 2 пъти в годината, и в повечето случаи готвя по принуда ,особено,когато мъжо си е в къщи,а когато е на рейс си давам малко свободно,гледам само за Крис да има нещо за хапване,но вече и с принцесата ще става по-сложно,така е ,то затова хората имат домашни помощнички,дори и не като онази дето я пусна на снимка Люба Joy Joy Joy

# 177
  • София
Момичета, много благодаря за отговорите. Явно тази вечер пак ще пия Mr. Green Фервекс.
Благородно завиждам на тези, които ще се разхождат днес... Чушка-мен е на работа и съответно ние с Чушка-бой сме вързани в къщи Crossing Arms.

# 178
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

За обувките - аз чух и прочетох доста различни мнения. Физиотерапевтката каза, че когато Ени започне да се изправя да й взема твърди, стабилни обувки, които да обхващат глезена и да не позволяват да стои на пръсти. Аз купих от онези, които са с цип отдолу, но според педиатърката пък били меки и трябвало да взема от по-стабилните обувки. Много детски ортопеди препоръчват прохождането да става без обувки - в къщи бебко да е само по чорапки, а за навън обувките да са стабилни. Независимо дали е топло или не, важно било първите обучки на дечко да са стабилни и да обхващат глезена, за да предпазват от наранявания. Чудя се дали да купя от "Колев и Колев" или "Рихтер", но и двете марки са скъпи, поне за нашия бюджет. Предпочитам обаче да взема качествени обувки, защото е важно Ени да проходи правилно и да не си криви крачетата. А некачествените обувки могат да създадат проблем. Абе не е шега работа.

За Фервекса - интересно ми е, че има приспивателен ефект. Той съдържа парацетамол и вит. С, което по принцип тонизира. Явно при всеки действа различно, а може и внушението, че Фервекса успокоява да действа така Simple Smile

За белега от БЦЖ - и аз не виждам Ени да има такъв.

За готвенето - аз съм от мързеланите  Flutter Преди време готвенето ми харесваше, но сега нямам време. Пък и за да направя нещо се въртя един час в кухнята, цапам сто чинии и съдинки, после това всичко трябва да се мие, айде пак висене на мивката.... егати врътнята.... аре нема нужда. Като започне Ени да папа всичко, може би ще започна да готвя. Но засега нямам такива намерения. На мен ми стига да има някаква салата, сирене или кашкавал и съм ок.

Габи, до колкото знам на консултация се ходи всеки месец до една годинка, а после се разреждат. Така че май вашата педиатърка иска да си спести работа.

Сонка, много сте готини с Дими Simple Smile

# 179
  • Варна
Добро утро и от мен!
Агнеша и Pineapple при следващото събиране ви искам налице,крайно време е да се запознаем с вас Naughty
Подкрепям с две ръце  Peace

Аз не съм в кондиция днес. Криско не спа, мъжа ме ядоса. Аз пък му изсипах двете посни манджи в тоалетната  Twisted Evil (той пости). Готвих ги вчера, а ме обвинява, че не се грижа за него. След обяд отивам на фризьор и разчитам на здравия разум на фризьорката, че в това състояние  afwitch ще измисля нещо, дето после ще ме е яд.

Хайде чао, и ви пожелавам да не ви прихващат моите луди  #Crazy
Целувки на всички прекрасни бебчета  и мамчета love001

Общи условия

Активация на акаунт